1 Φεβ 2010

Προσοχή Νίκο, μεγαλώνοντας κινδυνεύεις να μεταμορφωθείς σε Σιούφα!
Βλέποντας πρόσφατα τον καλό μας φίλο Νίκο Ελευθερόγλου (ΦΩΤΟ 1), τέως υπεύθυνο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και νυν υπεύθυνο Τύπου του Δήμου Πειραιώς, συνειδητοποιήσαμε ότι είναι «φτυστός» με τον αντιπρόεδρο του κόμματος της κυπριακής κεντροδεξιάς Δημοκρατικός Συναγερμός κο. Αβέρωφ Νεοφύτου στα νιάτα του (ΦΩΤΟ 2).

Με το πέρασμα του χρόνου όμως (ΦΩΤΟ 3), ο κος. Νεοφύτου γίνεται ολοένα και πιο ίδιος με τον τέως πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, κος. Δημήτρη Σιούφα (ΦΩΤΟ 4) .

Αν με βάση την (αδιάψευστη πάντα) μεταβατική ιδιότητα, μεγαλώνοντας ο Νίκος μετεξελιχθεί σε Σιούφα, καλό είναι να ζητήσουμε από τώρα τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Είτε δεν θα αντέξει ο ίδιος το σοκ αυτό, είτε δεν θα το αντέξουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι που τον γνωρίζουμε!

Και αν δεν αντέξει ο Παπανδρέου, ποιος πρόκειται να είναι ο άνθρωπός τους;

Οι ίδιες πληροφορίες μας, για την ακρίβεια των οποίων διατηρούμε μία μικρή, αλλά απαραίτητη επιφύλαξη, αναφέρουν ότι ο ίδιος, με εκείνον στην προηγούμενη ανάρτηση, νεότευκτος παράγων της Ελληνοαμερικανικής Ομογένειας απεκάλυπτε στους συνομιλητές του ότι στην περίπτωση που ο κος. Γιώργος Παπανδρέου δεν καταφέρει τελικά να αντέξει όλη την πίεση και το βάρος που δέχεται λόγω της δεινής οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, τότε το επόμενο πρόσωπο μέσα από το ΠαΣοΚ πάνω στο οποίο έχουν κάνει επένδυση οι Αμερικανοί, είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κος. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Από πέρυσι το Φεβρουάριο είχαν σίγουρο αρχηγό το Σαμαρά οι Αμερικανοί;

Είναι αλήθεια ότι νεότευκτος παράγων της Ελληνοαμερικανικής Ομογένειας, ο οποίος, πέρα από ... μεγάλο στόμα (he's got a big mouth που λένε και στο Αμέρικα), διαθέτει και εξαιρετικά προνομιακές προσβάσεις στην παρούσα ηγεσία του Λευκού Οίκου, από πέρυσι το Φεβρουάριο κιόλας, απεκάλυπτε σε συνομιλητές του ότι ο κος. Κώστας Καραμανλής είχε ξοφλήσει πολιτικά, διότι είχε ενοχλήσει έντονα με τις επιλογές του την Ουάσιγκτον (άρνηση συνεργασίας στο σχέδιο Ανάν, ελληνορωσσική συνεργασία στο Ενεργειακό, βέτο στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ κ.α.) και ότι ο επόμενος σίγουρος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ήταν ο κος. Αντώνης Σαμαράς και όχι η κα. Ντόρα Μπακογιάννη;

Απλά σημειώνουμε ότι την εποχή εκείνη, ο νυν επικεφαλής της ΝΔ όχι μόνο δεν είχε εκφράσει, δημοσίως τουλάχιστον, καμιά αρχηγική βλέψη, αλλά μόλις είχε διοριστεί υπουργός στην τελευταία κυβέρνηση του κου. Καραμανλή. Στο μεταξύ, τα γνωστά φερέφωνα εδώ εν Ελλάδι, πάσχιζαν να εμφανίζουν την κα. Μπακογιάννη ως εκλεκτή των Αμερικανών, με προφανή επιδίωξη να της τσαλακώσουν το προφίλ.