21 Αυγ 2009

Α ρε Γιώργο με τα ωραία σου!


Αν δεν υπήρχε η αναφορά στην Ελλάδα, θα υπέθετε κανείς πως αυτή τη μεγαλειώδη φράση θα την είχε εκστομίσει ο Ιταλός εισαγγελέας κος. Di Pietro την εποχή που ηγείτο της επιχείρησης "καθαρά χέρια". Και όμως, αυτή η φράση που διαβάσατε, ήταν η κορωνίδα του άρθρου του δημοσίευσε στον ιστότοπο του ΠαΣοΚ, ο πρόεδρός του κος. Παπανδρέου.
Ο κος. Παπανδρέου ονειρεύεται τον εαυτό του στη μορφή αρχαγέλλου της διαφάνειας, ενώ δεν έχει μπει καν στη διαδικασία να δώσει πειστικές απαντήσεις για τα όσα πρωτοφανή και σκανδαλώδη προσάπτονται στο κόμμα του οποίου υπήρξε ανέκαθεν εξέχον μέλος και της κυβέρνησης της οποίας υπήρξε επί χρόνια πρωτοκλασάτος υπουργός. Για παράδειγμα, ζητάει από τον κο. Χριστοφοράκο αποδείξεις για τις μίζες της Siemens (λέτε και στις μίζες κόβονται επίσημα τιμολόγια, διάτρητες αποδείξεις και δελτία παροχής υπηρεσιών), ενώ δε λέει τι έγιναν τελικά το ένα εκατομμύριο μάρκα χορηγίας που διατείνεται πως έλαβε για λογαριασμό του ΠαΣοΚ, ο κος. Τσουκάτος, το δεξί χέρι του κου. Σημίτη.
Η σπουδή του κου. Παπανδρέου να εμφανίζεται ως αρχάγγελος της διαφάνειας, μοιάζει πραγματικά με ανέκδοτο. Εξ ου, ίσως και τα ασυγκράτητα γέλια του κου. Τσουκάτου στη φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: