21 Αυγ 2009

Αυτός, αυτή και το... μυστήριο


Κυκλοφόρησε σήμερα η πληροφορία ότι στις εθνικές εκλογές, ενδέχεται να αναλάβουν χρέη αρχιστράτηγου ο Γιώργος Σουφλιάς και προβεβλημένου εκπροσώπου της ΝΔ στα ΜΜΕ, η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η αιτιολόγηση, εστιάζει ότι και οι δυο τους θεωρούνται μετριοπαθείς και επομένως, θα συγκρατήσουν τη διαρροή ψήφων από το μεσαίο χώρο προς την πλευρά του ΠαΣοΚ.
Αν αληθεύει αυτό, πρέπει κάποιος να εξηγήσει επειγόντως στο Μαξίμου ότι το στοίχημα στις επόμενες εκλογές θα παιχτεί όχι στο λεγόμενο μεσαίο χώρο, αλλά στη συσπείρωση των ψηφοφόρων των δυο μεγάλων κομμάτων και οι κκ. Σουφλιάς και Μπακογιάννη, δεν είναι πρόσωπα που συσπειρώνουν τη βάση του κόμματος, ειδικά στο μεγάλο καραμανλικό της κομμάτι.
Κάποιος να τους εξηγήσει ακόμη ότι έχουν συμφέρον, η κα. Μπακογιάννη να διεκδικήσει τη θέση του κου. Καραμανλή στην προεδρία του κόμματος, ενώ εκείνος θα 'χει χάσει τις εκλογές και θα 'χει παραιτηθεί και ο κος. Σουφλιάς να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας από μία κοινοβουλετική πλειοψηφία ΠαΣοΚ τον προσεχή Μάρτιο και ενώ, θα έχει επίσης και αυτός ξεφορτωθεί τον κο. Καραμανλή.
Εκτός και αν το Μαξίμου επιδιώκει να τους τοποθετήσει και τους δύο στην πρώτη γραμμή της μάχης, προκειμένου να υποχρεωθούν εκ των πραγμάτων να εργαστούν για τη νίκη, ή να τους καταλογιστεί μεγάλο μερίδιο συνυπευθυνότητας στο ενδεχόμενο ήττας.
Και να είναι ακριβής η πληροφορία, τα κίνητρα πίσω από μία τέτοια κίνηση παραμένουν μυστήριο. Ίδωμεν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: