27 Οκτ 2009

Με βάση την εμπειρία της ΠΟΛΑΝ μιλάει για "παρέες" ο κος. Σαμαράς;

Όταν στρέφεται ενάντια στη λογική των παρεών ο κος. Σαμαράς, μιλάει με βάση τη δική του εμπειρία από την παρέα που είχε στήσει σε Πανδρόσου και Αιόλου μαζί με τους Τσολάκογλου, Μπούρα και άλλους εξαίρετους κυρίους; Μία παρέα, που "ξήλωσε" από τα ανώτατα κλιμάκια της Πολιτικής Άνοιξης όλα τα στελέχη που έπαιξαν το κεφάλι τους κορώνα-γράμματα την περίοδο 1993-96 για τον κο. Σαμαρά, με αποτέλεσμα να αποψιλωθεί το κόμμα από κάθε αγωνιστικό και ανυστερόβουλο άνθρωπο και να απομείνει μόνο με τυχοδιώκτες, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο μαρασμό αρχικά και στην πλήρη απαξίωση στη συνέχεια;

Όταν τα λέει όλα αυτά ο Μεσσήνιος πολιτικός, καλό είναι να γνωρίζει ότι δεν απευθύνεται ούτε σε άσχετους, ούτε σε αμνήμονες.

Ποιος φωστήρας βάφτισε "επιτεύξεις" τα ...επιτεύγματα;;;


"Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός όμως εξακολουθεί να είναι το φως του κόσμου γιατί οι επιτεύξεις του δεν ήταν μόνο υλικές. Ήταν πρωτίστως πνευματικές".

Ποιος εκτόξευσε αυτή την απερίγραπτη ελληνικούρα, βαφτίζοντας τα επιτεύγματα, επιτεύξεις;

Η Ελένη Μενεγάκη;

H Σταματίνα Τσιμτσιλή;

Η Άντζελα Δημητρίου;

Η Άννα Παναγιωταρέα;

"Όχι" (μιας και γιορτάζουμε και την επέτειό του)! Πρόκειται για την κα. Άννα Διαμαντοπούλου, στο μήνυμα που απηύθυνε ως υπουργός (Εθνικής κάποτε) Παιδείας και Θρησκευμάτων για την 28η Οκτωβρίου.

Αφού κυρία υπουργός μας είχατε κάποτε εισηγηθεί να καθιερωθούν τα αγλικά ως δεύτερη επίσημη γλώσσα της χώρας μας, γιατί δε γράψατε ένα "achievements", που σημαίνει ταυτόχρονα επίτευξη κι επίτευγμα, για να ξεμπερδέψετε εύκολα και ωραία;

(Πηγή exastal)

Καλές οι παρομοιώσεις, αλλά να ταιριάζουν και τα πρόσωπα!

Μπορεί οι αναλυτάδες που έχουν επιστρατευτεί για να αποδομήσουν την υποψηφιότητα της κας. Μπακογιάννη να θέλουν να περάσουν στο ασυνείδητο του ευρύτερου κοινού την παρομοίωσή της με την Hillary Clinton, υπό την έννοια ότι ξεκίνησε την κούρσα ως φαβορί και πάει να γίνει -σύμφωνα με την οπτική γωνία της σκοπιμότητος την οποία εξυπηρετούν πάντα-αουτσάιντερ, αλλά δυστυχώς, εκείνον που εμείς δε βλέπουμε πουθενά να εμφανίζεται, είναι κάποιος Barack Obama. Αντιθέτως, μία φιγούρα με τα πολιτικά χαρακτηριστικά ενός Newt Gingrich βλέπουμε να κινείται κάπου στο βάθος.

Ύστατη έκκληση Μεϊμαράκη σε όση λογική έχει απομείνει

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της εφημερίδας "Έθνος" υπό τον τίτλο «Δεν θα πάρω ευθύνη διάλυσης»

Χειμαρρώδης παρουσιάστηκε στην πρωινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης ο πρώην υπουργός και γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ευ. Μεϊμαράκης.
Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για «λουδοβίκεια αντίληψη» και «αίσθηση ιδιοκτησίας» του κόμματος από τους υποψηφίους, την ώρα που «ο λαος μας έχει γυρίσει την πλάτη, δυσφορεί ακόμη και να μας βλέπει να συζητάμε».

