29 Δεκ 2009

Τα πουπουλένια παπλώματα και τα μαξιλάρια της αδιαφορίας και της υπεροψίας

Η ακύρωση της δέσμης κινήτρων και αποζημιώσεων που είχε συστήσει η τελευταία κυβέρνηση του κου. Κώστα Καραμανλή με σκοπό την απόσυρση όλων των παλιών αυτοκινήτων και την αντικατάστασή τους με καινούργια και ταυτόχρονα, η επιβολή υπερφορολόγησης στα τέλη κυκλοφορίας που καλείται να πληρώσει αυτή τη στιγμή ο φτωχός κάτοχος κάθε τετράτροχης «παλιατζούρας», αποδεικνύουν ότι οι κυβερνώντες δεν είναι απλά ακατάλληλοι να κυβερνήσουν, αλλά κάτι πολύ χειρότερο: εντελώς άσχετοι με τη ζωή του μέσου Έλληνα και εντελώς ανίκανοι να την καταλάβουν.

Αγανακτισμένοι πολίτες επισκέπτονται τις κατά τόπους εφορίες και εμφανίζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι για τα παλιά τους αυτοκίνητα καλούνται να καταβάλλουν σε τέλη κυκλοφορίας, ποσά που είναι μεγαλύτερα, ή και πολλαπλάσια ακόμη της ευτελούς -πλέον- μεταπωλητικής αξίας τους. Δεν είναι λίγοι επίσης οι συνταξιούχοι που υποστηρίζουν ότι τα τέλη που καλούνται να καταβάλουν εγγίζουν, ή ξεπερνούν το ποσό της μηνιαίας τους σύνταξης.

Η κυβέρνηση απαντά σε όλα αυτά με μία δεκαπενθήμερη παράταση στην αγορά σημάτων από τις εφορίες, κάτι που σημαίνει ότι οι κεντρικοί συντελεστές της, δεν έχουν την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η κοινωνία και επιπλέον, δεν έχουν καμία γνώση και επίγνωση τι επιβάλει η κοινή λογική.
Αναμενόμενο…
Πολιτικοί σαν τους κκ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παμπούκη, Γερουλάνο κ.α. κοιμούνται και ξυπνούν μέσα στην ευδαιμονία και τη μακαριότητα των πουπουλένιων παπλώματων και των παραγεμισμένων μαξιλαριών που τους έχουν εξασφαλίσει εφόρου ζωής, είτε ο αριστοκράτης πρόγονός τους, είτε η προνομιακή τους θέση, δοτή τις περισσότερες φορές, στο κεντρικό σύστημα νομής της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας στη χώρα μας και επομένως, ούτε τους επηρεάζει, ούτε τους νοιάζει το πώς τα φέρνει βόλτα καθημερινά ο Έλληνας με τις ανάγκες και τις αγωνίες του.

Το δυσάρεστο είναι πως φαντάζει μάταιο να περιμένουμε ανατροπή αυτής της κατάστασης, δεδομένου ότι και από την απέναντι πλευρά, υπάρχουν τα πουπουλένια παπλώματα και τα παραγεμισμένα μαξιλάρια του εφησυχασμού, της αδιαφορίας και της υπεροψίας απέναντι σε ότι εμείς όλοι βιώνουμε στην καθημερινότητά μας ως πρόβλημα.
Είναι ενδιαφέρον, όμως, να δούμε τι είναι δυνατό να συμβεί, εάν όχι στο κοντινό, σίγουρα στο απώτερο μέλλον, με όλη αυτή την ένταση και το θυμό που συσσωρεύεται στην ψυχή του ανθρώπου απέναντι στους «χρυσοκάνθαρους» της εξουσίας.

Συγγνώμη φίλε Τειρεσία, αλλά ξέρουμε την απάντηση και στο 2ο κουίζ σου!

Ο blogger Τειρεσίας ανέβασε καινούργια ανάρτηση με τίτλο: «Σε λίγο: Για ποιον στενό συνεργάτη του προσπαθούν ορισμένοι να πείσουν τον Σαμαρά ότι είναι... λίγος;»

Δεν θέλουμε να τον προλάβουμε, αλλά μαντεύουμε ότι αναφέρεται στο λογογράφο του κου. Σαμαρά και πιστό φίλο και συνεργάτη του από το 1993 ή ίσως και πιο πριν, δημοσιογράφο και πολιτικό και οικονομικό αναλυτή, κο. Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Για το ποιος είναι ο κος. Λαζαρίδης είχαμε γράψει σε ανάρτησή μας στις 24/11/2009 με τίτλο «Ένας μυστηριώδης αλλά ευφυής άνθρωπος στο πλευρό του Σαμαρά», ενώ για το γεγονός ότι έχει αρχίσει ήδη και δέχεται επιθέσεις από οργανωμένα κέντρα του (παρα)πολιτικού Τύπου με στόχο την αποδόμησή του και αποδυνάμωσή του στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, σε ανάρτησή μας στις 16/12/2009 με τίτλο «Άρχισαν οι υπονομεύσεις και οι πισώπλατες μαχαιριές στην αυλή Σαμαρά;»

Νωρίς άνοιξε πάντως ο ασκός των αποκαλύψεων, των διαρροών, των υποσκάψεων και του Εμφυλίου Πολέμου μέσα από την «αυλή» του κου. Σαμαρά. Πιο νωρίς από όσο φανταζόμασταν…

Σημείωση: Ειρήσθω εν παρόδω, θεωρούμε τον κο. Λαζαρίδη ευφυέστατο, καταλληλότατο και κυρίως, δοκιμασμένο στο πλευρό του κου. Σαμαρά και μάλιστα, στις πιο άσχημες στιγμές της καριέρας του.

Στην κομματική χωματερή της ΝΔ στέλνει τον παλιό του φίλο Ά. Γεροντόπουλο;

Πριν λαλήσει ο πετεινός τρεις φορές, ο blogger Τειρεσίας επανήλθε για να μας επιβεβαιώσει ότι ο φίλος τον οποίο «άδειασε» ο κος. Αντώνης Σαμαράς είναι πράγματι ο τέως βουλευτής Έβρου κος. Άκης Γεροντόπουλος, αλλά και για να μας δώσει επιπλέον και ολόκληρο το απίστευτο παρασκήνιο διαγκωνισμών και αλληλοϋπονομεύσεων που συντελείται αυτή την ώρα στην «αυλή» του προέδρου της ΝΔ, μεταξύ παλαιών, νέων και κυρίως… όψιμων φίλων και συνεργατών. Γράφει συγκεκριμένα ο Τειρεσίας (ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει εξίσου καλά με μας την «ανθρωπογεωγραφία» της Νέας Δημοκρατίας και ειδικά τι συμβαίνει στο επιτελείο του κου. Σαμαρά) στην ανάρτησή του με τίτλο: «Έτσι ανταμείβει τους πιστούς φίλους του ο Σαμαράς»:

«Είναι εδώ και περίπου 30 χρόνια φίλος του Αντώνη Σαμαρά. Τάχθηκε στο πλευρό του και στήριξε το εγχείρημα της Πολιτικής Άνοιξης το 1993, παραιτούμενος από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αν και ήταν πρώτος σε ψήφους στο νομό Έβρου. Οι δελεαστικές προτάσεις του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Μητσοτάκη για θέση υφυπουργού αν δεν ακολουθούσε τον «προδότη», δεν τον... συγκίνησαν. Ούτε έκανε... κωλοτούμπα όπως πολλοί άλλοι που το βράδυ ορκίζονταν πίστη και συμπαράσταση στον σημερινό αρχηγό της Ν.Δ και την άλλη μέρα πήγαν με την πλευρά του Μιλτιάδη Έβερτ.
Ο Κυριάκος Γεροντόπουλος ακολούθησε τον Σαμαρά στην «περιπέτεια» της ΠΟΛ.ΑΝ. και αυτό το «πλήρωσε» μένοντας εκτός πολιτικής σκηνής μέχρι το 2007. Ποτέ όμως δεν παραπονέθηκε, ούτε σκέφθηκε να... πουλήσει τον φίλο του. Ακόμα και όταν αποφάσισε να επιστρέψει στο «μαντρί», το συζήτησε μαζί του.

Στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, αν και αρκετοί απ’ τον καιρό εκείνο της Πολιτικής Άνοιξης που είχαν ακολουθήσει τον Σαμαρά, προτίμησαν είτε να ακολουθήσουν τη Ντόρα Μπακογιάννη, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Νίκος Κλείτος ή να κρατήσουν ουδέτερη στάση (Δημήτρης Σταμάτης Αιτωλοακαρνανίας), για τον Γεροντόπουλο δεν τέθηκε ποτέ θέμα. Ήταν απ’ τους φανατικούς υποστηρικτές του Σαμαρά και έδωσε μεγάλη «μάχη» προκειμένου να εκλεγεί με το 51%. Όχι μόνο ως μέλος του στενού επιτελείου του, με συνεχείς παρουσίες σε τηλεοπτικά πάνελ και συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες, αλλά και ταξίδια σε επαρχία και εξωτερικό προκειμένου να μαζέψει ψήφους για τον Αντώνη.
Σε πολλά πάνελ μάλιστα, διασταύρωσε τα... ξίφη με συναδέρφους του απ’ το ίδιο κόμμα, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Κώστας Χατζηδάκης ή και προσωπικούς του φίλους, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης και αρκετοί ακόμα που ήταν... μουτζαχεντίν της Ντόρας. Το έκανε γιατί ποτέ δεν αρνήθηκε την βοήθεια του στον επί δεκαετίες φίλο του, χωρίς να απαιτήσει εκ των προτέρων θέσεις και ρόλους σε περίπτωση νίκης. Άλλωστε και μια δελεαστική πρόταση απ’ την πλευρά του... Μητσοτακέικου που του μετέφερε επί χρόνια συνεργάτης του, την απέρριψε χωρίς καν να την ακούσει.
Άλλοι, οι οποίοι χρόνια σκυλόβριζαν τον Σαμαρά, επειδή έβλεπαν ότι το... ρεύμα είναι υπέρ του, έγιναν ξαφνικά φανατικοί «φίλοι» του και πλέον ανέλαβαν πόστα στην Ρηγίλλης, μαζί με αρκετούς επιτελείς της Ντόρας. Τομεάρχες ή θέσεις-κλειδιά στο κόμμα υπάρχουν για όλους, εκτός απ’ τον Γεροντόπουλο. Τον «πέταξε σαν το σκυλί». Ίσως επειδή ποτέ του δεν ήταν άνθρωπος των παρασκηνίων και της ίντριγκας και το μόνο που κοιτούσε ήταν να... βάζει πλάτη για το κόμμα και τους φίλους του. Όπως έκανε και με εκείνη την περίφημη τροπολογία για το Βατοπέδι που πήγαν να του «φυτέψουν» στα μουλωχτά κάποιοι απ’ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αυτός για να μην εκτεθεί ο Καραμανλής, βγήκε και έκανε τον... μαλάκα στα ΜΜΕ. Ούτε τότε ζήτησε αντάλλαγμα και μάλιστα πολεμήθηκε στις πρόσφατες εκλογές απ’ τον κομματικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί βουλευτής για λίγες ψήφους.

Πολλοί κατηγορούσαν τον Καραμανλή πως λειτουργούσε πολλές φορές με το συναίσθημα και δεν «έπαιρνε κεφάλια» των φίλων του. Προφανώς ο Σαμαράς θέλει να δείξει πως θα ενεργεί ψυχρά πολιτικά και γι’ αυτό άρχισε να «πουλάει» τους φίλους του. Προτιμάει τους... όψιμους, όπως ο Παναγιωτόπουλος, ο Μανώλης, ο Δασκαλάκης, ο Χατζηεμμανουήλ(το γνωστό golden boy του ΟΠΑΠ), ο Ζαγορίτης, ο Δένδιας, ο Καράογλου. Κάποιοι βέβαια ισχυρίζονται, πως άλλους φίλους του δεν τους ξέχασε. Όπως τον Γρηγόρη Τσιμογιάννη της Politics, τον Γιάννη Ολύμπιο (συνεταίρο του Θωμά Βαρβιτσιώτη της V+O), που επί Γεροντόπουλου εκπροσώπου της ΠΟΛ.ΑΝ ήταν στο Γραφείο Τύπου και πλέον επικοινωνιακοί σύμβουλοι του Σαμαρά. Άντε, με το καλό και στον Λούλη, τον Φλέσσα και γιατί όχι, τον Κεδίκογλου, τον Κοντογιάννη και τον... Γιακουμάτο».

Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα άλλο. Τα είπε όλα ο Τειρεσίας. Απλά, καθείστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και να παρακολουθήσετε πως μέσα σε δύο χρόνια διαλύεται ένα ασκέρι ετερόκλητων ιδεολογικοπολιτικά στοιχείων, γνωστών τυχοδιωκτών, νεότευκτων θεσιθηρών και σκοτεινών μπιζναδόρων.

Σημείωση: Πάνω στην «πρεμούρα» του να δικαιολογήσει τον κο. Σαμαρά, το πάλαι ποτέ (όπως μας δίνει ο ίδιος να καταλάβουμε) ασήμαντο εξαρτηματάκι του μηχανισμού δημοσιογραφικής επιρροής της κας. Ντόρας Μπακογιάννης, δημοσιογράφος Ρετσίνας γράφει στα parapolitika του ότι αναζητείται από το στρατόπεδο του προέδρου της ΝΔ ρόλος για τον κο. Γεροντόπουλο, με πιο πιθανό κάποιον, που να σχετίζεται με τη διοργάνωση του Συνεδρίου. Δηλαδή με άλλα λόγια, βοηθός Αβραμόπουλου. Αυτό κι αν συνιστά πολιτική απαξίωση του Άκη!