21 Αυγ 2009

Τα καλύτερα έρχονται σύντροφοι!


Όταν ο κος. Κοροβέσης έλεγε ότι παλεύει να σκοτώσει το μπάτσο μέσα του, ότι οι μπάτσοι πρέπει να στέκουν να χαιρετούν τους διαδηλωτές, ότι η σχέση του με τους μπάτσους είναι όχι να τον χαιρετάνε, αλλά να τον δέρνουν, ότι ως βουλευτής απολαμβάνει που έχει ένα μπάτσο να τον διατάζει, πουλούσε άποψη και ιδεολογία, για λογαριασμό δικό του και για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, την κεντρική κατεύθυνση την έδινε ανέκαθεν, ο ίδιος ο κος. Αλαβάνος, με τη μόνιμη στήριξή του στους αυθορμήτως εξεγερθέντες νεολαίους, που πάνω στον επαναστατικό τους οίστρο, συμβαίνει να πυρπολούν το κέντρο της Αθήνας.
Τώρα που ο κος. Κοροβέσης άρχισε να πυροβολεί ενάντια σε όποιον και ότι κινείται εντός και εκτός κόμματος, του ζητούν να συμμαζευτεί και να πάρει πίσω τις δηλώσεις του.
Έτσι είναι σύντροφοι, η αμετροέπεια και η ασυδοσία, κάποια στιγμή γυρνούν προς τα πίσω και σας χτυπούν σαν το μπούμερανγκ. Και τα καλύτερα, έρχονται. Αρκεί μία ματιά στην εύθυμη παρέα της φωτογραφίας και θα καταλάβετε τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Α ρε Γιώργο με τα ωραία σου!


Αν δεν υπήρχε η αναφορά στην Ελλάδα, θα υπέθετε κανείς πως αυτή τη μεγαλειώδη φράση θα την είχε εκστομίσει ο Ιταλός εισαγγελέας κος. Di Pietro την εποχή που ηγείτο της επιχείρησης "καθαρά χέρια". Και όμως, αυτή η φράση που διαβάσατε, ήταν η κορωνίδα του άρθρου του δημοσίευσε στον ιστότοπο του ΠαΣοΚ, ο πρόεδρός του κος. Παπανδρέου.
Ο κος. Παπανδρέου ονειρεύεται τον εαυτό του στη μορφή αρχαγέλλου της διαφάνειας, ενώ δεν έχει μπει καν στη διαδικασία να δώσει πειστικές απαντήσεις για τα όσα πρωτοφανή και σκανδαλώδη προσάπτονται στο κόμμα του οποίου υπήρξε ανέκαθεν εξέχον μέλος και της κυβέρνησης της οποίας υπήρξε επί χρόνια πρωτοκλασάτος υπουργός. Για παράδειγμα, ζητάει από τον κο. Χριστοφοράκο αποδείξεις για τις μίζες της Siemens (λέτε και στις μίζες κόβονται επίσημα τιμολόγια, διάτρητες αποδείξεις και δελτία παροχής υπηρεσιών), ενώ δε λέει τι έγιναν τελικά το ένα εκατομμύριο μάρκα χορηγίας που διατείνεται πως έλαβε για λογαριασμό του ΠαΣοΚ, ο κος. Τσουκάτος, το δεξί χέρι του κου. Σημίτη.
Η σπουδή του κου. Παπανδρέου να εμφανίζεται ως αρχάγγελος της διαφάνειας, μοιάζει πραγματικά με ανέκδοτο. Εξ ου, ίσως και τα ασυγκράτητα γέλια του κου. Τσουκάτου στη φωτογραφία.

Αυτός, αυτή και το... μυστήριο


Κυκλοφόρησε σήμερα η πληροφορία ότι στις εθνικές εκλογές, ενδέχεται να αναλάβουν χρέη αρχιστράτηγου ο Γιώργος Σουφλιάς και προβεβλημένου εκπροσώπου της ΝΔ στα ΜΜΕ, η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η αιτιολόγηση, εστιάζει ότι και οι δυο τους θεωρούνται μετριοπαθείς και επομένως, θα συγκρατήσουν τη διαρροή ψήφων από το μεσαίο χώρο προς την πλευρά του ΠαΣοΚ.
Αν αληθεύει αυτό, πρέπει κάποιος να εξηγήσει επειγόντως στο Μαξίμου ότι το στοίχημα στις επόμενες εκλογές θα παιχτεί όχι στο λεγόμενο μεσαίο χώρο, αλλά στη συσπείρωση των ψηφοφόρων των δυο μεγάλων κομμάτων και οι κκ. Σουφλιάς και Μπακογιάννη, δεν είναι πρόσωπα που συσπειρώνουν τη βάση του κόμματος, ειδικά στο μεγάλο καραμανλικό της κομμάτι.
Κάποιος να τους εξηγήσει ακόμη ότι έχουν συμφέρον, η κα. Μπακογιάννη να διεκδικήσει τη θέση του κου. Καραμανλή στην προεδρία του κόμματος, ενώ εκείνος θα 'χει χάσει τις εκλογές και θα 'χει παραιτηθεί και ο κος. Σουφλιάς να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας από μία κοινοβουλετική πλειοψηφία ΠαΣοΚ τον προσεχή Μάρτιο και ενώ, θα έχει επίσης και αυτός ξεφορτωθεί τον κο. Καραμανλή.
Εκτός και αν το Μαξίμου επιδιώκει να τους τοποθετήσει και τους δύο στην πρώτη γραμμή της μάχης, προκειμένου να υποχρεωθούν εκ των πραγμάτων να εργαστούν για τη νίκη, ή να τους καταλογιστεί μεγάλο μερίδιο συνυπευθυνότητας στο ενδεχόμενο ήττας.
Και να είναι ακριβής η πληροφορία, τα κίνητρα πίσω από μία τέτοια κίνηση παραμένουν μυστήριο. Ίδωμεν!