9 Σεπ 2009

Επόμενη μεγάλη μάχη οι Δημοτικές-Νομαρχιακές










Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της 4ης Οκτωβρίου, η μεγάλη πολιτική μάχη θα γίνει στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Τα δύο μεγάλα κόμματα, θα επιχειρήσουν να αυξήσουν κέρδη και να μειώσουν απώλειες σε σχέση με τις Εθνικές Εκλογές σε επίπεδο νομών, ενώ είναι φυσιολογικό να χτυπήσουν και τους τρεις μεγάλους δήμους, που διαμορφώνουν και τις εντυπώσεις.


Η Ιπποκράτους είναι πιθανό να διεκδικήσει το δήμο Αθηναίων με την κα. Άννα Διαμαντοπούλου, με τη βοήθεια μάλιστα της διασπαστικής για τη δεξιά εκλογική βάση υποψηφιότητας που θα κατεβάσει ο μονίμως συνεργαζόμενος με το ΠαΣοΚ, κος. Καρατζαφέρης. Ως δούρειος ίππος του ΛΑΟΣ, ακούγεται ο κος. Γιώργος Τράγκας.

Στη Θεσσαλονίκη, το ΠαΣοΚ θα πάει με το δημοφιλή και πολυσυλλεκτικό κο. Γιάννη Μπουτάρη, ενώ στον Πειραιά, θα διατηρήσειτον κο. Παναγιώτη Φασούλα.

Η Νέα Δημοκρατία, δεν έχει άλλη επιλογή από να διατηρήσει ως υποψήφιο στην Αθήνα τον κο. Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος εμφανίζεται δημοφιλής γενικά στις μετρήσεις και έχει υψηλή προσβασιμότητα στη δεξιά ψήφο.

Στη Θεσσαλονίκη, αν κατεβάσει το νυν δήμαρχο κο. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, θα ηττηθεί, ενώ αν επιλέξει τη λύση του κου. Παναγιώτη Ψωμιάδη θα συντριβεί. Ως βατή και ανταγωνιστική υποψηφιότητα, ακούγεται εκείνη του νυν υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, κου. Σταύρου Καλαφάτη.

Στον Πειραιά, το τοπίο είναι γρίφος. Ο κος. Φασούλας είναι δήμαρχος-φάντασμα, αλλά δεν υπάρχει κανείς από τη ΝΔ να τον νικήσει. Ο κος. Βασίλης Μιχαλολιάκος ενδιαφέρεται, αλλά έχει βαρύνει πολιτικά, ο κος. Πέτρος Μαντούβαλος είναι προς το παρόν υπόδικος, αλλά ακόμη και αν ξεμπλέξει δικαστικά θα του έχει μείνει το πολιτικό στίγμα, ενώ ακούγεται ότι ούτως ή άλλως, θα κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος με τη στήριξη του ΛΑΟΣ. Μάλλον, σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ, θα κληθεί να αναλάβει το μεγάλο ρίσκο και να επιλέξει μία υποψηφιότητα σοκ που θα εκπλήξει και τον πλέον υποψιασμένο.

Αν επενδύσει στο μπλα-μπλα κάηκε ο Καραμανλής

Επειδή καλλιεργείται υπερβολική αισιοδοξία στη Νέα Δημοκρατία για το αποτέλεσμα του debate μεταξύ των κκ. Καραμανλή και Παπανδρέου, οι επαϊοντες της Ρηγίλλης 18, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα ακόλουθα:

- Πρώτον, μη το δέσουν σκοινί-κορδόνι πως θα γίνει τελικά το debate. Συμφέρον των ανθρώπων του ΠαΣοΚ σε αυτές τις εκλογές, είναι νά προφυλάσσουν τον κο. Παπανδρέου από μία πιθανή γκάφα, όχι να τον εκθέτουν. Προφάσεις για να μη γίνει αυτό το debate, μπορεί να βρεθούν αναρίθμητες, ακόμη και την τελευταία στιγμή.

- Δεύτερον, ο κόσμος ήδη γνωρίζει πως ο κος. Καραμανλής διαθέτει ρητορική δεινότητα, ενώ ο κος. Παπανδρέου δυσκολίες στην έκφραση και στο λόγο. Επομένως, εάν ο κος. Καραμανλής πάει στο debate έχοντας σίγουρο πως θα επικρατήσει με ευφάνταστα σχήματα, τότε κινδυνεύει να μην προετοιμαστεί σωστά αναφορικά με τις θέσεις και με τα επιχειρήματά του. Αντιθέτως, ο κος. Παπανδρέου, γνωρίζοντας πως υπολείπεται του αντιπάλου του στο λέγειν, θα επενδύσει αποκλειστικά στις θέσεις, στα επιχειρήματά του και φυσικά, στα σημεία κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση.

- Τρίτον. είναι φυσιολογικό ο κος. Καραμανλής να επιχειρήσει μία ισοπεδωτική εμφάνιση έναντι του αντιπάλου του, αλλά αν πέσει στην παγίδα να αναδείξει τα στοιχεία ή τα σημεία προσωπικής ανεπάρκειας του κου. Παπανδρέου, απλά θα τον καταστήσει ακόμη περισσότερο συμπαθή. Ο πρωθυπουργός, πρέπει να αναδείξει την πολιτική και όχι την προσωπική ανεπάρκεια του αντιπάλου του και την ένδειά του σε θέσεις και επιχειρήματα.

- Τέταρτον, ο κος. Καραμανλής πρέπει να επιχειρήσει μαζί και ταυτόχρονα τα ακόλουθα:
α.- Να αναδείξει τα βασικότερα στοιχεία του έργου της κυβέρνησης, με έμφαση στα μεγάλα έργα και στην αναπτυξιακή πολιτική της και όχι σε ζητήματα καθημερινότητας, διότι σε αυτό το debate θέλει να πείσει ότι είναι ηγέτης, όχι διαχειριστής.
β.- Να τονώσει το δείκτη εμπιστοσύνης του πολίτη προς το πρόσωπό του εκπέμποντας μηνύματα πίστης και ισχύος και ταυτόχρονα να είναι εγκρατής και στοχευμένος στην αυτοκριτική του για να μη δώσει την εικόνα αυτομαστιγώματος.
γ.- Να επισημάνει ότι το ΠαΣοΚ έχει παρελθόν και μάλιστα πολύ νωπό και δεν έχει προβεί σε κανενός είδους αυτοκριτική, ή παραδοχή για τα λάθη του.
δ.- Να κορυφώσει την ένταση στην τοποθέτηση των κρίσιμων διακυβευμάτων, με πρώτο, την πορεία της χώρας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης προς τα εμπρός, με μία κυβέρνηση που έχει θέσεις και πρόγραμμα για την αντιμετώπισή της.
Αυτά τα λίγα και συγγνώμη αν σας κουράσαμε με την έκταση του κειμένου, ή με το σοβαρό του ύφος (μετά τον χαβαλέ που κάναμε με όλα τα προηγούμενα), αλλά ακούγεται πως ο κος. Λούλης συμβουλεύει τον πρωθυπουργό να μπουκάρει στο studio και να τα κάνει όλα γυαλιά-καρφιά.
Ελπίζουμε να μην ευσταθεί αυτή η φήμη.
Σημείωση: Αλλά εάν ευσταθεί όμως, αλήθεια πως αποφοίτησε ο κος. Λούλης από το πανεπιστήμιο του Essex που είναι κορυφαίο στην πολιτική; Σκονάκια έκανε, γιατί αποκλείεται να τους έγραφε τέτοιες @!#)*&^%-ίες !

Σε βαρομετρικό χαμηλό έπεσε ο Καντερές


Σε χαμηλό βαρομετρικό έπεσε επισκεπτόμενος το θυσιαστήριο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας (θυμηθείτε τη συνέντευξη του κου. Δαϊλάκη), το "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του Extra3, ο βουλευτής Αττικής κος. Καντερές. Και θα έπρεπε να το είχε προβλέψει, ως καλός μετεωρολόγος.

Επί μισή ώρα περίμενε υπομονετικά στη γωνία του προκειμένου να του ξαναδώσουν το λόγο και στο μεταξύ, άκουγε τον κεντρικό παρουσιαστή κο. Παπαγιάννη, γνωστό και ως 'Καλαπόδη" στην πιάτσα, να παρουσιάζει με το νι και με το σίγμα, τους υφυπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης του κου. Παπανδρέου στις 5 Οκτωβρίου.

Πως είπατε;

Αν έλαβε κάποια στιγμή το λόγο κος. Καντερές για να ρωτήσει τον κο. Παπαγιάννη αν έχει υποκαταστήσει τη λαϊκή ετυμηγορία και έχει ήδη ανακηρύξει νικητή των εκλογών;

Ή, αν ρώτησε τον κο. Παπαγιάννη κατά πόσο στο πλαίσιο της ενδεδειγμένης δεοντολογίας, θα επροτίθετο να παρουσιάσει αντίστοιχο ρεπορτάζ για τους νέους υπουργούς και τους υφυπουργούς στους οποίους θα στηριχτεί ο κος. Καραμανλής, αν (λέμε αν!) κερδίσει εκείνος τις εκλογές;

Ελάτε τώρα που θα τσακωθεί ο βουλευτής... Μετά, πως θα κρατούσε την πόρτα ανοικτή για το μέλλον στο συγκεκριμένο "δελτίο"; Βλέπετε, υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ που για να τους δοθεί ο λόγος να προβάλλουν την αφεντιά τους, κλείνουν το στόμα για να υποστηρίξουν το κόμμα και τον πρόεδρό τους. Ακόμη και και πάνω στα αυτονόητα...

Quiz (περιορισμένης δυσκολίας)

Ο πρόεδρος Γιώργος, στη φωτογραφια αυτή, τι φαίνεται να προσπαθεί να κάνει;

α.- Να χορέψει το "Συννεφιασμένη Κυριακή" ως ζεϊμπέκικο;

β.- Να χορέψει το "Συνεφιασμένη Κυριακή" ως τσάμικο;

γ.- Να μιμηθεί την ακριβή κίνηση βηματισμού των ευζώνων στην αλλαγή φρουράς;

δ.- Να πατήσει μιά γουστέρα που έρπει στο χορτάρι;

ε.- Να απαλλαγεί από ένα χαλίκι που του τρύπωσε ύπουλα μέσα στο σκαρπίνι;

Hint: Όποιο και αν ευσταθεί από τα παραπάνω, συνέβη προς τιμήν του ομολόγου του -τότε- στο τουρκικό ΥΠΕΞ, μακαρίτη Ismail Cem

Αποκαλύπτουμε όλο το Επικρατείας του ΛΑΟΣ

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κος. Καρατζαφέρης αποκάλυψε σήμερα ποιος είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματός του για αυτές τις εκλογές. Πρόκειται για τον επί σειρά ετών επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πρέσβη κο. Κοραντή.

Το Poleatics σε απόλυτη αποκλειστικότητα ανάμεσα σε όλα τα blogs, αποκαλύπτει ολόκληρη τη σύνθεση του υπόλοιπου ψηφοδελτίου επικρατείας του ΛΑΟΣ.

- Στη δεύτερη θέση, ο Άγγελος Αντωνόπουλος στο ρόλο του Συνταγματάρχη Βαρτάνη.

- Στην τρίτη θέση, ο Γιώργος Σίσκος στο ρόλο Λοχαγού Τσόκρη.

- Στην τέταρτη θέση, ο Κώστας Καραγιώργης στο ρόλο του Έκτωρος Ψάχου.

- Στην πέμπτη θέση, η Γκέλυ Μουροπούλου στο ρόλο της Χριστίνας Ψάχου.

- Στην έκτη θέση, η Μιράντα Κουνελάκη στο ρόλο της Γερμανής κατασκόπου Έρρικας.

- Στην έβδομη θέση, ο Θόδωρος Έξαρχος στο ρόλο του Υπαρχηγού.

- Στις ακόλουθες πέντε θέσεις, οι κκ. Γιώργος Σίσκος, Ελένη Ερήμου, Γιώργος Τζώρτζης, Τίμος Περλέγκας, Τόνια Καζιάνη, σε διάφορους άλλους ρόλους.

Το ΛΑΟΣ κατεβαίνει πάνοπλο και συντεταγμένο στον ... "Άγνωστο Πόλεμο" αυτών των εκλογών.

Τι έχουν να δουν τα μάτια μας παιδιά!



Η καλύτερη καμπάνια για τη Νέα Δημοκρατία δεν θα ήταν να θυμίσει στον κόσμο ποιο είναι το παρελθόν του ΠαΣοΚ. Και αυτό, διότι το παρελθόν του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ακόμη παρόν, διά της παρουσίας των κκ. Βάσω Παπανδρέου, Χάρη Καστανίδη, Γιώργου Φλωρίδη, Δημήτρη Ρέππα, Βαγγέλη Βενιζέλου, Μιλένας Αποστολάκη, Μαρίας Δαμανάκη κ.α. που δηλώνουν πρόθυμοι και έτοιμοι να ξαναπάρουν στα χέρια τους την εξουσία και να την απομυζήσουν από όλους τους χυμούς της και τα προνόμιά της.

Το ενδιαφέρον θα ήταν να καταδείξει ποιο είναι το παρόν του ΠαΣοΚ που φιλοδοξεί να προβάλλεται ως μέλλον. Εκεί θα βρούμε καθηγητές που με βάση όσα εξηγούν πάνω στο γνωστικό αντικείμενό τους θα κόβονταν ακόμη και σε τεστ πρωτοετούς φοιτητή, έξαλλες τηλεκαβγατζούδες των δημοσιοϋπαλληλικών κεκτημένων, παλαιοκομματικά φιγουρίνια που την έχουν δει στελέχη νέας κοπής, κοινοβουλευτικούς κακαουνάκηδες του κιτρινισμού κ.α.

Μια τέτοια ενδεκάδα θέλουμε στο ΣΥΡΙΖΑ

Ανεξαρτήτως του σοκ που περνά ο χώρος της Ανανεωτικής Αριστεράς με την απόφαση του κου. Αλαβάνου να μην κατέλθει ως υποψήφιος στις εκλογές, η πρόταση του κου. Τσίπρα να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ ενδεκαμελής ηγετική ομάδα, προκαλεί κάποιο νέο ενδιαφέρον.

Προκύπτουν βέβαια καίρια ερωτήματα.

- Ο κος. Τσίπρας θα παίξει σέντερ-φορ σαν το Cisse;

- Θέλει τη μπάλα ψηλά και μπροστά, ή χαμηλά και στα πόδια του;

- Ο κος. Κουβέλης θα αναλάβει το ρόλο μπαλαντέρ;
- Σε ποια πτέρυγα θα παίζει ο κος. Λαφαζάνης και σε ποια, ο κος. Δραγασάκης;

- Ο κος. Κοροβέσης θα βάλει και άλλα ανόητα αυτογκόλ;

- Ο κος. Ψαριανός θα προκαλέσει την εξέδρα με τη συμπεριφορά του;

- Ο κος. Κουράκης θα παίξει με τα μαλλιά δεμένα κοτσίδα, ή θα τα λύσει;

Πάντως, η ιδανική ενδεκαμελής σύνθεση της ηγετικής ομάδας, που θα έφερνε το ΣΥΡΙΖΑ σε χρόνο dt στη θέση τρίτου πόλου, θα ήταν εκείνη της φωτογραφίας.

Σαρωτική αλλαγή προσώπων σε συνδυασμούς

Μιλώντας για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, να σας επιβεβαιώσουμε ότι φεύγουν πολλοί παλιοί από τους εκλογικούς συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας και οι αντικαταστάτες τους, οι υποψήφιοι των "καθαρών" -σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Ρηγίλλης 18- ψηφοδελτίων, πρόκειται να είναι νέα σε ηλικία πρόσωπα, με σπουδές, γνωριμίες και καλοχτενισμένη χωρίστρα.

Βέβαια, αναψηλαφίζοντας το μικρό αλλά έντονο παρελθόν ορισμένων από αυτούς και τις υπόγειες σχέσεις τους με περίεργα κυκλώματα της μέρας, αλλά και της νύχτας, θα λέγαμε ότι η εικόνα που διαμορφώνεται είναι σαν να παραδίδει την κατάσταση ο Vito Corleone στο νεαρό Michael.

Όσοι έχετε δει την κινηματογραφική τριλογία, θα ενθυμείστε προφανώς τι δράση ανέλαβε η οικογένεια, όταν παρέλαβε την κατάσταση ο Michael. Σκέτο μακελειό!

Μάχη Σουφλιά - Σιούφα για την εκλογή τους


Είναι βέβαιο, ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, θα λάβουν μέρος ψηλά στην κατάταξη οι κκ. Έβερτ, Σουφλιάς, Σιούφας. Οι δύο τελευταίοι, όμως, αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα με την εκλογή τους;

Πως; Πολύ απλό.

Αν η ΝΔ χάσει τις εκλογές, θα εκλέξει μόνο πέντε βουλευτές επικρατείας. Δοθεισών των ασφαλεστάτων πληροφοριών του blog, ότι στις τρεις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου θα τοποθετηθούν οι αείμνηστοι Παναγιώτης Κανελόπουλος, Ευάγγελος Αβέρωφ και Αθανάσιος Τσαλδάρης, αντιλαμβάνεστε ότι ο μοναδικός που μπορεί να νιώθει σιγουριά είναι ο κος. Έβερτ στην τέταρτη θέση.

Επομένως, οι κκ. Σουφλιάς - Σιούφας θα δώσουν μεταξύ τους μάχη μέχρι εσχάτων για το ποιος θα καταλάβει την πέμπτη και τυχερή θέση.

Διχασμένη η ΝΔ, διχασμένη η Θεσσαλία, διχασμένη και η Ελλάδα.