26 Οκτ 2009

Προσέλαβαν τη Μπιρμπίλη και έκοψαν εν ψυχρώ γαλάζιο στέλεχος


Δεν ξέρουμε πόσοι από σας διαβάσατε το σχετικό δημοσίευμα από το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής, αλλά θα πληροφορηθήκατε ενδεχομένως ότι η υπουργός Περιβάλλοντος κα. Μπιρμπίλη είχε προσληφθεί ως εμπειρογνώμων του υπουργείου Εξωτερικών με συνέντευξη, σε διαγωνισμό που περατώθηκε το 2005 επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, ενώ ήταν ήδη γνωστή η σχέση της με το ΠαΣοΚ και τον κο. Παπανδρέου.

Εμείς σας αποκαλύπτουμε ότι στον ίδιο διαγωνισμό, για διαφορετική θέση εμπειρογνώμονα, συμμετείχε και κεντρικό κομματικό στέλεχος της ΝΔ, το οποίο, υπερπληρούσε όλα τα κριτήρια, τόσο τα τυπικά (σπουδές, πτυχία), όσο και τα ουσιαστικά (πιστοποιημένη επαγγελματική προϋπηρεσία, τριβή και εμπειρία σχετικά με τον συγκεκριμένο θεματικό τομέα κλπ.). Στη συνέντευξη, είχε την πλέον επιθετική αντιμετώπιση από τα μέλη της επιτροπής και τελικά, ο διαγωνισμός για τη συγκεκριμένη θέση απέβη άγονος, δηλαδή δεν προσελήφθη κανένας. Όταν ο συγκεκριμένος υποψήφιος (που είχε πάρει εντελώς τοις μετρητοίς τις παραινέσεις του κου. Καραμανλή για σεμνότητα και ταπεινότητα), ακολουθώντας την τυπική οδό και χωρίς να δημιουργήσει θέμα στο κόμμα, υπέβαλε αίτηση για να δει ποιο ήταν το σκεπτικό απόφασης της επιτροπής, βρέθηκε προ μεγαλύτερης έκπληξης. Στη δική του περίπτωση, αναγραφόταν ότι ρωτήθηκε γύρω από ζητήματα, τα οποία ουδέποτε του τέθηκαν στη συνέντευξη υπό τη μορφή ερωτήσεων και ότι έδωσε απαντήσεις, τις οποίες ουδέποτε κλήθηκε να δώσει. Κατά τ' άλλα, διόριζαν τα... δικά τους παιδιά στη ΝΔ.

Σημείωση: Τα παραπάνω είναι έγκυρα και απολύτως διασταυρωμένα.

Νωρίς-νωρίς άρχισε η προσπάθεια ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κος. Πάγκαλος προτρέπει τους εισαγγελείς να ασχοληθούν με τις υπογραφές συμβάσεων απασχόλησης στα προγράμματα stage. Προσθέτει μάλιστα ότι πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν τoυς δημοσιεύματα του Τύπου.

Αν δεν το καταλάβατε, το ΠαΣοΚ επέστρεψε στις παλιές κακές συνήθειές του, με κυριότερη εκείνη της προσπάθειας ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης.

Θέλει να κάνει και την ίδια την πόλη φάντασμα για να ταιριάζουν



Ήταν απλά θέμα χρόνου να ξεσπάσει κύμα αντιδράσεων κατά του κου. Φασούλα και μάλλον, το θέμα των ρομποτικών κάδων, παρότι από μόνο του είναι εξαιρετικά σοβαρό και χρίζει διερεύνησης, χρησίμευσε ως η καλύτερη αφορμή.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο κος. Φασούλας είναι ένας δήμαρχος-φάντασμα και για να φαίνεται επαρκής και ταιριαστός σε σχέση με τα καθήκοντά του, έχει βαλθεί να μετατρέψει και τον ίδιο τον Πειραιά σε μία πόλη-φάντασμα. Η αλήθεια είναι ότι ο κος. Φασούλας εξελέγη δήμαρχος στον Πειραιά, όχι τόσο γιατί οι Πειραιώτες ψήφισαν υπέρ της δικής του εκλογής, αλλά κυρίως, γιατί ψήφισαν κατά της επανεκλογής του μέχρι τότε δημάρχου κου. Αγραπίδη.

Ο κος. Αγραπίδης είχε υποστεί μεγάλη πολιτική φθορά έπειτα από δύο τετραετίες. Εγκαλείτο συνεχώς από κύκλους της τοπικής κοινωνίας για αλαζονεία στη συμπεριφορά του, αδιαφάνεια στις αποφάσεις του και αναποτελεσματικότητα στις ενέργειές του. Επιπλέον, είχε να επωμιστεί τις συνέπειες και τα δεινά ενός φοβερού εμφυλιοπολεμικού μετώπου που ανέκαθεν είχαν και εξακολουθούν να διατηρούν οι Μανιάτες του Πειραιά. Συγκεκριμένος μάλιστα Νεοδημοκράτης πολιτικός, μανιάτικης καταγωγής, του έκανε ανοικτό πόλεμο. Τέλος, ο κος. Αγραπίδης δεν δεχόταν με τίποτα να αποσυρθεί από την υπόθεση της διεκδίκησης της τρίτης -κατά σειρά- εκλογής του, παρότι φαινόταν καθαρά πως δύσκολα θα επεβίωνε πολιτικά. Το πιο πιθανό μάλιστα, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε του έθεσε επισήμως ζήτημα μη καθόδου του στις εκλογές ως υποψηφίου.

Ο κος. Φασούλας από την πλευρά του, επένδυσε κατά μεγάλο βαθμό στη φθορά του κου. Αγραπίδη. Είναι επίσης σαφές ότι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι είχε παίξει μπάσκετ για τον Ολυμπιακό, κάτι που τον είχε βοηθήσει να εκλεγεί και βουλευτής Α’ Πειραιώς στις εκλογές του 2000. Βέβαια, προκαλεί αίσθηση και απορία πως οι Πειραιώτες επέλεξαν παρ’ όλα αυτά να ψηφίσουν για δήμαρχο έναν πολιτικό, ο οποίος, ως βουλευτής της πόλης επί μία τετραετία, είχε λάβει το λόγο εντός της Βουλής μόλις για μία φορά και μάλιστα, όχι για θέμα που αφορούσε στον Πειραιά. Αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος στην δική του πόλη, στη Θεσσαλονίκη παλαιότερα, ο κος. Φασούλας δεν πατούσε ποτέ στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Φαίνεται, ότι είτε ως κοινοβουλευτικός, είτε ως αυτοδιοικητικός, είτε βρισκόταν στην πόλη που μεγάλωσε, είτε στην πόλη στην οποία μετέβη για να εργαστεί ως επαγγελματίας παίκτης, ο κος. Φασούλας έδειχνε και δείχνει την ίδια αδιαφορία. Το ζήτημα είναι ότι για να απαλλαχτεί ο Πειραιάς από αυτόν, πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος αντίπαλος.

Παγιδεύτηκε στον ιστό του Ελεγκτικού Συνεδρίου η... "Αράχνη"

7 ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΦΑΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΩΝ ΚΑΔΩΝ έχει ως τίτλο το λίαν διαφωτιστικό ρεπορτάζ που φιλοξενεί η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πάντα ενημερωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα της πόλης του Πειραιά με την επωνυμία PiraeusPress και υπογράφει ο κεντρικός συντελεστής της, κος. Σαράντος Ε. Ευσταθόπουλος.

Σημειώνουμε, ότι η υπόθεση των ρομποτικών κάδων, προέκυψε από την ΕΚΘΕΣΗ – ΚΟΛΑΦΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΦΑΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΩΝ ΚΑΔΩΝ, για την οποία, μπορείτε επίσης να διαβάσετε σε άλλο ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας.

Για το σκάνδαλο των ρομποτικών κάδων, έχουν γράψει και πολύ σημαντικά πολιτικά-ειδησεογραφικά blogs όπως εκείνο του Mediakia, ο οποίος παρακολουθεί με προσοχή και καλύπτει και εκείνος το θέμα, διεκδικώντας μάλιστα την "πατρότητα" της αποκάλυψης. Τις πληροφορίες και την άποψη του Mediakia, μπορείτε να τις διαβάσετε στην ανάρτησή του με τίτλο ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ MEDIAKIA ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΦΑΣΟΥΛΑ.

Αναμένεται να ακολουθήσουν συγκλονιστικές εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα που φαίνεται να έχει ουσία και περιεχόμενο. Κατά την άποψή μας μάλιστα, θα είναι η αρχή πολύ μεγάλων πολιτικών ανακατατάξεων στον Πειραιά, δεδομένου ότι αποτελεί κοινή άποψη ότι ο κος. Φασούλας είναι ο χειρότερος δήμαρχος που είχε ποτέ η πόλη.