«Παίζουμε με τις διαδικασίες»
Ο πρώην γραμματέας της ΝΔ αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο με τον οποίο ο Δημ. Σιούφας και η οργανωτική επιτροπή επιχειρούν να καταλήξουν στον τρόπο εκλογής νέου προέδρου, από το συνέδριο, ή τη βάση, ή και τους «φίλους» της ΝΔ. Μάλιστα, κατηγόρησε εμμέσως τον Δημ. Σιούφα για «αδυναμία στον τρόπο διαχείρισης».
Μόλις το 2007, όταν τα πράγματα ήταν νηφάλια, 5.000 σύνεδροι ψήφισαν και απέρριψαν την πρόταση Μπακογιάννη για εκλογή από τη βάση, υπενθύμισε ο κ. Μεϊμαράκης, που σημείωσε ότι «εάν ο καθένας πετάει μία πρόταση. ξεχειλώνει η διαδικασία ... σε ώρες κρίσης πρέπει να υπάρχει σαφής διαδικασία».
Αυτή τη στιγμή το κόμμα είναι σε υπηρεσιακή κατάσταση, η 7η Νοεμβρίου έγινε 6η Δεκεμβρίου αναζητείται ακόμη μεταγενέστερη ημερομηνία, «μπορεί να φτάσουμε και στο Πάσχα», σχολίασε πικρόχολα ο κ. Μεϊμαράκης.

«Μπορεί να μην ψηφίσω καν»
Ο κ. Μεϊμαράκης επιτέθηκε επίσης και κατά του τρόπου με τον οποίο θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή, καθώς δεν πρόκειται να υπάρξει κανενός είδους διάλογος, παρά μόνο ομιλίες του Κ. Καραμανλή και του Δημ. Σιούφα.
Δεν θα παρευρεθώ στην Κ.Ε., η παρουσία μου δεν βοηθάει πλέον ... θα δω τις αποφάσεις της και θα αποφασίσω», σχολίασε, ενώ τόνισε ότι υπάρχει σαφής κίνδυνος απαξίωσης και του συνεδρίου «εάν είναι 3 ώρες, επειδή ξεφτυλίζουμε και την έννοια του συνεδρίου».
Σε μία τέτοια περίπτωση όπως είπε θα περιοριστεί στον ρόλο του ως βουλευτής και θα αφοσιωθεί στα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα. «Θα έχουν την ευθύνη αυτοί που δρομολόγησαν αυτές τις διαδικασίες».

«Πρακτικά αδύνατο να παρέμβω»
Ο πρώην γραμματέας της ΝΔ δικαιολόγησε επίσης την απόφασή του να μην επιδιώξει δυναμικά να διατυπώσει τις θέσεις του ούτε στο επερχόμενο συνέδριο.
«Εάν ζητήσω το λόγο εκτός διαδικασίας, εάν δεν μου τον δώσουν δημιουργείται θέμα, εάν μου τον δώσουν με αυτά που θα θέσω θα τορπιλιστεί η διαδικασία από ένα μέλος της Κ.Ε. ... δεν θα πάρω ευθύνη διάλυσης» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.
Ολα αυτά έπρεπε να έχουν ζυμωθεί πριν φτάσουμε στην Κεντρική Επιτροπή, να ληφθούν οι αποφάσεις μόνο από τα μέλη χωρίς να υπάρχουν παρατηρητές, να αποσαφηνιστεί εάν το συνέδριο θα διαρκέσει μία ή τρεις ημέρες, ποιο θα είναι το εκλογικό σώμα, αν, και πότε, θα κλείσουν οι εκλογικοί κατάλογοι, κτλ), προσέθεσε.
«Δεν θα ταλαιπωρήσω την κοινωνία για πολύ καιρό», είπε με νόημα σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες του για τη διαδικασία, στην οποία μάλιστα «ίσως δεν θα ψηφίσω καν».

«Θα μας μείνει η σφραγίδα»
Η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει άμεσα από την απαξίωση που μετά την κάλπη των εθνικών εκλογών δείχνει να επεκτείνεται και στις εσωκομματικές διαδικασίες, κατά τον κ. Μεϊμαράκη. Η διαδικασία δεν είναι συσπειρωτική και καταγράφεται ήδη μείωση του ενδιαφέροντος, εκτίμησε, σχολιάζοντας «ο νεοδημοκράτης δεν πήγε να ψηφίσει στις εθνικές, θα πάει για αρχηγό;». Ηδη και οι υποψήφιοι έχουν αρχίσει να φθείρονται, είπε σε άλλο σημείο.
Για το λόγο αυτό απέρριψε την ψηφοφορία γενικώς από μία ευρύτερη βάση και αντ' αυτού πρότεινε συνέδριο με διεύρυνση του εκλογικού σώματος στις 70.000 και ως τις 100.000 150.000 μέλη της ΝΔ.
Αντί του κάθε δημάρχου, να ψηφίσουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι, αντί κάθε προέδρου τοπικής να ψηφίσει όλο το προεδρείο και ούτως καθ' εξής, πρότεινε. «Ετσι δείχνουμε ότι τους τιμούμε, ... με το να πάμε στον κάθε περαστικό, αυτοί δεν θα έρθουν γιατί αισθάνονται ότι ισοπεδώνονται», τόνισε ο πρώην γραμματέας της ΝΔ.

«Τα δύσκολα μετά την εκλογή»
Οπως τόνισε εξάλλου η ανάδειξη νέου αρχηγού δεν κλείνει τον κύκλο της κρίσης αλλά τον ανοίγει, καθώς το διχαστικό κλίμα που καλλιεργείται δεν πρόκειται να γίνει δεκτό από την κοινοβουλευτική ομάδα.
«Οι βουλευτές είναι τα πιο πολιτικά ζώα, με αίσθηση αυτοσυντήρησης», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να μην του επιτρέπεται να πάρει θέση. «Φυσικά να πάρει θέση, αλλιώς είναι μία απολιτίκ διαδικασία.

Μήνυμα Ζαγορίτη
Η πρόθεση του Ευ. Μεϊμαράκη να αποχωρήσει από τις διαδικασίες φαίνεται ότι κινητοποίησε -έστω και κάπως αργά- τη Ρηγίλλης, αν κρίνει κανείς από την πρώτη αντίδραση του Λευτ. Ζαγορίτη.
Ο γραμματέας του κόμματος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 98,9, σημείωσε ότι στην απόφαση για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μπορεί να αναφέρεται ότι θα μιλήσουν μόνο ο πρόεδρος του κόμματος και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, ωστόσο θα είναι δυνατό να πάρουν το λόγο και τα μέλη, αλλά «επί της διαδικασίας».
Εμμέσως δηλαδή δείχνει στον προκάτοχό του ότι θα έχει τη δυνατότητα να εκθέσει τις απόψεις του στην Κ.Ε. αν το επιθυμεί.

«Εχουμε συμφωνήσει, θα αποφασίσει η Κ.Ε.»
Εξάλλου, το πρωί της Τρίτης Ντόρα Μπακογιάννη και Παν. Ψωμιάδης συναντήθηκαν στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια προχώρησαν σε δηλώσεις, με το θέμα που προέκυψε μετά την παρέμβαση Αβραμόπουλου να κυριαρχεί.
«Εχουμε υπογράψει όλοι μια συμφωνία. Η συμφωνία αυτή λέει για μέλη τα οποία μπορούν να εγγραφούν μέχρι και την τελευταία στιγμή, την ώρα δηλαδή της εκλογής, την ώρα της κάλπης. Από κει και πέρα εγώ δεν θέλω να ξαναμπώ στη συζήτηση της διαδικασίας. Υπάρχει μια Κεντρική Επιτροπή, είναι κυρίαρχο όργανο, οι προτάσεις θα κατατεθούν εκεί και η Κ.Ε. θα αποφασίσει», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.
«Εγώ έμαθα να σέβομαι την υπογραφή μου. Σίγουρα εμμένω στις θέσεις τις νέες που εξέθεσα (σ.σ. να ψηφίσουν και οι φίλοι της Ν.Δ.). Από κει και πέρα στην Κ.Ε. θα καταθέσουμε τις απόψεις και η Κ.Ε. θα αποφασίσει», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ψωμιάδης.


O "Φον Δημητράκης" και τι με αποτρέπει από το να τον ψηφίσω

Σχόλιο του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου βρίθει από προφάσεις (εν... αμαρτίαις). 'Αλλη μια ακούσαμε προχθές από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Ο τ. υπουργός και πρώην Δήμαρχος της Αθήνας αντί να πει "αποσύρομαι ησύχως, διότι προκοπή δεν βλέπω" εισηγήθηκε το απίστευτο: Να ψηφίσει δηλαδή και όποιος έχει περάσει έστω και μια φορά από έξω από την Ρηγίλλης επειδή έχει έναν ... συμπέθερο στην Στησιχώρου και είχε καιρό να τον δει.
Αυτή η ακατανίκητη εντύπωση του, πως κανει για αρχηγός παντού, από τον Σύλλογο ... "Πνεύμα και Ηθική" ως και την Ν. Δ. - όπως ακριβώς και ο ήρωας ο σκαρωμένος από τον μεγάλο Δ. Ψαθά, απομακρύνει την πιθανότητα να είναι η τελική μου επιλογή στην εσωκομματική κάλπη.
Το ξέρω πως τον πικραίνω, αφού γνωριζόμαστε χρόνια και η εκτίμηση είναι αμοιβαία, μα το "παν μέτρον άριστον" θα έπρεπε να το γνωρίζει ο κ. Αβραμόπουλος.
Δεν κάνουν όλοι για όλα. Πως να το κάνουμε;

Επίθεση Κουμουτσάκου στην κυβέρνηση για τους συμβασιούχους Stage


Επιτέλους, στην επίσημη Νέα Δημοκρατία ξύπνησαν από το λήθαργο της απάθειας για τους διωγμούς που εξαπολύει το ΠαΣοΚ σε βάρος των φτωχόπαιδων που απασχολούνταν στα προγράμματα Stage και βάλθηκαν να μας αποδείξουν ότι υφίστανται, έστω και τυπικά, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Όχι, δε θα ανοίξουμε σαμπάνια για να πανηγυρίσουμε το γεγονός, αλλά επειδή πρέπει να εκδηλώσουμε κάπως την ευαρέσκειά μας, σας παραθέτουμε αυτούσια τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Ρηγίλλης, κου. Κουμουτσάκου:

Η κυβερνητική απόφαση για τα «stages» είναι «πρότυπο» κοινωνικής αναλγησίας, πολιτικής εκδικητικότητας και κατάφωρα αντισυνταγματικής πρακτικής. Έχει αφήσει ήδη ανεξίτηλο στίγμα στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Είναι μια καθαρά κομματική απόφαση που σπρώχνει σε πραγματικό «εργασιακό Μεσαίωνα» χιλιάδες νέους που έχουν ανάγκη. Χιλιάδες νέους που το «λάθος» τους ήταν ότι μαθήτευσαν και προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στο Δημόσιο, επί μιας άλλης, πλην ΠΑΣΟΚ, Κυβέρνησης.

Ο «εργασιακός Μεσαίωνας» τον οποίο βιώνουν ήδη οι χιλιάδες αυτοί νέοι και οι οικογένειές τους, είναι αποτέλεσμα του «ρεβανσιστικού Μεσαίωνα» από τον οποίο δεν υπήρξε ποτέ «Αναγέννηση» στο ΠΑΣΟΚ.

Στο θέμα των «stages» επιβεβαιώνεται ότι το βαθύ κομματικό ΠΑΣΟΚ επανέρχεται. Είναι εδώ. Ανάλγητο, εκδικητικό. Το είδαμε άλλωστε στο Εθνικό Συμβούλιό του.

Αυτό είναι το μείζον πολιτικό συμπέρασμα της απαράδεκτης απόφασης της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να αφήσει χιλιάδες νέους ανθρώπους κυριολεκτικά στο δρόμο.

Μιας απόφασης που επικρίθηκε από όλο το πολιτικό φάσμα, «πλην ΠΑΣΟΚ», καθώς και από μεγάλη μερίδα του Τύπου.

Σχετικά με το σεβασμό του ΑΣΕΠ

Πως μιλούν για υποβάθμιση του ΑΣΕΠ εκείνοι που κυριολεκτικά το καταρράκωσαν, όταν με τους Νόμους 2738/1999 και 2839/2000 μονιμοποίησαν πάνω από 2.500 «stagiers», πριν ακόμα λήξει η 17μήνη μαθητεία τους;

Πρόκειται για πολιτικό φαρισαϊσμό πρώτου μεγέθους.

Ξεχνούν ότι εκείνοι, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, πρώτοι εφάρμοσαν, διατήρησαν και κληροδότησαν το θεσμό των «stages». Δικό τους δημιούργημα είναι.

Σχετικά με τη μοριοδότηση

Παρά τα όσα είπε αρχικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, τον οποίο στη συνέχεια «άδειασε» μεγαλοπρεπώς ο κ. Πάγκαλος, πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να καταργήσει τελικά την μοριοδότηση όσων απασχολήθηκαν στα προγράμματα «stages».

Καταπατούν έτσι χωρίς αιδώ την αρχή της συνέχειας του κράτους αφαιρώντας νομοθετημένα κεκτημένα δικαιώματα.

Σε μια συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης αποκρύπτουν ότι η μοριοδότηση αφορά μόνον ένα από τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, δηλαδή την προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία, και όχι το σύνολό τους.

Σχετικά με τα «stages» μόνο στον ιδιωτικό τομέα

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να αξιολογεί ως χρήσιμα τα προγράμματα «stages» στον ιδιωτικό τομέα, αλλά όχι στο δημόσιο.

Πριν από κάθε τι άλλο, καλούμε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα την αξιολόγηση που είχε γίνει επί ημερών της πριν το 2004,για το πρόγραμμα των περίπου 10.000 απόφοιτων ανωτάτων σχολών που απασχολήθηκαν τότε στα «stages» του ιδιωτικού τομέα.

Με ποια όμως λογική η Κυβέρνηση προκρίνει τα «stages» στον ιδιωτικό τομέα και τα καταργεί στο Δημόσιο;

Η λογική είναι μια και είναι αυστηρά κομματική.

Στα κενά που θα δημιουργηθούν από την κατάργηση των «stages» στο Δημόσιο η Κυβέρνηση θα μπορεί να διορίσει κομματικούς επιλέκτους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Είναι προφανές λοιπόν ότι το ΠΑΣΟΚ προωθεί στο Δημόσιο νέα στρατιά «πράσινων» συμβασιούχων και όταν αυτοί θα έχουν αποκτήσει «νομιμοποίηση» για να απαιτήσουν μονιμοποίηση, θα έρθει το ΑΣΕΠ να τους τακτοποιήσει «και με το νόμο».

Πέραν αυτών, υπάρχει και μια πρόσθετη, πολύ σοβαρή παρενέργεια της διατήρησης των «stages» μόνον στον ιδιωτικό τομέα. Η εξής:

Οι επιχειρήσεις σε περίοδο οικονομικής κρίσης θα έχουν ακόμα έναν ισχυρό λόγο να απολύσουν νυν εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Θα το κάνουν προσβλέποντας ότι μετά από ένα εξάμηνο, ένα χρόνο το πολύ, θα καλύψουν τα κενά με το δωρεάν για εκείνες προσωπικό των «stagiers».

Η απαράδεκτη λοιπόν απόφαση της κυβέρνησης για τα «stages» κινδυνεύει να οδηγήσει σε κύμα απολύσεων σημερινών εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτό όμως δεν τους νοιάζει στο ΠΑΣΟΚ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εκκολαπτόμενη νέα στρατιά πράσινων συμβασιούχων στο Δημόσιο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ενώ καταργούν τη μοριοδότηση για τα «stages», τη διατηρούν για τους συμβασιούχους του 2004. Δηλαδή εκείνους που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατά παράβαση κοινοτικής οδηγίας του 1999, «κληροδότησε» στη Ν.Δ.

Στο σημείο αυτό, ως απόδειξη της διαφοράς νοοτροπίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2004, από τις δεκάδες χιλιάδων συμβασιούχους που βρήκε από το ΠΑΣΟΚ, μονιμοποίησε πάνω από 33.000, οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου και μοριοδότησε τους υπολοίπους.

Τότε, - επί Ν.Δ. - φροντίδα και μέριμνα για εργαζομένους ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση.

Σήμερα - επί ΠΑΣΟΚ - αναλγησία, εκδικητικότητα, μαζικές διώξεις, ανεργία και άρνηση προοπτικής για χιλιάδες νέους.

Τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είναι ήδη πολύ αρνητικά.

Επαναλαμβάνω ότι η Ν.Δ. σε αυτή τη δύσκολη στιγμή τους, θα είναι δίπλα στους χιλιάδες νέους που υφίστανται την αναλγησία και την εκδικητικότητα του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση
.

