2 Νοε 2009

Πολιορκία στη νέα εξουσία μέσω... "μανιφέστο" από τα enfants gâtés

Θα πληροφορηθήκατε σίγουρα πως η γνωστή ομάδα των κκ. Τοκάκη, Πάνου, Κατσαφάδου, Παπαμιμίκου, Αρβανιτάκη, Τσάκα κ.α. στην ΟΝΝΕΔ, για την οποία λέγεται πως ενεργούσε εντός της νεολαίας και του κόμματος ως Πέμπτη Φάλαγγα του υπουργικού διδύμου των κκ. Βουλγαράκη και Αλογοσκούφη και αντιμαχόταν και υπονόμευε για καιρό την νόμιμη και νομιμόφρονα προεδρεία του κου. Γιώργου Παπανικολάου, συνέταξε και συνυπέγραψε ενόψει της εκλογής νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δικό της … μανιφέστο.

Πέρα από το γεγονός ότι στη φιλοσοφία και στο περιεχόμενό του το κείμενο δε θυμίζει σε τίποτα πολιτικό μανιφέστο, αλλά πιο πολύ ένα αμάλγαμα αοριστιών και ανοησιών που μόνο παιδιά του κομματικού συστήματος των μηχανισμών, τα οποία δε διαθέτουν καμιά ουσιαστική πολιτική παιδεία, θα μπορούσαν να έχουν γράψει, εντύπωση προκαλεί ότι αυτοί οι νεαροί επιδιώκουν να παρουσιάζονται περίπου ως αυτονομημένοι νεολαίοι που έχουν δική τους τάση μέσα στα πολιτικά πράγματα. H αλήθεια ενδέχεται να είναι εντελώς διαφορετική από ότι θέλουν να την παρουσιάζουν και πιθανότερος στόχος τους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κυκλοφορούν στη ΝΔ τουλάχιστον, είναι ότι θέλουν να διαπραγματευτούν με τους υποψηφίους προέδρους ως μία συμπαγής ομάδα, προκειμένου να καταλάβουν θέσεις στον κομματικό μηχανισμό την επόμενη μέρα. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν, ότι λόγω της πολιτικής εξάρτησής τους από τον κο. Βουλγαράκη, οι νεαροί θα συγκλίνουν προς την κα. Μπακογιάννη.

Αυτά όλα βέβαια, αν ευσταθούν και αληθεύουν, μόνο ζημιά θα προκαλούσαν στην «Ψηλή». Δεν φτάνει που η κα. Μπακογιάννη περιστοιχίζεται σιγά-σιγά από τα τζάκια, παλιά και νέα (Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Αλεξάνδρα Πάλλη κ.α.) που τόσο μισεί η κομματική βάση και περικυκλώνεται από "Βατοπεδινούς" (Γιώργος Βουλγαράκης, Πέτρος Δούκας), εκείνο που της έλειπε ήταν να πλακώσουν και διάφοροι νεοσσοί τους οποίους είχαν στα υπουργικά γραφεία τους οι διάφοροι αλογομούρηδες και κλωτσοσκούφηδες υπουργοί ως συμβούλους και παρίσταναν τους παράγοντες και τους καμπόσους, ανταλλάσσοντας χορηγίες με ψήφους.

Με αυτά και με άλλα, όπως το πάει η κα. Μπακογιάννη θα αποτελέσει τίποτα άλλο από ένα καινούργιο ατσαλάκωτο σελοφάν πάνω σε ένα προϊόν που θα γίνεται ολοένα και πιο φθαρμένο.
Σημείωση: Η ακριβής μετάφραση του "enfant gâté" είναι "κακομαθημένο παιδί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: