26 Οκτ 2009

Θέλει να κάνει και την ίδια την πόλη φάντασμα για να ταιριάζουνΉταν απλά θέμα χρόνου να ξεσπάσει κύμα αντιδράσεων κατά του κου. Φασούλα και μάλλον, το θέμα των ρομποτικών κάδων, παρότι από μόνο του είναι εξαιρετικά σοβαρό και χρίζει διερεύνησης, χρησίμευσε ως η καλύτερη αφορμή.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο κος. Φασούλας είναι ένας δήμαρχος-φάντασμα και για να φαίνεται επαρκής και ταιριαστός σε σχέση με τα καθήκοντά του, έχει βαλθεί να μετατρέψει και τον ίδιο τον Πειραιά σε μία πόλη-φάντασμα. Η αλήθεια είναι ότι ο κος. Φασούλας εξελέγη δήμαρχος στον Πειραιά, όχι τόσο γιατί οι Πειραιώτες ψήφισαν υπέρ της δικής του εκλογής, αλλά κυρίως, γιατί ψήφισαν κατά της επανεκλογής του μέχρι τότε δημάρχου κου. Αγραπίδη.

Ο κος. Αγραπίδης είχε υποστεί μεγάλη πολιτική φθορά έπειτα από δύο τετραετίες. Εγκαλείτο συνεχώς από κύκλους της τοπικής κοινωνίας για αλαζονεία στη συμπεριφορά του, αδιαφάνεια στις αποφάσεις του και αναποτελεσματικότητα στις ενέργειές του. Επιπλέον, είχε να επωμιστεί τις συνέπειες και τα δεινά ενός φοβερού εμφυλιοπολεμικού μετώπου που ανέκαθεν είχαν και εξακολουθούν να διατηρούν οι Μανιάτες του Πειραιά. Συγκεκριμένος μάλιστα Νεοδημοκράτης πολιτικός, μανιάτικης καταγωγής, του έκανε ανοικτό πόλεμο. Τέλος, ο κος. Αγραπίδης δεν δεχόταν με τίποτα να αποσυρθεί από την υπόθεση της διεκδίκησης της τρίτης -κατά σειρά- εκλογής του, παρότι φαινόταν καθαρά πως δύσκολα θα επεβίωνε πολιτικά. Το πιο πιθανό μάλιστα, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε του έθεσε επισήμως ζήτημα μη καθόδου του στις εκλογές ως υποψηφίου.

Ο κος. Φασούλας από την πλευρά του, επένδυσε κατά μεγάλο βαθμό στη φθορά του κου. Αγραπίδη. Είναι επίσης σαφές ότι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι είχε παίξει μπάσκετ για τον Ολυμπιακό, κάτι που τον είχε βοηθήσει να εκλεγεί και βουλευτής Α’ Πειραιώς στις εκλογές του 2000. Βέβαια, προκαλεί αίσθηση και απορία πως οι Πειραιώτες επέλεξαν παρ’ όλα αυτά να ψηφίσουν για δήμαρχο έναν πολιτικό, ο οποίος, ως βουλευτής της πόλης επί μία τετραετία, είχε λάβει το λόγο εντός της Βουλής μόλις για μία φορά και μάλιστα, όχι για θέμα που αφορούσε στον Πειραιά. Αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος στην δική του πόλη, στη Θεσσαλονίκη παλαιότερα, ο κος. Φασούλας δεν πατούσε ποτέ στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Φαίνεται, ότι είτε ως κοινοβουλευτικός, είτε ως αυτοδιοικητικός, είτε βρισκόταν στην πόλη που μεγάλωσε, είτε στην πόλη στην οποία μετέβη για να εργαστεί ως επαγγελματίας παίκτης, ο κος. Φασούλας έδειχνε και δείχνει την ίδια αδιαφορία. Το ζήτημα είναι ότι για να απαλλαχτεί ο Πειραιάς από αυτόν, πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος αντίπαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: