6 Οκτ 2009

Quiz (προχωρημένης δυσκολίας)

Βρείτε ποιος ήταν εκείνος που είπε, ερωτώμενος για τις προτιμήσεις του αναφορικά με το συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθηνών, "φίλος ο Βαγγέλης, φίλος ο Άρης, αλλά εγώ είμαι συναισθηματικά δεμένος με το Βύρωνα" και κερδίστε μία καρτ-ποστάλ της μαγευτικής Μυκόνου.

Χαμογελούν στην ανατολή της μέρας οι φίλοι μας οι Τούρκοι


ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

Φρόντισε η μήτηρ να τηρηθούν τα έθιμα και οι συμβολισμοί;

Στο γάμο του αγαπημένου της γιου με την ευτραφή και γόνιμη νύφη που ονομάζεται εξουσία, φρόντισε η μήτηρ κα. Margaret Chad να τον βάλει να σπάσει με το δεξί του πόδι ένα ποτήρι μέσα σε μαντήλι, συμβολίζοντας έτσι την κατεδάφιση του Ναού του παλιού ΠαΣοΚ, των ρεμαλιών και λαμογίων, ή μήπως φανταζόμαστε λάθος πράγματα και προβαίνουμε σε παράλογους συνειρμούς;

Φταίνε αυτοί, φταίμε και εμείς, ή φταίει ο Χατζηπετρής;

Μέσα σε μία φωτογραφία εμπερικλείεται η παθογένεια του πολιτικού συστήματος της χώρας μας. Η πολιτική παράταξη την οποία οι άνθρωποι του ΠαΣοΚ επιμένουν αυθαιρέτως να την παρουσιάζουν ως Δημοκρατική, είχε ως αρχηγούς το Γεώργιο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπανδρέου το νεώτερο, οι οποίοι εξελέγησαν και οι τρεις πρωθυπουργοί, με μοναδική εξαίρεση τη μεσολάβηση του κου. Σημίτη.

Δε μπορεί να ψέξει κανείς μία οικογένεια που επιμένει να δεσμεύει στην κατοχή της τις πολιτικές τύχες ενός ολόκληρου λαού και μίας ολόκληρης χώρας για το γεγονός ότι ο ίδιος ο λαός και η ίδια η χώρα τους παραχωρούν αυτό ακριβώς το δικαίωμα. Έχουμε πάει από τον Γεώργιο στον Ανδρέα και από τον Ανδρέα στο Γιώργο, επειδή εμείς οι Έλληνες έχουμε επιλέξει για τον τόπο μας να λειτουργεί σε πολιτειακά και πολιτικά πρότυπα που θυμίζουν υπανάπτυκτα κράτη και κοινωνίες.

Λαμβάνουμε, ότι ακριβώς μας αξίζει και είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Άντε με το καλό να μας 'ρθεί και ο γιος του Γιώργου, ο αλεξιπτωτιστής-κομάντο.

Μήπως ποιεί ολίγον τι τη νήσσαν αυτός ο σκεπτικός κύριος;

Τα έκανε μαντάρα σε κρίσιμους κυβερνητικούς τομείς, εκθέτοντας κυβέρνηση και κόμμα.

Ο κος. Καραμανλής υπέπεσε στο λάθος να πιστέψει στις δυνατότητές του, αλλά και εκείνος υπέπεσε στο έγκλημα να δεχτεί ευχαρίστως ρόλους και αποστολές που ήταν βαρείς για τις δικές του πλάτες.

Δημιούργησε προβλήματα η ανεπάρκειά του, αλλά τον κατέστησε αντιπαθή κυρίως η αυταρέσκειά του.

Δεν είναι καθόλου λίγοι οι οπαδοί και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που θεωρούν πρέπον και επιβεβλημένο ότι ο κος. Παυλόπουλος πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των κων. Σουφλιά και Αλογκοσκούφη και ας κατάφερε να εκλεγεί στην Α' Αθηνών.

Αλλά ο γνωστός σε όλους ως Πάκης, αρέσκεται σε εννοιολογικές, σημασιολογικές κωλοτούμπες προκειμένου να διασώσει το πολιτικό σαρκίο του.

Θα αποχωρήσω, όταν αποχωρήσει ο Καραμανλής, έλεγε ο κος. Πάκης, για να εντυπωσιάσει τους νεοδημοκράτες.

Τώρα, οι κύκλοι του λένε πως εννοούσε ότι θα αποχωρούσε και ο ίδιος, εάν αποχωρούσε από την πολιτική συνολικά και όχι από την πρωθυπουργία ο κος. Καραμανλής.

Αλλά και να παραιτηθεί ακόμη και από βουλευτής ο κος. Καραμανλής, ο κος. Πάκης θα μας πει ότι εφόσον ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει ενεργός πολιτικά παράγων του δημοσίου βίου της χώρας, παραμένει και ο ίδιος βουλευτής.

Μήπως πρέπει να μας κάνει και αυτός τη χάρη;

Ενώ αγαπούσε να ακούει, μετά αγάπησε να τον ακούουν

Δεν θα κάνουμε μία συνολική αξιολόγηση του κου. Ζαγορίτη, διότι αυτό το έχει κάνει ήδη με την ψήφο του ο πολίτης, ιδιαίτερα ο παραδοσιακός ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας.

Απλά να πούμε, ότι μην διαθέτοντας το πολιτικό μέγεθος του προκατόχου του, αντί να ανοίξει το παιχνίδι της κομματικής συλλογικότητας, ακολούθησε το δρόμο των κομματικών αποκλεισμών. Προτιμότερο θα ήταν να λειτουργεί ως ο συντονιστής της δράσης μίας μεγάλης κομματικής στρατιάς, με ρόλους και καθήκοντα σε πολλούς, αλλά επέλεξε να κλειστεί σε ένα κτίριο με μία μικρή ομάδα συνεργατών που αμφισβητούνταν από πολύ κόσμο για τις ικανότητές τους.

Το χειρότερο όμως είναι ότι παραμορφώθηκε ακόμη και η προσωπικότητά του. Ο άνθρωπος που αγαπούσε κάποτε να ακούει τους άλλους, έγινε ο άνθρωπος που αγαπούσε μόνο να τον ακούουν.

Αν συνέλθει από το σοκ, δει καθαρά τα λάθη του και γίνει ο παλιός καλός Λευτέρης, έχει πολλά ακόμη να προσφέρει στη ΝΔ.

Σημείωση: Ως μία καλή νέα αρχή, θα μπορούσε ο κος. Ζαγορίτης να καλέσει στα τηλέφωνά τους, όλους τους ανθρώπους που μέχρι και πρόσφατα έκοβε αδίκως από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, προκειμένου να προωθήσει κουμπάρους (πως τα πάτε κε. Κουράκο;), κολλητούς και κολλητούς κολλητών και να τους ζητήσει ταπεινά συγχώρεση.

Επέβαλε μία ιστορική ταπείνωση σε ένα ιστορικό κόμμα

Το μοναδικό λάθος που δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να συγχωρήσει στον κο. Καραμανλή, έχει όνομα και επώνυμο: Γιώργος Σουφλιάς.

Υπονόμευσε την προεδρεία του κου. Έβερτ.

Έχασε δύο φορές, από δύο διαφορετικούς αντιπάλους, σε δύο διαφορετικές εκλογικές διαδικασίες. Από τον κο. Έβερτ στις εκλογές εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και από τον κο. Καραμανλή εντός ενός διευρυμένου Συνεδρίου.

Δεν πήγε σπίτι του για πάντα, όπως θα έκανε κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος που τον έχουν μαυρίσει δύο φορές, αλλά από την επόμενη κιόλας μέρα της εκλογής του νέου προέδρου, άρχισε να αμφισβητήσει και να υπονομεύει ανοικτά τον κο. Καραμανλή.

Έφαγε τη διαγραφή που του άξιζε και φλέρταρε ανοικτά επί μακρόν με τον κο. Σημίτη.

Μετά το αναθεματισμένο "καλώς ήρθες Γιώργο σπίτι σου", στρογγυλοκάθησε σε μία καρέκλα βασιλιά, πήρε διορισμένες θέσεις, δεν έδινε ποτέ λογαριασμό σε κανέναν, απαιτούσε να γινεται μονάχα το δικό του, επέμενε να σβήσει πολιτικά όποιον εναντιωνόταν στη θέλησή του.

Ως υπουργός, τα έδωσε όλα στη Διαπλοκή με αντάλλαγμα την προνομιακή προστασία του από τα ΜΜΕ. Δεν έδωσε ποτέ την παραμικρή μάχη, δημόσια, ή ιδιωτικά για την κυβέρνηση, τον κο. Καραμανλή και τη ΝΔ. Ανακατευόταν σε κάθε χαρτοφυλάκιο συναδέλφου, υπονομεύοντας την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα λειτουργίας συνολικά της κυβέρνησης και επιζητούσε να έχει το γενικό πρόσταγμα. Απαίτησε και πήρε για τρίτη φορά θέση στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση ακόμη και τον πρόεδρο της Βουλής!

Με εκβιαστικές πιέσεις και ύπουλα διλήμματα έπεισε, ή πειθανάγκασε ένα ιστορικό κόμμα να οδηγηθεί σε μία ιστορική ταπείνωση.

Μακάρι να μην ξανακούσουμε ποτέ, τίποτα για αυτόν τον μοιραίο άνθρωπο.

Ελιτιστές τζιτζιφιόγκοι ενός κυβερνητισμού της φορμόλης

Δεν θα του προσάψουμε προσωπικές ευθύνες για τη διαχείριση του τομέα της Εθνικής Οικονομίας και των Οικονομικών, διότι υποθέτουμε ότι εφάρμοζε ένα κεντρικό συμπεφωνημένο σχέδιο κυβερνητικής πολιτικής, έχοντας πρωτίστως την έγκριση του πρωθυπουργού. Εξάλλου, υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι της ζωντανής οικονομίας της αγοράς που επιμένουν μετά επιμονής και σθένους ότι παρουσίαζε ατέλειες, αλλά είχε και σωστές κεντρικές κατευθύνσεις η διαχείριση υπό τον κο. Αλογοσκούφη.

Εμείς θα του προσάψουμε ευθύνες διότι και αυτός, μαζί με πολλούς άλλους, λειτούργησε ως ένας ελιτιστής τζιτζιφιόγκος ενός κυβερνητισμού της φορμόλης, απομακρύνοντας έτσι τη Νέα Δημοκρατία από τη λαϊκή βάση στήριξής της και επίσης, διότι και αυτός επιχείρησε να φτιάξει ένα κομματικό shop-in-shop, χρησιμοποιώντας συμβούλους και παρασυμβούλους και κατασκευάζοντας κομιτάτα εντός της Νέας Δημοκρατίας και της Νεολαίας της.

Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι ο πολίτης είναι έτοιμος να μετατρέψει τον κάθε αλογομούρη σε κλωτσοσκούφι.
Μην το πάρετε προσωπικά κύριέ μου, αλλά δεν θα μας λείψετε.

Επιβεβαίωσαν τον κόσμο γιατί τους μαύρισε στις εκλογές

Όποιος παρακολούθησε τη χθεσινοβραδινή "Ανατροπή" του κου. Πρετεντέρη, κατάλαβε για τα καλά ότι το κριτήριο και το αισθητήριο του πολίτη είναι αλάνθαστο και αδιάψευστο.

Ο κος. Πρετεντέρης μάζεψε καμιά δεκαριά κομμένους και καμμένους πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι προέβησαν σε ένα όργιο επίδειξης της μικροπρέπειας, της μικροψυχίας και της ασημαντότητάς τους.

Τύποι που τους πήρε από τα αζήτητα το κόμμα και τους έκανε βουλευτές, είχαν χθές το θράσος και την αναίδεια να ελεεινολογήσουν κατά του πολιτικού ευεργέτη τους κου. Καραμανλή, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι μια χαρά έκανε ο κόσμος και τους μαύρισε.

Ουστ! Παλιάτσοι των δημοσίων σχέσεων και του J.K. ...