Περί Stage: Φταίει ο γάιδαρος και χτυπάμε το σαμάρι!

Σχόλιο της ΛΙΑΝΑ ΓΟΥΤΑ
www.lianagouta.gr

Για άλλη μια φορά τα καταφέραμε και φέραμε τις ευρωπαϊκές ιδέες στα μέτρα μας!
Μια ωραία ευρωπαϊκή ιδέα για ολιγόμηνη εκπαίδευση ως εφόδιο για ένταξη στην αγορά εργασίας, που η ελληνική διακομματική επινοητικότητα, την μετέτρεψε εδώ και χρόνια, σε εργαλείο συνδιαλλαγής και εξάρτησης με πολλαπλά μάλιστα επίπλαστα οφέλη στα νούμερα της ανεργίας, στο φθηνό εργασιακό κόστος κλπ κλπ.

Ναι, λοιπόν, συμφωνούμε ότι αυτή η πληγή πρέπει να κλείσει. Γιατί για πληγή πρόκειται! Αλλά με ποιους όρους; Και ποιος να πληρώσει τη νύφη; Αυτός που βρέθηκε στην ανάγκη ή αυτός που εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη;

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς είναι δυνατόν μέσα σε αυτό τον οίστρο των αποφάσεων για τη λήξη του θέματος, να ανακοινώνεται από τον κ. Πάγκαλο ότι θα μείνουν απλήρωτοι άνθρωποι που προσελήφθησαν πριν τις εκλογές και εργάζονται κάποιους μήνες τώρα; Πόσο παράλογο είναι αυτό, ακόμα κι αν πρόκειται για μια μέρα ή έστω και για μια ώρα δουλειάς! Φταίει δηλαδή, μας λένε, και θα τιμωρηθεί ο άνεργος, αυτός που όντας σε ανάγκη, προστρέχει, ακόμα και παρακαλώντας πιθανώς για μια δουλειά πλήρους απασχόλησης αλλά υποτυπώδους αμοιβής και μηδενικής ασφάλισης;... Και δεν τιμωρείται αυτός που έβαλε τους όρους;

Μήπως κ. Πάγκαλε τα χρήματα που προτείνετε να περικοπούν, θα έπρεπε να περικοπούν από τα βουλευτικά και υπουργικά γραφεία που στήριξαν έναν πελατειακό στρατό σε τέτοιες πρακτικές επανεκλογής, εδώ και πολλά χρόνια; Πολύ φοβάμαι ότι μέσα στο παιχνίδι του ακραίου και εύκολου εντυπωσιασμού, ο κ. Πάγκαλος προτείνει κάτι αντίστοιχο με το παράλογο που ζήσαμε για την υπόθεση Ζίμενς. Όπου κι εκεί, όλοι νοιάζονται για την τιμωρία αυτού που λάδωσε και όχι για την τιμωρία αυτού που απαίτησε και εκβίασε για το λάδωμα!

Έτσι και τώρα ακούμε από τον κ. Πάγκαλο ότι, αντί να "πληρώσουν" όσοι έκαναν κακή εφαρμογή και ερμηνεία χρήσης των ευρωπαϊκών χρημάτων, θα "την πληρώσει" ο άνεργος που αναζήτησε δουλειά, μια όποια δουλειά έναντι ελάχιστης αμοιβής! Και στο τέλος, δε θα πάρει ούτε αυτήν την μισή και χωρίς ασφάλεια πληρωμή! Φταίει ο γάιδαρος και χτυπάμε το σαμάρι δηλαδή!

Μα απορώ!... Και δε σηκώθηκαν ακόμα και οι πέτρες να φωνάξουν;

Πρόσωπα που χαίρουν και της εκτίμησης του "Μεγάλου Αδελφού"

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης να μάθουμε αν είναι στελέχη του βαθέος ΠαΣοΚ, ή "μπενικά" εκείνα που διασπείρουν σε Βαλαωρίτου και Πλατεία τη φήμη ότι επιλογές όπως εκείνες των κκ. Δρούτσα και Μπεγλίτη για τις θέσεις των αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας αντίστοιχα, είχαν την απόλυτη στήριξη και έγκριση του "Μεγάλου Αδελφού" πέραν του Ατλαντικού.

