29 Οκτ 2009

Γιατί δεν απαντούν ποτέ στα πυρά τρομοκρατών οι αστυνομικοί;

Παρότι οι τρομοκράτες του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής είχαν το απόλυτο πλεονέκτημα, εκείνο του αιφνιδιασμού, είναι απορίας άξιο πως από έξι εκπαιδευμένους και οπλισμένους αστυνομικούς ουδείς βρήκε την ετοιμότητα, ή συντηρούσε τα αντανακλαστικά ώστε να απαντήσει στα πυρά. Κρατάμε βέβαια μία μικρή επιφύλαξη να ισχύει το φοβερό ενδεχόμενο ότι ένας από τους έξι πήγε να απαντήσει, αλλά τον απέτρεψε κάποιος συνάδελφός του.

Αυτό όμως γίνεται παντού και πάντα, ανεξαρτήτως ποια είναι η κυβέρνηση, ποιος ο αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης παλιότερα, ή Προστασίας του Πολίτη τώρα, ή ποιος ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Αστυνομικοί δέχονται πυρά από τρομοκράτες και ουδείς από τα θύματα των επιθέσεων, τραβάει όπλο και πυροβολεί. Τι να σημαίνει άραγε αυτό; Υπάρχουν τρεις πιθανότητες:

Η πρώτη, ότι φοβούμενοι το πολιτικό κόστος οι εκάστοτε υπεύθυνοι της διακυβέρνησης, αλλά και οι ηγούμενοι την ΕΛΑΣ, έχουν στην ουσία αφοπλίσει τους αστυνομικούς.

Η δεύτερη, ότι οι άνδρες της ΕΛΑΣ είναι παντελώς ανεκπαίδευτοι και τους στέλνουν ως πρόβατα στη σφαγή.

Το τρίτο, είναι ότι οι άνδρες της ΕΛΑΣ κάπου ξέρουν, ή κάπου ψυχανεμίζονται ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συλληφθεί ή να σκοτωθεί τρομοκράτης σε ώρα δράσης.

Και ο νοών νοείτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: