29 Οκτ 2009

Καλή η συναίνεση, αλλά όχι απέναντι σε κάποιον σαν τον Παπανδρέου

Ο κος. Σαμαράς δήλωσε χθες ότι "είναι ανάγκη πέρα και πάνω από κόμματα, να είμαστε ενωμένοι σα γροθιά κατά της τρομοκρατίας".
Ως πρώτο άκουσμα, μια χαρά τα είπε, προβάλλοντας ένα πρόσωπο υπευθυνότητας και συναίνεσης. Βέβαια, κάποιος θα πρέπει να του αντιτείνει ότι το θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας είναι εξόχως πολιτικό και σε αυτό το πλαίσιο, είναι ευπρόσδεκτη και θεμιτή όχι μόνο η διαφορετικότητα στις απόψεις, αλλά και η αυστηρή άσκηση πολιτικού ελέγχου σε όσους έχουν τόσο την πολιτική, όσο και την επιχειρησιακή ευθύνη για τη διαχείριση του προβλήματος. Όταν μάλιστα έχει απέναντί του τους κους. Παπανδρέου και Χρυσοχοϊδη, οι οποίοι, όταν βρίσκονταν στα έδρανα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προήγαγαν τις πλέον αρνητικές, κάθετες και προκατειλημμένες θέσεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ και για το θέμα της Δημόσιας Ασφάλειας, οφείλει να είναι διπλά επιφυλακτικός.
Ενδεχομένως ο κος. Σαμαράς θυμάται τα χρόνια της νεανικής αθωότητας το '71, όταν ήταν φίλοι και συμφοιτητές στο Amherst των Ηνωμένων Πολιτειών με τον ρομαντικό -τότε- κο. Παπανδρέου με το hippie look (από όπου και το φωτογραφικό στιγμιότυπο). Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, ο κος. Παπανδρέου είναι ένας αδίστακτος εκπορθητής της εξουσίας και εχθρός της ΝΔ και η αντιμετώπισή του ίδιου και της κυβέρνησής του, δε σηκώνει καμία πολιτική ευγένεια και κανέναν αστικό καθωσπρεπισμό.

Συναισθηματικά φορτισμένη από την επίσκεψή της στους τραυματίες

«Ένα κορίτσι 24 ετών δίνει τη δική της μάχη στην εντατική του Ερυθρού Σταυρού και οι προσευχές όλων των Ελλήνων είναι μαζί της για να καταφέρει να το ξεπεράσει και να βγει γερή. Το ίδιο γερή, πιστεύω, είναι και η αποφασιστικότητα όλων μας για να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην επιτρέψουμε ξανά τέτοια συμβάντα, τα οποία αποτελούν ντροπή για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία». Σε αυτή τη δήλωση προέβη η κα. Μπακογιάννη, εξερχόμενη του Ερυθρού Σταυρού όπου μετέβη για να ενημερωθεί για την κατάσταση των τραυματιών. Βέβαια, εν τη ρύμη του λόγου της, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, είπε «για να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μου» και μετά το διόρθωσε σε χέρι μας», αλλά αυτό το αποδίδουμε όχι στο άγχος της να αναλάβει χρέη αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης σύντομα και πρωθυπουργού αργότερα, αλλά στη συναισθηματική φόρτισή της γύρω από ένα θέμα που της έχει κοστίσει ακριβά στην οικογενειακή και στην προσωπική της ζωή.

Κάτι τέτοιους... τρομοκράτες θα ξετρυπώσει ξανά ο Χρυσοχοϊδης

Θα επιμείνουμε για μία ακόμη φορά στον πάγιο ισχυρισμό μας ότι εάν και όποτε ο κος Χρυσοχοϊδης καταφέρει να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του και να συλλάβει τους τρομοκράτες που έκαναν την επίθεση στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής, ή άλλες παρόμοιας βιαιότητας και αποτελεσματικότητας τρομοκρατικές επιθέσεις, αντί να μας φέρει εμπρός μας και να στείλει στη Δικαιοσύνη τίποτα γυμνασμένους εκπαιδευμένους «αίλουρους» που παίζουν τις μοτοσικλέτες, τα πολυβόλα και τα πιστόλια στα δάχτυλα για πλάκα, θα μας φέρει κάτι ταβερνόβιους χοντρομπαλάδες, ταλαίπωρους κυριούληδες και τελειωμένα φρικιά που θα τους σκάνε -τάχα- ρολόγια στα χέρια. Πάμε και στοχημα γι' αυτό...

