3 Σεπ 2009

Θεά, κουκλίτσα θα γίνει το ΛΑΟΣ

Μετά τις φοβερές μεταγραφές των κκ. Γαρουφαλιά και Κωνσταντάρα στο ΛΑΟΣ, που είναι σίγουρα αναλόγου επιπέδου με τις μεταγραφές των Κακά και Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ, ο κος. Καρατζαφέρης, είναι έτοιμος να κάνει μία νέα κίνηση η οποία, αν τελεσφορήσει, θα τραντάξει συθέμελα ολόκληρο το πολιτικό σύστημα του τόπου και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του http://www.parapolitika.gr/ ο κος. Καρατζαφέρης διαπραγματεύεται την κάθοδο με τα ψηφοδέλτια του κόμματός του, του γνωστού καλλιτεχνικού manager και image maker κου. Ηλία Ψινάκη.

Κατ’ αρχήν, ο κος. Ψινάκης ταιριάζει γάντι με το ΛΑΟΣ, γιατί δεν κωλώνει και τα χώνει, για να κάνουμε και μία ρίμα, αφού τόσο τις λατρεύει ο κος. Καρατζαφέρης.

Έτσι, το κόμμα των κηνσόρων της ηθικής και του πατριωτισμού, θα αποκτήσει και άλλον έναν ατακαδόρο μαχητή των τηλεπαραθύρων, αναλόγου δυναμικότητας με τους κκ. Γεωργιάδη, Βελόπουλο, Ροντούλη κ.α. Η μικρή διαφορά θα έγκειται στο ότι ο κος. Γεωργιάδης για παράδειγμα, θα κατακεραυνώνει τους συνομιλητές του ως ριψάσπιδες, αρνησιπάτριδες, δοσίλογους, μίσθαρνους κ.ο.κ., ενώ ο κος. Ψινάκης θα καθαρίζει το πολύ με ένα «άντε τράβα από ‘κει πέρα μωρή».

Για να πάρετε μία σωστή γεύση από το τι ενδεχομένως θα ακολουθήσει εάν και εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή, μπορείτε να δείτε αυτό το χαρακτηριστικό βιντεάκι http://www.youtube.com/watch?v=-1RA-UOhz3s στο youtube.

Στην περίπτωση που το χριστεπώνυμο πλήθος των ευσεβών που απαρτίζει τη λαϊκή βάση του ΛΑΟΣ σοκαριστεί από την αθυροστομία και στη σκαμπρόζικη στάση του κου. Ψινάκη απέναντι σε όλους και σε όλα, ακούγεται ότι ο κος. Καρατζαφέρης έχει έτοιμη τη λύση που θα εξισορροπήσει τα πράγματα, φέρνοντας στο κόμμα του τη γνωστή ιεροκήρυκα των talk shows κα. Ελένη Λουκά.

Πιάσανε οι γέροι τα στασίδια

Έχετε δει που οι γέροι και οι γριές στην εκκλησία, πηγαίνουν νωρίς-νωρίς και πιάνουν τα στασίδια; Έτσι συμπεριφέρονται και οι «γάτες» της πολιτικής, που σπεύδουν να καπαρώσουν τις θεσούλες έγκαιρα. Αυτό ακριβώς, συμβαίνει τούτες τις ημέρες και στη Νέα Δημοκρατία.

Φοβούμενοι διάφοροι πρώην υπουργοί, ότι οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν πρόκειται να φέρουν το κόμμα ξανά στην κυβέρνηση, έχουν εδώ και κάμποσο καιρό σπεύσει να «τρυπώσουν» στο νεοκλασικό στη Ρηγίλλης 18, επενδύοντας στο να τσιμπήσουν καμιά θέση Γραμματέα στη συνέχεια.

Το παράδειγμά τους, ακολουθούν και πρώην βουλευτές, οι οποίοι όχι μόνο διαισθάνονται ότι δεν έχουν καμία πιθανότητα επανεκλογής, εξ ου και απέχουν εντελώς από τα ψηφοδέλτια, αλλά βλέποντας ξεκάθαρα να πλακώνουν μετά τις 4/10 και όλοι οι βουλευτές που δε θα εκλεγούν τούτη τη φορά, σπεύδουν και αυτοί να δηλώσουν παρόντες και παρούσες στον αγώνα, χωρίς φυσικά να τους ρωτήσει κανείς που βρίσκονταν τα τελευταία δύο χρόνια. Οι πρώην βουλευτές επεκτείνουν τις φιλοδοξίες τους όχι παραπέρα από μία θέση Αναπληρωτή Γραμματέα.

Το ερώτημα είναι, τι θα απογίνουν οι τριαντάρηδες και σαραντάρηδες Γραμματείς και Αναπληρωτές Γραμματείς του κόμματος, όταν μετά τις 4/10 κάνουν μαζική επέλαση για να καταλάβουν τις κομματικές θέσεις οι υπουργάρες και οι βουλευτάρες της ΝΔ. Η αλήθεια είναι πως θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι. Και να φανταστείτε, ότι αυτοί ήταν που προόριζαν στη ΝΔ ως μελλοντική γενιά πολιτικών στελεχών. Φυσικά, το γνωστό «συστηματάκι» Μαξίμου-Ρηγίλλης, αρχικά τους παρόπλισε, μετά τους απαξίωσε και στο τέλος θα τους αδειάσει μες στο πρώτο χαντάκι.

