2 Νοε 2009

Το βιολί, βιολάκι τους τα απομεινάρια του "Δεξιού" -τάχα- Τύπου











Σας παρουσιάζουμε πάλι κάποια πρωτοσέλιδα, για να δείτε τι συμβαίνει στην υποτιθέμενο ..."Δεξιό" Τύπο.

Η "Απογευματινή" των εργολαβιών διαφημίζει την εσωστρέφεια της Νέας Δημοκρατίας. Το ίδιο κάνει και η "Χώρα", την οποία ο γνωστός Τράγκας ξανακυκλοφόρησε καθημερινά, μόνο και μόνο για να πυροβολεί το μαγαζί. Ο "Αδέσμευτος" του θείου Al εκθειάζει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες ΠαΣοΚ και απομένει η "Βραδυνή" που την αγοράζουν λίγες εκατοντάδες αναγνώστες να προαναγγέλει "βαρυχειμωνιά με φόρους και ανεργία".

Καταλάβατε;

Όταν μιλάει για παραληρήματα, μάλλον θα θυμάται τα δικά του

Μιλώντας ο κος. Βασίλης Μιχαλολιάκος για παραληρήματα, είχε άραγε στο μυαλό του την αλήστου μνήμης επίθεση που είχε κάνει στην κα. Έλσα Παπαδημητρίου κατηγορώντας την για σχέσεις του συζύγου της με τους Απριλιανούς, σε εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 το 1996, ενώ βρισκόταν στο αποκορύφωμά της η κόντρα μεταξύ των κκ. Μιλτιάδη Έβερτ και Γιώργου Σουφλιά για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας, ή μήπως την φετινή προεκλογική ομιλία του σε κλειστή συγκέντρωση των πυρήνων του στην Α' Πειραιώς, στην οποία είχε υποστηρίξει, όπως μας ενημέρωσε άνθρωπός μας, ότι δεν χρωστάει τίποτα στον Καραμανλή, αλλά αντιθέτως ο Καραμανλής είναι που του χρωστάει εκείνου;

Βιογραφικά στο opengov: Ουσία και σημειολογία, εξαγγελία και πράξη

Άρθρο της ΛΙΑΝΑΣ ΓΟΥΤΑ
Χημικός Μηχανικός
Σύμβουλος Ενέργειας και Περιβάλλοντος

Αν κάποιος έλειπε από τη χώρα για λίγες μέρες και επέστρεφε μετά τις εκλογές, θα νόμιζε ότι επέστρεψε σε άλλη χώρα ή αλλιώς στη χώρα του ονείρου! Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που δοκίμασε όλη η χώρα στις πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης, ήταν η προκήρυξη των θέσεων των Γενικών Γραμματέων μέσω διαδικτύου! Κάτι που όχι μόνο εντυπωσίασε αλλά έως και ενθουσίασε τον κόσμο, με αποτέλεσμα τις δεκάδες χιλιάδες βιογραφικά που κατατέθηκαν ηλεκτρονικά αλλά και την ελπίδα ότι όλα ξεκινούν από την αρχή! Ότι η τόσο πολύπαθη αξιοκρατία σ’ αυτή τη χώρα τώρα δικαιώνεται! Και ότι πλέον το μόνο προσόν κάποιου είναι οι ικανότητές του, τα πτυχία και η επαγγελματική και επιστημονική του εμπειρία! Μεγάλος ο αριθμός των βιογραφικών που υποβλήθηκαν, μεγάλες και οι προσδοκίες μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Είμαστε φαίνεται άνθρωποι των άκρων και του ενθουσιασμού. Τόσο πολύ, που εύκολα ακολουθούμε την κίνηση της αιώρας και του εκκρεμούς! Από το ένα άκρο στο άλλο! Γιατί η αλήθεια είναι ότι από τη μια, ζήσαμε επί δεκαετίες μια κατάσταση όπου το κύριο χαρακτηριστικό στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού ήταν το αξίωμα...«ο γνωστός του γνωστού»! Μάλιστα, σε ό, τι αφορά τους Γενικούς Γραμματείς, αυτοί συχνά ακολουθούσαν τους Υπουργούς στις μετακινήσεις τους από το ένα Υπουργείο στο άλλο. Έφευγε ο Υπουργός και άλλαζε Υπουργείο, έπαιρνε και τους Γενικούς Γραμματείς μαζί του... Ακόμα κι αν το αντικείμενο του ενός από το άλλο Υπουργείο ήταν τελείως διαφορετικό, μικρή σημασία είχε! Έφτανε που ο Γενικός Γραμματέας ήταν έμπιστος του Υπουργού. Όσο για το νέο αντικείμενο...θα το μάθαινε με τον καιρό!

Ή ακόμα περισσότερο, αν σκεφτούμε την εικόνα Υπουργείων που κάποιες φορές είδαμε να μετατρέπονται σε ‘’Υπουργεία με ονομασία προέλευσης’’! Στελεχωμένα από ανθρώπους που προέρχονταν σχεδόν αποκλειστικά από την εκλογική περιφέρεια του εκάστοτε Υπουργού. Και όχι μόνο τα Υπουργεία, αλλά και οι ΔΕΚΟ και οι οργανισμοί που ελέγχονταν από αυτά. Κάτι που άλλαζε βεβαίως μόλις άλλαζε και ο Υπουργός! Ακραία πράγματα χωρίς αμφιβολία, που προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Σήμερα βέβαια το εκκρεμές πήγε στην άλλη άκρη! Σε επίπεδο εντυπώσεων και ενθουσιασμού, γιατί το αποτέλεσμα μένει ακόμα να το δούμε!

Πριν από περίπου ένα χρόνο κατέθετα την άποψή μου αρθρογραφώντας με τίτλο «Κυβερνητική θέση με βιογραφικό», πιστεύοντας ακράδαντα ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να στελεχώνεται με βάση γνώσεις, εμπειρία, και αποδεδειγμένη ικανότητα, σε όλα τα επίπεδα. Αλλά και στη συνέχεια, μετά την ορθολογική στελέχωσή του, οφείλει να λογοδοτεί καθημερινά, με βάση μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα στην ελεύθερη αγορά.

Κι όλα αυτά, γιατί πολύ απλά, για να χαράξει και να υλοποιήσει κανείς την πολιτική του σήμερα και του αύριο χρειάζεται να μπορεί να κατανοήσει και να χρησιμοποιήσει βαθιά και εξειδικευμένη γνώση η οποία μάλιστα παράγεται πλέον με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Όπως και αντίστροφα, η γνώση χρειάζεται την πολιτική για να της ανοίξει τον δρόμο και να της παράσχει τα μέσα ώστε να οδηγήσει σε καινοτομία, τεχνολογία, ανάπτυξη. Και τέλος, Γνώση και Πολιτική, πρέπει να συντονιστούν και να συμβαδίσουν με τις προκλήσεις των καιρών στα θέματα των περιβαλλοντικών απειλών, της κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης. Το παζλ είναι πλέον πολύπλοκο και πολυσύνθετο, πολύ περισσότερο από την μέχρι τώρα πολιτική της χειραψίας, της κομματικής ταυτότητας, της κλίκας και της παρέας.

Ωστόσο, η ‘’εύκολη’’ και μάλλον πρόχειρη εξαγγελία της προκήρυξης όλων των θέσεων του Δημοσίου, ακολουθείται όπως φαίνεται από μια δύσκολη διαδικασία εφαρμογής. Δε ξέρουμε ποιες είναι οι αληθινές προθέσεις της νέας κυβέρνησης. Τί είναι εντυπωσιασμός και τί ουσία.
· Ξέρουμε όμως ότι ένα μήνα τώρα οι θέσεις των Γενικών Γραμματέων μένουν κενές.
· Ξέρουμε ότι κάποιες από αυτές είναι κομβικές και απολύτως κρίσιμες για να δουλεύει η κρατική μηχανή, αλλιώς «παγώνουν» όλα.
· Ξέρουμε επίσης ότι οι θέσεις αυτές δε μπορεί παρά να έχουν και πολιτικά χαρακτηριστικά, αφού είναι θέσεις κλειδιά στην παραγωγή του κυβερνητικού έργου, έτσι όπως το εξειδικεύει ο εκάστοτε Υπουργός.
· Ξέρουμε επίσης ότι από τη μια και μοναδική περίπτωση Γενικού Γραμματέα που ορίσθηκε μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο, η επιλογή θα μπορούσε να είναι προβλέψιμη χωρίς την υποβολή χιλιάδων βιογραφικών.
Όσο μεγαλύτερη είναι λοιπόν η ελπίδα και η προσδοκία που καλλιεργείται στον κόσμο από τέτοιες φιλόδοξες κινήσεις, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η απογοήτευση και ο θυμός αυτού του κόσμου, αν καταλάβει ότι όλη αυτή η κίνηση ήταν μόνο για εντυπώσεις ή για τη δημιουργία ενός ωραίου άλλοθι για απολύτως προβλέψιμες τοποθετήσεις. Γιατί τότε θα καταγραφεί ως εμπαιγμός!

Δύσκολος ο στόχος είναι αλήθεια. Γιατί δε μιλάμε μόνο για το στόχο της στελέχωσης μερικών κρατικών θέσεων. Το πραγματικό διακύβευμα και ο στόχος-πρόκληση είναι η μεταρρύθμιση του ίδιου του κράτους σε όλη του την έκταση. Ένα κράτος που χρειάζεται εκσυγχρονισμό, αξιοκρατία και διαφάνεια, που πρέπει να κερδηθεί στη συνείδηση του κόσμου, επί της ουσίας και όχι μόνο ως τίτλος που προστέθηκε σε ένα Υπουργείο. Βεβαίως και η σημασία της σημειολογίας είναι μεγάλη. Είναι άλλωστε και το πρώτο βήμα, αυτό που δηλώνει τις προθέσεις. Ωστόσο το ζητούμενο είναι η εφαρμογή και το αποτέλεσμα.

Η επανίδρυση του κράτους αποτέλεσε μια από τις σημαίες της ΝΔ, που όμως έμεινε δυστυχώς απλή εξαγγελία χωρίς αντίκρισμα και πνίγηκε στα ρηχά νερά του γερά ριζωμένου δημόσιου τομέα. Η ΝΔ έπιασε το σφυγμό και το αίτημα όλης της ελληνικής κοινωνίας, αλλά έχασε τον δρόμο για την υλοποίηση. Ωστόσο παραμένει ζητούμενο για την Ελλάδα του 21 ου αιώνα, την Ελλάδα της Ευρώπης και του κόσμου. Το ζήτημα είναι ότι η πορεία προς αυτό το ζητούμενο πρέπει να σχεδιασθεί σοβαρά, μεθοδικά, οργανωμένα και στοχευμένα. Με γενναίες πολιτικές αποφάσεις, με ρήξεις και με συγκρούσεις.

Δεν αντέχουμε άλλα επικοινωνιακού τύπου πυροτεχνήματα που να παίζουν με την προσδοκία χιλιάδων αιτούντων, με την αξιοπιστία του κράτους, με την αξιοκρατία. Αλλά και δεν υπάρχει άλλη πίστωση χρόνου γι αυτή τη χώρα που λέγεται Ελλάδα...

(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη χθεσινή "Μακεδονία της Κυριακής" και η συντάκτις το έστειλε και σε μας για δημοσίευση)

Ποιοι είναι αλήθεια όλοι αυτοί οι μεγάλοι και τρανοί του opengov.gr;

Σύμφωνα με τα όσα μας παρουσίασαν κατά τον πλέον οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο στα φύλλα του σαββατοκύριακου τα καινούργια "παπαγαλάκια" που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Μεγάρου Μαξίμου, κορυφαίοι Έλληνες καθηγητές ξένων πανεπιστημίων και managers μεγάλων πολυεθνικών, διαγκωνίζονται μέσω αιτημάτων και αποστολής βιογραφικών στο opengov.gr για το ποιος θα προφτάσει να καταλάβει θέση γενικού και ειδικού γραμματέα σε υπουργεία.

Τώρα για να καταλήξουν αυτοί οι άνθρωποι να αφήσουν δόξες και κέρδη για να δουλέψουν για τέσσερα με πέντε χιλιάρικα το μήνα, έχοντας μάλιστα ανά πάσα στιγμή το κεφάλι τους στον τορβά στην περίπτωση ενός λάθους, ή ενός σκανδάλου, πρέπει να συμβαίνει κάποιο από τα ακόλουθα...

- Είτε είναι τόσο υπερπατριώτες που εμπρός στην πρόοδο της πατρίδας, είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν μία ακαδημαϊκή ή επαγγελματική καριέρα, την οποία έχτιζαν μία ζωή με κόπο και θυσίες.

- Είτε είναι αφελείς και δεν καταλαβαίνουν σε τι ρίσκο πηγαίνουν να μπουν.

- Είτε είναι ψεύτες και στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο μεγάλοι και τόσο τρανοί όσο ισχυρίζονται.

- Είτε είναι λαμόγια, που οσμίζονται ότι πρόκειται να ακολουθήσει ένα τετραετές πλούσιο φαγοπότι και θέλουν να πάρουν θέσεις για να αρχίσουν τις μεγάλες μάσες και τις μεγάλες λοβιτούρες.

Διαλέξτε και πάρτε...

Ξεκατινιάσματα αριστοκρατίας, ή χτυπήματα χαμηλής στόχευσης;


Οι σπερμολογίες για το μαθητικό παρελθόν ενός Χατζηφίδη και κάποιου Panos-The-Pennis με το ροζ κοτλέ παντελόνι, να εκτιμήσουμε πως αφορούν σε τίποτα παραπάνω από κουτσομπολιά και ξεκατινιάσματα της αριστοκρατίας Ψυχικού-Κολωνακίου-Εκάλης και ανεξόφλητους λογαριασμούς από τα ταραγμένα χρόνια της εφηβείας, ή να τις εκλάβουμε ως χαμηλής στόχευσης χτυπήματα μεταξύ των ομάδων των δύο κυρίων υποψηφιοτήτων για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας;


Πολιορκία στη νέα εξουσία μέσω... "μανιφέστο" από τα enfants gâtés

Θα πληροφορηθήκατε σίγουρα πως η γνωστή ομάδα των κκ. Τοκάκη, Πάνου, Κατσαφάδου, Παπαμιμίκου, Αρβανιτάκη, Τσάκα κ.α. στην ΟΝΝΕΔ, για την οποία λέγεται πως ενεργούσε εντός της νεολαίας και του κόμματος ως Πέμπτη Φάλαγγα του υπουργικού διδύμου των κκ. Βουλγαράκη και Αλογοσκούφη και αντιμαχόταν και υπονόμευε για καιρό την νόμιμη και νομιμόφρονα προεδρεία του κου. Γιώργου Παπανικολάου, συνέταξε και συνυπέγραψε ενόψει της εκλογής νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δικό της … μανιφέστο.

Πέρα από το γεγονός ότι στη φιλοσοφία και στο περιεχόμενό του το κείμενο δε θυμίζει σε τίποτα πολιτικό μανιφέστο, αλλά πιο πολύ ένα αμάλγαμα αοριστιών και ανοησιών που μόνο παιδιά του κομματικού συστήματος των μηχανισμών, τα οποία δε διαθέτουν καμιά ουσιαστική πολιτική παιδεία, θα μπορούσαν να έχουν γράψει, εντύπωση προκαλεί ότι αυτοί οι νεαροί επιδιώκουν να παρουσιάζονται περίπου ως αυτονομημένοι νεολαίοι που έχουν δική τους τάση μέσα στα πολιτικά πράγματα. H αλήθεια ενδέχεται να είναι εντελώς διαφορετική από ότι θέλουν να την παρουσιάζουν και πιθανότερος στόχος τους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κυκλοφορούν στη ΝΔ τουλάχιστον, είναι ότι θέλουν να διαπραγματευτούν με τους υποψηφίους προέδρους ως μία συμπαγής ομάδα, προκειμένου να καταλάβουν θέσεις στον κομματικό μηχανισμό την επόμενη μέρα. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν, ότι λόγω της πολιτικής εξάρτησής τους από τον κο. Βουλγαράκη, οι νεαροί θα συγκλίνουν προς την κα. Μπακογιάννη.

Αυτά όλα βέβαια, αν ευσταθούν και αληθεύουν, μόνο ζημιά θα προκαλούσαν στην «Ψηλή». Δεν φτάνει που η κα. Μπακογιάννη περιστοιχίζεται σιγά-σιγά από τα τζάκια, παλιά και νέα (Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Αλεξάνδρα Πάλλη κ.α.) που τόσο μισεί η κομματική βάση και περικυκλώνεται από "Βατοπεδινούς" (Γιώργος Βουλγαράκης, Πέτρος Δούκας), εκείνο που της έλειπε ήταν να πλακώσουν και διάφοροι νεοσσοί τους οποίους είχαν στα υπουργικά γραφεία τους οι διάφοροι αλογομούρηδες και κλωτσοσκούφηδες υπουργοί ως συμβούλους και παρίσταναν τους παράγοντες και τους καμπόσους, ανταλλάσσοντας χορηγίες με ψήφους.

Με αυτά και με άλλα, όπως το πάει η κα. Μπακογιάννη θα αποτελέσει τίποτα άλλο από ένα καινούργιο ατσαλάκωτο σελοφάν πάνω σε ένα προϊόν που θα γίνεται ολοένα και πιο φθαρμένο.
Σημείωση: Η ακριβής μετάφραση του "enfant gâté" είναι "κακομαθημένο παιδί".

Διαφήμιση σκοπιανής προπαγάνδας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό!


Τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Γιώργος Παπανδρέου συναντούσε τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κ. Νίκολα Γκρούεφσκι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, η «κόκκινη γραμμή» των εθνικών μας θεμάτων έμοιαζε λίγο με... ανορθογραφία. Mε αφορμή όχι κάποιο θερμό επεισόδιο Τούρκων ή Σκοπιανών, αλλά από την προσωπική ιστοσελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού!
Όπως αποκάλυπτε χθες το «ΘΕΜΑ», στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, www.papandreou.gr, προτείνεται η ανάγνωση του βιβλίου «Το βάσανο της Ιστορίας».

Στο βιβλίο αυτό διαστρεβλώνεται επικίνδυνα η Ελληνική Ιστορία από την αρχαιότητα έως σήμερα, ενώ παράλληλα δίνεται θεωρητικό «άλλοθι» για την κλιμάκωση της αλυτρωτικής πολιτικής των γειτόνων μας σε βάρος της χώρας μας.

Ο κ. Παπανδρέου από τις 15/09/2008 και στην υπο-ενότητα της ιστοσελίδας του με τίτλο «Θεωρήματα Βιβλίου» προτείνει το βιβλίο-πρόκληση σχετικά με τον «εθνικισμό στην Ελλάδα και την Τουρκία».

Προτείνει ένα βιβλίο, το οποίο, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει «εθνικιστικό κίνημα» την Επανάσταση του 1821 με την εφαρμογή «στρατηγικών εξαναγκασμού, προσηλυτισμού, εκδίωξης και εξόντωσης» εις βάρος των... Τούρκων, αμφισβητεί ευθέως την ελληνικότητα της Μακεδονίας και μιλά για «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα.

Στη συγγραφική δουλειά των κυρίων Ουμούτ Οζκιριμλί και Σπύρου Σοφού, γίνεται αντιληπτό, από τον πρόλογο κιόλας του βιβλίου, ότι οι πάγιες και ανυποχώρητες θέσεις της Ελλάδας έναντι των διεκδικήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο υποθηκεύονται, μια και χαρακτηρίζονται ....εθνικιστικές!

Στη σελίδα 14 του βιβλίου επίσης αναφέρει ότι :«Η απόσχιση ( της Ελλάδας) από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αντιστοιχούσε σε έναν ακρωτηριασμό»,ενώ λίγο πιο κάτω στην σελίδα στη σελίδα 42 οι συγγραφείς αναφέρουν ότι : «Οι δεσμοί μεταξύ των Οθωμανών Ελλήνων και της αυτοκρατορίας μπορούν να περιγραφούν όπως ...η σχέση μεταξύ μίας μητέρας και των παιδιών της»,

Στη σελίδα 75 επιχειρείται ο επαναπροσδιορισμός της έννοιας του παιδομαζώματος υπό το πρίσμα του.... κοινωνικού μηχανισμού»!
Με βάση την πρωθυπουργική πρόταση προς άπαντες τους Έλληνες, τα πραγματικά κίνητρα των επαναστατημένων προγόνων μας μάλλον δεν θα πρέπει να αναζητούνται πια στη σκλαβιά 400 ετών, αφού η Επανάσταση «παρακινήθηκε από την οικονομική δυσαρέσκεια, από την αμφισβήτηση του φορολογικού συστήματος και των …τοπικών Οθωμανών αξιωματούχων» (σελ. 278).

Όσον αφορά στους αγωνιστές του 1821 που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, «στην πραγματικότητα, το αντικείμενο διακύβευσής τους δεν ήταν η προσδοκία εκείνων που είχαν εμπλακεί στον πόλεμο να διεκδικήσουν συμμετοχή στο αναδυόμενο έθνος, αλλά η επιθυμία τους να ηγηθούν του αγώνα και να ...αποκομίσουν από αυτόν τα περισσότερα δυνατά οφέλη». (σελ. 83).

Υπό αυτό το πρίσμα «η έννοια της νεότερης Ελλάδας δεν ήταν τόσο προϊόν των διαδικασιών διαμόρφωσης εθνικής ταυτότητας εντός των ελληνόφωνων ή των χριστιανικών ορθόδοξων πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όσο αποτέλεσμα οικειοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς μιας "αποεδαφοποιημένης" ουτοπικής κλασικής Ελλάδας».(σελ. 162).

Οι Έλληνες, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, «μέσω μιας ….διαστρεβλωμένης λογικής, κατά την οποία το όνομα "Μακεδονία" ήταν αποκλειστική ιδιοκτησία του ελληνικού έθνους» (σελ. 188) χρησιμοποίησαν μία σειρά μεθόδων για να επιτύχουν τους «εθνικιστικούς» τους στόχους.
«Ο πολιτικός λόγος, η αρχαιολογία και ο "επιστημονικός εθνικισμός" -μία εικονική βιομηχανία που αποτελούνταν από επιστημονικές και ημι-επιστημονικές εργασίες, εκδόσεις και εκδηλώσεις- επιστρατεύτηκαν για την υποστήριξη των ελληνικών ισχυρισμών» (σελ. 188).

Αυτό το βιβλίο προτείνεται επίσημα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό!!!! Ούτε καν τα προσχήματα !!

Όπως ήταν αναμενόμενο, η σκοπιανή προπαγάνδα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και μέσω των καθοδηγούμενων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της γείτονος χώρας επιχαίρει προκλητικά.
Η εφημερίδα «Νόβα Μασεντόνια» με τον τίτλο της στις 26/10/2009 «Ο Γιώργος Παπανδρέου διαφημίζει βιβλίο για τους εκδιωχθέντες Μακεδόνες» και η «Ούτρινσκι Βέστνικ» ακριβώς την επομένη με αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, «Στην Ελλάδα προβλήθηκε βιβλίο για τους φυγάδες Μακεδόνες - Το ΠΑΣΟΚ πλέον δεν αποφεύγει την αλήθεια», καταγράφουν τον αέρα ενθουσιασμού που επικρατεί στις τάξεις της σκοπιανής διπλωματίας.

Ντρέπομαι ειλικρινά που ζω σ` αυτή την εποχή, όπου θα επαληθευθούν τα λόγια του κυνικού φιλόσοφου Αντισθένη: «Οι πόλεις χάνονται, όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν πια τους ….κακούς από τους καλούς»!

Παραφράζοντας δε τον τίτλο του βιβλίου «Το βάσανο της Ιστορίας» θα ήθελα να απαντήσω τόσο στους συγγραφείς, όσο και στον κ. Γ. Παπανδρέου που …μας το συστήνει , ότι ... Το μεγαλύτερο βάσανο που μπορεί να υποστεί ένας λαός είναι η αφαίρεση της Ιστορίας του!

Αναδημοσίευση από το blog του Politis-gr


Αυτό που θα είχαμε εμείς ως Poleatics να προσθέσουμε είναι πως αποτελεί δικαιολογημένη απορία γιατί δεν βρέθηκε κανείς να προβεί σε αυτή την συγκλονιστική αποκάλυψη πριν από τις εκλογές, εφόσον η ανάρτηση στη σελίδα του κου. Παπανδρέου είναι από τον Αύγουστο.
Φανταζόμαστε όμως, ότι η απάντηση θα είναι κοινή όπως εκείνη στο ερώτημα γιατί το βιβλίο των κκ. Ιγνατίου και Έλλις για την κρίση στα Ίμια, δεν βγήκε στην κυκλοφορία πριν από τις εκλογές.