Γιατί δεν απαντούν ποτέ στα πυρά τρομοκρατών οι αστυνομικοί;

Παρότι οι τρομοκράτες του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής είχαν το απόλυτο πλεονέκτημα, εκείνο του αιφνιδιασμού, είναι απορίας άξιο πως από έξι εκπαιδευμένους και οπλισμένους αστυνομικούς ουδείς βρήκε την ετοιμότητα, ή συντηρούσε τα αντανακλαστικά ώστε να απαντήσει στα πυρά. Κρατάμε βέβαια μία μικρή επιφύλαξη να ισχύει το φοβερό ενδεχόμενο ότι ένας από τους έξι πήγε να απαντήσει, αλλά τον απέτρεψε κάποιος συνάδελφός του.

Αυτό όμως γίνεται παντού και πάντα, ανεξαρτήτως ποια είναι η κυβέρνηση, ποιος ο αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης παλιότερα, ή Προστασίας του Πολίτη τώρα, ή ποιος ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Αστυνομικοί δέχονται πυρά από τρομοκράτες και ουδείς από τα θύματα των επιθέσεων, τραβάει όπλο και πυροβολεί. Τι να σημαίνει άραγε αυτό; Υπάρχουν τρεις πιθανότητες:

Η πρώτη, ότι φοβούμενοι το πολιτικό κόστος οι εκάστοτε υπεύθυνοι της διακυβέρνησης, αλλά και οι ηγούμενοι την ΕΛΑΣ, έχουν στην ουσία αφοπλίσει τους αστυνομικούς.

Η δεύτερη, ότι οι άνδρες της ΕΛΑΣ είναι παντελώς ανεκπαίδευτοι και τους στέλνουν ως πρόβατα στη σφαγή.

Το τρίτο, είναι ότι οι άνδρες της ΕΛΑΣ κάπου ξέρουν, ή κάπου ψυχανεμίζονται ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συλληφθεί ή να σκοτωθεί τρομοκράτης σε ώρα δράσης.

Και ο νοών νοείτο.

Μόνο που δεν άφηναν πετραδάκια σαν τον Κοντορεβυθούλη!!!


Θυμηδία προκαλεί το γεγονός ότι οι τρομοκράτες εγκατέλειψαν τις τρεις μοτοσικλέτες τους, αφήνοντας τις μηχανές και τα φώτα τους αναμμένα, με αποτέλεσμα, να εντοπιστούν εύκολα από τις αρχές και τους περαστικούς. Μάλιστα… Δηλαδή, για να καταλάβει κανείς ότι οι ίδιοι τρομοκράτες ήθελαν να γίνουν γρήγορα αντιληπτές οι τρεις εγκαταλελειμμένες μηχανές, τι θα έπρεπε να είχαν κάνει; Να αφήσουν ένα μεγάλο πανό που θα ‘γραφε «εϊ, φίλε περαστικέ, φίλε αστυνομικέ, προσοχή, κάτι τρέχει εδώ», ή να πετούσαν πίσω τους στο δρόμο πετραδάκια σαν τον Κοντορεβυθούλη από το σημείο της επίθεσης στην Αγ. Παρασκευή, έως και το σταθμό στο Χαλάνδρι;

Επιπρόσθετα, διερωτόμαστε κανείς, μα κανείς περαστικός δεν πρόσεξε τις κάνες από τα Καλάσνικοφ μίας ομάδας τρομοκρατών πάνω σε μηχανές;

Δύσκολο να μας πιάσουν στον ύπνο οι Παπανδρέου-Γκρούεβσκι

Γράφει ο ΛΑΟΚΟΩΝ

Ενώ επίκειται εντατικοποίηση της άσκησης πιέσεων προς την Ελλάδα, τόσο από ευρωπαϊκές δυνάμεις, όσο κυρίως από τις ΗΠΑ, για αναγνώριση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την πΓΔΜ καθεστώτος υποψηφίου προς ένταξη κράτους με άρση των ελληνικών επιφυλάξεων, ο κος. Παπανδρέου σπεύδει να συνεννοηθεί τηλεφωνικά αρχικά και με κατ’ ιδίαν συνάντηση στη συνέχεια, στο περιθώριο της σημερινής Συνόδου Κορυφής, με τον εθνικιστή πρωθυπουργό των γειτόνων κο Γκρούεβσκι.

Παρ’ ότι ο κος. Γκρούεβσκι τραβάει και πάλι μία κόκκινη γραμμή αδιαλλαξίας, λέγοντας στον Ύπατο Αρμοστή για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ κο. Σολάνα ότι το ελληνικό βέτο δε βοηθά στην πρόοδο των συνεννοήσεων επί του ζητήματος της ονομασίας, ο κος. Παπανδρέου επιμένει, κατά τα φαινόμενα, να κινηθεί ενεργητικά προς την κατεύθυνση ανάληψης πρωτοβουλίας για εύρεση κοινού τόπου με την πΓΔΜ. Αυτό εξάλλου πιστοποίησε με τη σημερινή του εμφάνιση στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» της ΝΕΤ και ο πάντοτε ενημερωμένος εκδότης της εφημερίδας «Το Ποντίκι» κος. Δελατόλας. Σύμφωνα, μάλιστα με τον κο. Δελατόλα, στις επιμέρους ενέργειες γύρω από την πρωτοβουλία, τόσο σε ότι αφορά το εξωτερικό, όσο και το εσωτερικό της δικής μας χώρας, αναμένεται να λάβει πρωταγωνιστικό ρόλο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κος. Πάγκαλος.

Βέβαια, αναμιγνυόμενος ο κος. Πάγκαλος σε ευαίσθητα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής, μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα μονάχα όμοια με εκείνα της κρίσης των Ιμίων, της παράδοσης Οτζαλάν, της διακήρυξης της Μαδρίτης κλπ., ενώ, σε ότι αφορά το εσωτερικό της χώρας, δε μπορεί να καταφέρει τίποτα παραπάνω από ένα νέο μπαράζ συκοφαντικών επιθέσεων εναντίον του ΚΚΕ και όποιου άλλου κόμματος, σχηματισμού, ή προσώπου αντιταχτεί σε δοτές λύσεις, ενδοτικές στάσεις και υποχωρητικές θέσεις.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, αν και είμαστε βέβαιοι ότι ο κος. Γκρούεβσκι και κάθε τέτοιος εθνικιστής, μόνο με τη γλώσσα της ισχύος μπορούν να καταλάβουν ότι επιβάλλεται να εξετάσουν καποιας μορφής συνθηκολόγηση. Όσο για τις πρωτοβουλίες των κκ. Παπανδρέου και Πάγκαλου θα είμαστε έτοιμοι, όλοι οι αγωνιζόμενοι στο διαδίκτυο -και όχι μόνο- πατριώτες, να αντιμετωπίσουμε πολιτικά κάθε ενδεχόμενο. Το βέβαιο είναι πως δύσκολα θα μας πιάσουν στον ύπνο.

Την έδωσε την εξήγηση για το χτύπημα η εκπομπή της Πόπης


Την έδωσαν την εξήγηση του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής η ΝΕΤ και η κα. Πόπη Τσαπανίδου την οποία προσέλαβε στη Δημόσια Τηλεόραση , τον πρώτο καιρό που είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, ο κος. Κώστας Σπυρόπουλος, ο Πασοκοσυνασπιστής διευθυντής προγράμματος που είχαν φέρει οι κκ. Θόδωρος Ρουσόπουλος και Κώστας Παναγόπουλος.

Σύμφωνα με το Συμβαίνει τώρα" λοιπόν, οι τρομοκράτες δεν τα πήραν στο κρανίο με το απύλωτο στόμα και τις φαιδρές προαναγγελίες του νέου υπουργού κου. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αλά με τις έρευνες που είχαν γίνει πριν ενάμιση μήνα στο Χαλανδρι για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής συμμορίας της κατσαρόλας.

Αυτά από τη ΝΕΤ...

Αλήθεια, τον κο. Σπύρο Χατζάρα, πότε θα τον επαναφέρουν στο Δελτίο Ειδήσεων; Γιατί τα πρώτα δείγματα ενημέρωσης υπό το νέο καθεστώς διακυβέρνησης, πράγματι θυμίζουν μέρες '81