3 Σεπ 2009

Πιάσανε οι γέροι τα στασίδια

Έχετε δει που οι γέροι και οι γριές στην εκκλησία, πηγαίνουν νωρίς-νωρίς και πιάνουν τα στασίδια; Έτσι συμπεριφέρονται και οι «γάτες» της πολιτικής, που σπεύδουν να καπαρώσουν τις θεσούλες έγκαιρα. Αυτό ακριβώς, συμβαίνει τούτες τις ημέρες και στη Νέα Δημοκρατία.

Φοβούμενοι διάφοροι πρώην υπουργοί, ότι οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν πρόκειται να φέρουν το κόμμα ξανά στην κυβέρνηση, έχουν εδώ και κάμποσο καιρό σπεύσει να «τρυπώσουν» στο νεοκλασικό στη Ρηγίλλης 18, επενδύοντας στο να τσιμπήσουν καμιά θέση Γραμματέα στη συνέχεια.

Το παράδειγμά τους, ακολουθούν και πρώην βουλευτές, οι οποίοι όχι μόνο διαισθάνονται ότι δεν έχουν καμία πιθανότητα επανεκλογής, εξ ου και απέχουν εντελώς από τα ψηφοδέλτια, αλλά βλέποντας ξεκάθαρα να πλακώνουν μετά τις 4/10 και όλοι οι βουλευτές που δε θα εκλεγούν τούτη τη φορά, σπεύδουν και αυτοί να δηλώσουν παρόντες και παρούσες στον αγώνα, χωρίς φυσικά να τους ρωτήσει κανείς που βρίσκονταν τα τελευταία δύο χρόνια. Οι πρώην βουλευτές επεκτείνουν τις φιλοδοξίες τους όχι παραπέρα από μία θέση Αναπληρωτή Γραμματέα.

Το ερώτημα είναι, τι θα απογίνουν οι τριαντάρηδες και σαραντάρηδες Γραμματείς και Αναπληρωτές Γραμματείς του κόμματος, όταν μετά τις 4/10 κάνουν μαζική επέλαση για να καταλάβουν τις κομματικές θέσεις οι υπουργάρες και οι βουλευτάρες της ΝΔ. Η αλήθεια είναι πως θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι. Και να φανταστείτε, ότι αυτοί ήταν που προόριζαν στη ΝΔ ως μελλοντική γενιά πολιτικών στελεχών. Φυσικά, το γνωστό «συστηματάκι» Μαξίμου-Ρηγίλλης, αρχικά τους παρόπλισε, μετά τους απαξίωσε και στο τέλος θα τους αδειάσει μες στο πρώτο χαντάκι.

Να περάσουν οι επόμενοι παρακαλώ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: