3 Οκτ 2009

Πως και του ξέφυγε αλήθεια αυτό το λαμπρό επιτήδευμα;

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, ο κος. Παπανδρέου ισχυρίζεται ότι στα χρόνια του στο εξωτερικό, εκτός από καθαριστής σκαλών (σε κάποια συνέντευξή του είχε πει τζαμιών, αλλά φαίνεται πως οι σκάλες είχαν και τζάμια), ειχε εργαστεί και ως μάγειρας, σερβιτόρος, οικοδόμος, μπογιατζής, βενζινάς, λουλουδάς κ.α.

Αλήθεια, πως και του ξέφυγε η ευκαιρία να περάσει και από Νέα Υόρκη μεριά και να εργαστεί ως performer στο διάσημο Chip 'N' Dale, το γνωστό χώρο ξεφαντώματος κυριών;

Σημείωση: Καλά, να υποθέσουμε ότι ο μακαρίτης Ανδρέας δεν του έστελνε κανένα χαρτζιλίκι, διότι έχοντας χίλιες-δυο παράλληλες υποθέσεις να φροντίσει (όπως εκείνη της κόρης του Αιμιλίας Αντρέα Νίμπλουμ στη Σουηδία) δεν πρόκανε. Αλλά ούτε και η κα. Margaret ένα τόσο δα εμβασματάκι στον κανακάρη της; Τόσο άσπλαχνη;

Πολιτική δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ - Η Κούνεβα πρωθυπουργός

Ναι! Το 'πε και αυτό στην Πάτρα ο κος. Παπανδρέου.

Ότι ως μετανάστης στη Σουηδία έπλενε σκάλες και ως εκ τούτου, είναι συνάδελφος με την άτυχη Κωνσταντίνα Κούνεβα!

Δεν ξέρουμε εάν βρισκόταν σε εμπύρετο κατάσταση ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ (σέρνονται και ιώσεις αυτή την εποχή), ή ο λογογράφος του είχε χτυπήσει τίποτα τσίπουρα, ή του 'χει μείνει το συνήθειο απο τότε που πήρε τη σκούπα στο συνέδριο του κόμματός του στο TaeKwonDo και άρχισε να σκουπίζει στα καλά καθούμενα, αλλά με τα λεγόμενά του ο κος. Παπανδρέου σίγουρα καλλιέργησε ένα αισθημα πολιτικής δικαίωσης στο ΣΥΡΙΖΑ που εχει πάρει κατ' αποκλειστική -σχεδόν- φροντίδα το θέμα δικαιωμάτων των μεταναστών. Λέτε να πρόκειται για οιωνό πολιτικής σύγκλισης και κυβερνητικής συνεργασίας των δύο κομμάτων;

Σημείωση: Ο κύριος με την κόκκινη φόρμα δίπλα στον κο. Παπανδρέου, ειναι ο κος. Παπακωνσταντίνου, πρώην γενικός διευθυντής του ΠαΣοΚ, τον οποίο και είχε καλέσει η Δικαιοσύνη για να εξηγήσει πως έπαιζε με τα δομημένα ομόλογα ως υπεύθυνος του εθνικού ταμείου οδοποιίας παλαιότερα.


Αν δεν το καταλάβατε, διακρίνεται η Πάτρα στη φωτογραφία

Όχι μία, όχι δυο, αλλά τρεις φορές τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πάτρα ο κος. Παπανδρέου ότι η αχαϊκή πρωτεύουσα είναι η γενέτειρά του.

Συγγνώμη, αλλά γνωρίζοντας καλά το βιογραφικό του, πάντα είχαμε στο νου μας οτι γεννήθηκε το 1952 στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πήγε η Αχαϊα δυτικά;

Ήρθε η Μινεσότα ανατολικά;

Φύτρωσαν ουρανοξύστες στην Πάτρα;

Είναι καλά το παιδί γιατρέ μου;

Μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά και ο εν δυνάμει;

"Είμαι 37 ετών, στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Walter σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας. Γεννημένος στο San Fransisco, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα. Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτήν την στιγμή, ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός για ακόμη μία φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του 1960. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά, και εγώ ο ίδιος στήνω μία παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά".

Την επιστολή αυτή την έχει στείλει ο κος. Νίκος Παπανδρέου σε Αμερικανίδα φίλη του και την έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας το περιοδικό Nemecis.

Να υποθέσουμε ότι παρόμοια αισθήματα για την Ελλάδα και τους Έλληνες έχει εμφυσήσει η κα. Margaret Chad και στον μεγαλύτερο γιος τη που θέλει να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας;

Πως τοποθετήθηκε ο Στάθης για τον "Ηγεμόνα εκ Λιβύης"

Ομως, το χειρότερο απ' όλα συνέβη με τη «Μετεξέλιξη», το Περιοδικό που πρόσκειται στη Ν.Δ. και το εξώφυλλό του με το ποδήλατο σε συνδυασμό με τον «Ηγεμόνα εκ Δυτικής Λιβύης» - τι ιερός τρόμος ήταν αυτός, από πλευράς ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ;!
Ιερό πρόσωπο είναι ο κ. Παπανδρέου και βλασφημία η σάτιρα εναντίον του; Και τόσο λιγόκαρδοι λαγοί οι Νεοδημοκράτες, οίτινες έσπευσαν να αυτολογοκριθούν αποσύροντας το περιοδικό;
Αλλά, αν οι Νεοδημοκράτες είναι τόσο λίγοι ώστε να αυτολογοκρίνονται κάθε φορά που αντιμετωπίζουν τρικυμία σε δακτυλίδι, πόσο αποτρόπαιη ήταν η απαίτηση των Πασόκων να αποδοκιμασθεί, κάποιων μάλιστα να λογοκριθεί το εν λόγω τρομερό αμάρτημα; Και πόσον υποκριτές είναι όλοι εκείνοι που παρεπιδημούν στα ΜΜΕ και σκούζουν για λογοκρισία κάθε φορά που στάζει η ουρά του γαϊδάρου, ποιούντες αντιθέτως την νήσσαν, όταν η λογοκρισία εμφανίζεται ως πολιτικώς ορθή (διότι βολεύει τους παπαγαλοτρόφους).
Είχα προ πολλών ετών τη χαρά να σατιρίσω τον Ανδρέα Παπανδρέου ως άλλον «Ηγεμόνα εκ Δυτικής Λιβύης» σε κόμικ που δημοσιεύθηκε τότε στον «Ριζοσπάστη». Δεν φιλοδοξώ (παρ' ότι το ελπίζω) να το φχαριστήθηκε και ο ίδιος, όμως ούτε ο Ανδρέας, ούτε οι άνθρωποί του διαμαρτυρήθηκαν ποτέ (επί χρόνια ολόκληρα) γαι τη σάτιρα - συχνά άγρια, εναντίον του. Είχε την αρχοντιά του (και τη μόρφωσή του) ο μεγάλος αυτός δημαγωγός.
Σήμερα οι επίγονοί του (αρχής γενομένης απ' την εποχή Σημίτη) προσπαθούν ενίοτε να καθιερώσουν τους αρχηγούς τους ως πρόσωπα απαραβίαστα. Πάντα
αποτυγχάνουν. Κι όσο πιο πολύ φοβούνται τη σάτιρα, τόσον πιο πολύ θα δίνουν το χώρο της στη χλεύη. Αν μπορούν να εννοήσουν τη διαφορά...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 1.Χ.2009 stathis@enet.gr

"Θέλουμε πρωθυπουργό, όχι Αμερικανό" φώναζαν οι πιτσιρίκοι

Ένα από τα καλύτερα συνθήματα που ακούστηκαν στη συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Πεδίο του Άρεως, το φώναξε μία ομάδα Οννεδιτών, πλάγια αριστερά από την εξέδρα που μιλούσε ο κος. Καραμανλής. Οι απίστευτοι πιτσιρικάδες, ψυλλιασμένοι για τα καλά για τα όσα απεργάζονται ξένα κέντρα σε βάρος της πραγματικής βούλησης του ελληνικού λαού, σε συνεργασία πάντα με τους εδώ ατζέντηδές τους, φώναζαν εν χορώ "θέλουμε πρωθυπουργό και όχι Αμερικανό".

Φυσικά, κάποιοι από τους λιγόκαρδους λαγούς, όπως ονόμασε στο "Ναυτίλο" της "Ελευθεροτυπίας" της 30/9 ο Στάθης Σταυρόπουλος εκείνους από τη Νέα Δημοκρατία που έσπευσαν να καταργήσουν το δοκιμαστικό προσχέδιο εξωφύλλου του περιοδικού "Μετεξέλιξη", έσπευσαν να τους πουν να το σταματήσουν.

Πολλοί στη συγκέντρωση της ΝΔ ένιωσαν την ισχύ της βόμβας

Μπορεί να θέλουν τα ΜΜΕ να υποβαθμίσουν το γεγονός της έκρηξης βόμβας στις 8.15 μ.μ. και ενώ ο κος. Καραμανλής ήταν έτοιμος να ανεβεί στην εξέδρα μπροστά από τη ΓΣΕΕ για να μιλήσει στο πλήθος των Αθηναίων πολιτών. Αλλά επρόκειτο για ένα σοβαρό και επικίνδυνο χτύπημα βίας που απείλησε τη ζωή και την ασφάλεια πολλών ανθρώπων.

Η έκρηξη έγινε στην οδό Γκυιλφόρδου 6 και Πατησίων, τρία τετράγωνα από το Πεδίον του Αρεως. Η οδός Γκυιλφόρδου βρίσκεται κοντά στην οδό Χέυδεν. Εφόσον είχαν μεσολαβήσει προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, η Αστυνομία απομάκρυνε κάπως το πλήθος που ήταν μαζεμένο κάπου εκεί κοντά, αλλά και πάλι τραυματίστηκε ένας πολίτης -ευτυχώς ελαφρά.

Η ισχύς του μηχανισμού ήταν επιβεβαιωμένα μεγάλη και αυτό, όχι απλά επειδή προκλήθηκαν πολλές υλικές ζημιές σε κτίρια και τροχοφόρα, αλλά και επειδή άνθρωπος του Poleatics ήταν παρών και μαζί με όλους τους γύρω του ένιωσε για τα καλά την απόληξη του ωστικού κύματος.

Να δούμε τι άλλο πρόκειται να συμβεί σε βάρος αυτού του πρωθυπουργού. Πάλι καλά που στην Ελλάδα δεν κυκλοφορούν ακόμη Lee Harvey Oswald. Εφόσον όμως είχαμε υποκλοπές σε βάρος του, γιατί να μη μπορούσε να συμβεί και αυτό ακόμη;

Διαβάστε λίγο "Καλαπόδη" ρε άσχετοι από Reuters και ΝΥ Times




Greek opposition socialist leader George Papandreou tried to sway undecided voters in a major campaign rally ahead of an election Sunday, promising to bring jobs and trust back to the crisis-hit country. The Athens rally, where some 40,000 gathered, was seen as Papandreou's last opportunity to try to gather enough support to win an absolute majority and form a government outright. The socialists lead the incumbent conservatives in opinion polls, but are not certain to meet that threshold

Αν κάνετε κλικ στο παραπάνω αγγλικό κείμενο θα μεταφερθείτε στην ανταπόκριση των New York Times από την Αθήνα, όπως την αναμεταδίδει το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Reuters.

Τι λέει πάνω-κάτω η ανταπόκριση;

Πρώτον, ότι στη συγκέντρωση του ΠαΣοΚ στο Πεδίο του Άρεως, μαζεύτηκαν, δε μαζεύτηκαν 40.000 άνθρωποι. Συγκέντρωση πολύ μικρή δηλαδή για ένα κόμμα που ισχυρίζεται πως έχει δυναμική εκλογικής νίκης. Σημειωτέον, ότι πληροφορίες του Poleatics μέσα από μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες αναφέρουν ότι οι συντάκτες που καλύπτουν ΠαΣοΚ είχαν να λένε για πόσο χαμηλότερη του προσδοκώμενου ήταν η συγκέντρωση και επίσης, ότι για να βγάλουν διθυραμβικά για τον κο. Παπανδρέου πρωτοσέλιδα, χρειάστηκε να πάρουν τις φωτογραφίες και να τις δουλέψουν στο Photoshop, καλύπτοντας τις τρύπες με τα κενά ανάμεσα στο πλήθος.

Δεύτερον, ότι ο κος. Παπανδρέου προσπαθεί να προσεγγίσει τους αναποφάσιστους, καθώς η συγκέντρωση αυτή ήταν η τελευταία του ευκαιρία για κάτι τέτοιο.

Τρίτον, ότι κάθε άλλο παρά βέβαιο μοιάζει για τον κο. Παπανδρέου ότι πιάνει το πλαφόν αυτοδυναμίας.

Αυτά λένε λοιπόν αγαπητές/οι φίλες/οι οι New York Times και το Reuters. Μα καλά, δε διαβάζουν καθόλου τον "Καλαπόδη" στο fimotro, ούτε τον παρακολουθούν στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του Extra3;
Πηγή: wolf