Να περάσουν οι επόμενοι παρακαλώ;

Να βγουν μπροστά τα στελέχη

Δοθέντος ότι οι υποψήφιοι βουλευτές έχουν περιορισμένες δυνατότητες παρουσίας τους στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης και ότι ούτως ή άλλως, θα έχουν να τρέχουν στις περιφέρειές τους για την περιπέτεια της σταυροδοσίας, είναι επιτακτική η ανάγκη να επιστρατευτούν από τη Νέα Δημοκρατία εξωκοινοβουλευτικά στελέχη με στρωμμένο πολιτικό λόγο και πιστοποιημένη επικοινωνιακή πείρα, ούτως ώστε να δώσουν τη μάχη των media.

Το πείραμα αυτό έχει δοκιμαστεί και πετύχει το 2007, με τις εμφανίσεις του τότε γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ κου. Καραχάλιου σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αν και οι απόψεις διϊστανται για το πόσο καλό έκανε στον εαυτό του τότε ο κος. Καραχάλιος με αυτές τις εμφανίσεις, γεγονός είναι ότι έδωσε μάχες για το κόμμα του, κάποιες από τις οποίες μάλιστα κέρδισε.

Ας παύσουν αυτή την κρίσιμη ώρα οι μεμψιμοιρίες των εμπαθειών και οι μικρότητες των αποκλεισμών και ας καλέσουν ξανά οι ταγοί της ΝΔ στην πρώτη γραμμή του αγώνα όλους όσους ξέρουν πράγματι να δίνουν μάχες.

"Yes we can" says the Messiah!

Ο μεσσιανισμός είναι διεθνές φαινόμενο στην πολιτική και το αμερικανικό παράδειγμα όπως εκφράζεται στο πρόσωπο του Barack Hussein Obama βρήκε στην Ελλάδα το αντίστοιχο κακέκτυπό του, που ακούει στο όνομα Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου.

Μην έχοντας δική του προσωπική στάση αντιμετώπισης των καταστάσεων, μην έχοντας καν αποκρυσταλλωμένη πολιτική άποψη και φιλοσοφία, ο κος. Παπανδρέου ακολουθεί νόρμες και ρετσέτες, τις οποίες οι αμερικανοτραφείς σύμβούλοί του, ξεπατίκωσαν όπως-όπως από την προεκλογική καμπάνια του νυν Προέδρου των ΗΠΑ. Έως και του σημείου μάλιστα, να δίνει σε πιστή μετάφραση το "Yes we can", φωνάζοντας απερίσκεπτα δώθε-κείθε "Ναι, μπορούμε".

Οι Έλληνες, θα αποδειχθούμε άραγε τόσο Αμερικανάκια για να τσιμπήσουμε, ή θα το γυρίσουμε στη δέουσα πλάκα; Γιατί να πάμε να ψηφίσουμε για πρωθυπουργό τον ... Οbamandreou, μάλλον ως ανέκδοτο ηχεί. Εκτός και αν τη δούμε και εμείς κάπως περίεργα και του αντιγυρίσουμε "Ναι, και εμείς μπορούμε. Να σε αγνοήσουμε!"

Ο Έλληνας ζυγό δεν υπομένει

Από νωρίς το πρωί γίνεται στα κανάλια το έλα να δεις, με πασοκοκυράτσες και πασοκορεμάλια που αστράφτει στο μάτι τους η τρέλα της εξουσιομανίας και πηγάζει από το στόμα τους η αλαζονία ενός καθεστώτος που ποτέ δεν πέθανε, αλλά μεθόδευε την επιστροφή του. Δίπλα τους και μαζί τους, οι γνωστοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι, προεξάρχοντος του κου. Τράγκα (που αποφάσισε να ξανακυκλοφορήσει εκτάκτως τη "Χώρα", για να πει ... "αλήθειες στη νεοδημοκρατική βάση"), βυσσοδομούν κατά της ΝΔ και κυρίως, κατά του κου. Καραμανλή προσωπικά, διότι αυτός είναι ο στόχος τους.

Όλος αυτός ο συρφετός, θεωρεί τα πράγματα πολύ εύκολα και σχεδόν δεδομένα, για αυτούς. Φυσιολογικό. Μην πιστεύοντας οι περισσότεροι από αυτούς στην έννοια του έθνους, ουδέποτε έχουν μελετήσει την ιστορία του λαού μας και ουδέποτε έχουν αναλύσει τα χαρακτηριστικά του, ένα από τα οποία είναι η αυθόρμητη αντίδραση σε οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής ελέγχου και χειραγώγησης.

Οι τριάντα μέρες είναι πολλές και προβλέπονται ενδιαφέρουσες, κυρίως σε ότι αφορά τη διαμόρφωση υπόγειων τάσεων και ρευμάτων στο εκλογικό σώμα.