Γρίφος η προέλευση των ψηφοδελτίων κατά της επιλογής Ξυνίδη

Ειρήσθω εν παρόδω, οι σύντροφοι του ΠαΣοΚ, ολοκληρώνοντας την ανάλυση του αποτελέσματος της εκλογής νέου γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής, κατέληξαν ότι πράγματι οι ψήφοι υπέρ του κου. Παναγιωτακόπουλου προέρχονταν από το "βαθύ κόμμα", ενώ τα λευκά και τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν από "μπενικά" στελέχη; Και αν ναι, για ποιο λόγο οι "Μπενικοί" δεν ψήφισαν και αυτοί υπέρ του κου. Παναγιωτακόπουλου, ούτως ώστε να αποτύχει να εκλεγεί ο υποψήφιος του κου. Παπανδρέου;

Τι θα γινόταν αν είχε πάρει το 48% των ψήφων της Κ.Ε. ο Ζαγορίτης;

Επιστρέφοντας για λίγο στο θέμα της μη ανάδειξης από τον Τύπο του κινήματος στελεχών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ ενάντια στον κο. Παπανδρέου και στην υπόδειξη που έκανε για γραμματέα στο πρόσωπο του κου. Ξυνίδη, είναι λογικό να διερωτηθούμε για το εξής. Αν στις εκλογές για γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας το 2006 και το 2007, ο κος. Ζαγορίτης, ο υποψήφιος που είχε τη στήριξη του ίδιου του προέδρου κου. Καραμανλή, ελάμβανε μόλις το 48% των ψήφων, ποια θα ήταν τα πρωτοσέλιδα της επόμενης ημέρας;

Δεχόμαστε και τα δικά σας άρθρα ή σχόλια στο poleatics@gmail.com

Εφόσον είναι της μόδας να κάνουν όλοι ανοίγματα συμμετοχικότητας και πολυσυλλεκτικότητας, έτσι και εμείς αποφασίσαμε να φιλοξενούμε στο Poleatics και τα δικά σας σχόλια, εφόσον κρίνουμε ότι δεν εμπεριέχουν ύβρεις, δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς, ή συκοφαντικούς ισχυρισμούς και τα εγκρίνουμε.

Εναπόκειται στη δική σας ευχέρεια αν υπογράψετε με ψευδώνυμο (το οποίο καλό θα είναι να διατηρείτε σταθερό) μαζί με κάποια φιγούρα, σκίτσο, καρικατούρα ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να εμφανίζεται ως εικόνα σας, ή με το κανονικό σας ονοματεπώνυμο συνοδευόμενο από τη φωτογραφία σας.

Θερμή παράκληση , τα κείμενά σας να είναι 150-200 λέξεις.

Φαγωθήκατε να μάθετε ποιοι διαχειρίζονται αυτό εδώ το blog!

Όσο ανεβαίνουν τα στατιστικά του Poleatics σε επισκεψιμότητα και αναγνωσιμότητα, τόσο αυξάνεται και η περιέργειά σας να βρείτε ποιος, ή ποιοι το διαχειρίζεται/-ονται. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν φτάσει στα αυτιά μας, έχετε κρίνει ως ... "υπόπτους" δύο δημοσιογράφους και δύο πολιτικά στελέχη, άπαντες κινούμενοι εντός, εκτός και πέριξ της Ρηγίλλης.

Καλά βρε περίεργοι, τόσο σημαντικό είναι να ξέρετε ποιους διαβάζετε; Αφοσιωθείτε καλύτερα στο τι μαθαίνετε!

"Μα τώρα είμαι ΠαΣοΚ" απαντάει ο πρώην γαλάζιος κωλοτούμπας

Γνωστό λαμόγιο στην πιάτσα. Χρόνια μπαλαμούτιαζε κορυφαίο υπουργό των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας για να λάβει έναν διορισμό στο Δημόσιο. Συνεχώς γκρίνιαζε ότι τόσοι και τόσοι άσχετοι διορίζονταν και ότι εκείνος, που δήλωνε Νεοδημοκράτης, έμενε στην απ' έξω. Προσφιλής του έκφραση, όταν περιαυτολογούσε ακατάπαυστα, ήταν το "εγώ που έχω χτίσει τις μισές επιχειρήσεις της Αθήνας". Με το λέγε-λέγε, έχει καταφέρει να γνωρίσει κόσμο από ένα συγκεκριμένο όμιλο ΜΜΕ και περνάει, ως ειδικός υποτίθεται, καμιά δήλωση ή κανένα άρθρο, τα οποία είναι συνήθως τίγκα στις κοινοτυπίες ή στις κενολογίες. Τελικά, κατάφερε να λάβει τον πολυπόθητο διορισμό του σε ένα οικονομικό ίδρυμα στο οποίο συμμετέχει και το Δημόσιο.

Τώρα, προσπαθεί να μοιράσει άρθρα και δηλώσεις, με τα οποία εξυμνεί την κυβερνησιμότητα ΠαΣοΚ που ευνοεί την Οικονομία και κατηγορεί τη ΝΔ για ακυβερνησία. Όταν κάποιος διανοήθηκε να τον ρωτήσει πως και ακολουθεί τώρα αυτή τη γραμμή πλεύσης, η απάντηση ήταν καταλυτική: "Μα τώρα είμαι ΠαΣοΚ¨.
Μα ποιος είσαι μεγάλε και κάνεις τέτοιες κωλοτούμπες; Ο Λομάνο Τρεζόρ Λούα Λούα;

Ο Καλαπόδης μας επιχειρεί να μας χαρίσει ένα know-us-better
Ο αγαπημένος μας -πλέον- Καλαπόδης ανήρτησε στο blog του την φωτοτυπία μίας κλήσης που του απέστειλαν να παραστεί ως μάρτυς. Πρόκειται για μία σελίδα γεμάτη ειδήσεις, οι οποίες μας κάνουν να τον γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα. Πάμε λοιπόν…

Είδηση 1η. Τον Καλαπόδη τον καλούν οι αρχές και ως μάρτυρα, όχι μόνο ως ύποπτο ή ως κατηγορούμενο.

Είδηση 2η. Κατοικεί στο Περιστέρι, δηλαδή είναι δικό μας παιδί, του λαού, παρότι ισχυρίζεται πως έχει έξι δουλειές στον ιδιωτικό τομέα και πίνει τον εσπρέσσο του μόνο στη Βαλαωρίτου.

Είδηση 3η. Η διεύθυνσή του είναι στην οδό Τσαλαβούτα!!! Απίστευτος συμβολισμός;;;

Είδηση 4η. Εμφανίζεται να είναι κάτοικος, στη διεύθυνση του Extra3. Εργάζεται μέχρι τόσο αργά που τον παίρνει ο ύπνος στη δουλειά, ή πέφτει παντόφλα από την κυρά στο σπίτι και βρίσκει στο κανάλι καταφύγιο;

Είδηση 5η. Η Δικαιοσύνη, άσπλαχνη πάντα, τον απειλεί με βίαιη προσαγωγή, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται πως συνήθως μεταβαίνει στα αστυνομικά τμήματα που κατά καιρούς τον αναζητούν για καταγγελίες που του προσάπτονται, μόνος του, άνετος και κύριος.

Είδηση 6η. Έναν ομορφάντρα σαν τον Καλαπόδη μας, μόνο γυναίκα ανακρίτρια θα ήταν δυνατό να βάλουν να τον εξετάσει. Το όνομα της τυχερής είναι Ειρήνη Καλού.

Καλαπόδη, όσο πιο καλά σε γνωρίζουμε, τόσο πιο πολύ σε αγαπάμε αδερφέ!
ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ: Ο ανώνυμος που σχολιάζει στις 12.14 μμ την προηγούμενη ανάρτησή μας για τον Καλαπόδη, λέτε να είναι ο ίδιος ο Καλαπόδης παιδιά; Για δείτε και πείτε μας.

Ακόμη δεν ορκίστηκε, είναι έτοιμος να εξαρθρώσει την Τρομοκρατία


Επικηρύξεις, ταυτοποιήσεις, έρευνες, συμπεράσματα... Ο κος. Χρυσοχοϊδης εμφανίζεται έτοιμος να δώσει ένα ακόμη καθοριστικής σημασίας χτύπημα απέναντι στην Τρομοκρατία, ενώ δεν έχει κλείσει καν μήνας από τη μέρα που ορκίστηκε υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μα καλά, στο καπέλο του ήταν κρυμμένοι οι τρομοκράτες τόσο καιρό και τους είχε τόσο πρόχειρους;