Το μόνο που του μένει είναι να διαπραγματευτεί για την επόμενη μέρα

Από την ημέρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο κος. Αβραμόπουλος, καθένας που γνωρίζει καλά τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας ήταν βέβαιος ότι αργά ή γρήγορα, ο πρώην υπουργός Υγείας θα αναγκαζόταν να κάνει πίσω. Έχοντας πάρει ένα γερό μάθημα από το πάθημά του με το ΚΕΠ, ενδεχομένως φανταζόταν και ο ίδιος ότι δεν επρόκειτο να έχει σχεδόν καμία τύχη. Απλά, διερευνούσε τις πιθανότητες ή τις δυνατότητες να καταγράψει μία δυναμική από τα πρώτα νούμερα των σφυγμομετρήσεων, ή, να ανοίξει η διαδικασία και σε μη μέλη, τα οποία, θα ψήφιζαν με χαλαρά πολιτικά κριτήρια. Τελικά, ούτε το ένα προέκυψε, ούτε και το άλλο και τώρα, το μόνο που απομένει στον κο. Αβραμόπουλο, είναι να διεκδικήσει ένα καλό πλαίσιο διαπραγμάτευσης με τους δύο βασικούς υποψηφίους, για να κατοχυρώσει κάτι καλό για τον εαυτό του για τη επόμενη μέρα. Βέβαια, οι ρόλοι είναι περιορισμένοι και δεν είναι βέβαιο ότι ο Αρκάς πολιτικός έχει να χαρακτηριστικά για να τους υπηρετήσει όλους. Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής για παράδειγμα δε θα μπορούσε να γίνει γιατί για μία τέτοια θέση χρειάζεται ένα πρόσωπο με πιο σκληρά κομματικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον δεν θα είχε ούτε το ύφος του αυστηρού λοχαγού που απαιτείται για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ενδεχομένως, θα μπορούσε να ανταποκριθεί με επιτυχία στα καθήκοντα ενός κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Κλείνοντας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιο πιθανό, σχεδόν σίγουρο θα λέγαμε, είναι να προβεί σε μίας μορφής πολιτική συμφωνία με την κα. Μπακογιάννη, παρά με τον κο. Σαμαρά.

Με την Ολυμπιακή η ΝΔ κατάφερε ότι δεν έκαναν πέντε κυβερνήσεις


Ενας μήνας με την Νέα Ολυμπιακή ...

Ο Κ.Χατζηδάκης κατάφερε αυτό που κανείς μέχρι τότε δεν μπόρεσε να καταφέρει!!!Να πουλήσει την μαύρη τρύπα που λεγόταν Ολυμπιακές Αερογραμμές ...Πέντε κυβερνήσεις προσπάθησαν και δεν έβρισκαν κανένα σοβαρό επενδυτή πρόθυμο να του την πουλήσουν , οι συνδικαλιστές της απειλούσαν θεούς και δαίμονες αν γινόταν κάποια κίνηση και στον φόβο του πολιτικού κόστους οι κυβερνήσεις άφηναν να περάσει απλώς ένα διάστημα για να ξεχαστεί το θέμα.

Τι να πρωτοθυμηθείς;;; Τις απεργίες , τις εμφανίσεις των συνδικαλιστών στον Λαζόπουλο , την καταστροφολογία , τους υπαινιγμούς για την ασφάλεια πτήσεων που άφηναν οι συνδικαλιστές της να αιωρείται , την επίκληση των άγονων γραμμών που θα έμεναν χωρίς πτήσεις , τους Έλληνες του εξωτερικού που….δεν θα μπορούσαν να έρθουν στην πατρίδα και άλλα τέτοια μελοδραματικά;;;
Σήμερα λοιπόν συμπληρώνεται ένας μήνας από τότε που πέταξε η ν.Ο.Α και φυσικά δεν ισχύει κανένα από τα καταστροφολογικά σενάρια .Η ν. Ο.Α μπορεί να είναι μικρότερη σε μέγεθος από την π.Ο.Α αλλά πλέον διαθέτει ολοκαίνουρια αεροσκάφη και προσωπικό που (σύμφωνα με τους επιβάτες που πέταξαν με αυτή τον μήνα που πέρασε ) έχει όρεξη και είναι ιδιαίτερα ευγενικό.Πιστεύω ότι όσο περνά ο καιρός η ν.Ο.Α θα βελτιώνει το προϊόν της , θα εντατικοποιήσει τον ανταγωνισμό και ευελπιστώ ότι θα ξαναπετάξει σε Long Haul δρομολόγια.

Αυτό το έργο της Ν.Δ κάποια στιγμή θα εκτιμηθεί από την Ελληνική κοινωνία και θα της πιστωθεί στα υπέρ της.

Αναδημοσίευση από το Antilogos-gr