23 Σεπ 2009

Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε αυτή την παραπληροφόρηση;











Κοιτάξτε προσεκτικά τους τίτλους στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων "Τα Νέα", "Το Βήμα", "Έθνος" και "Ελευθεροτυπία" -όλων φιλοπασοκικών. Περιγράφουν ως ξεκάθαρο νικητή της χθεσινοβραδινής τηλεοπτικής αναμέτρησης, τον κο. Παπανδρέου.

Και όμως... Τα εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών που παρακολούθησαν την αναμέτρηση, διαπίστωσαν ότι αποτέλεσε ένα πραγματικό Βατερλώ για τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ.

Ακόμη και στις δύο θεματικές ενότητες που ήταν υποτίθεται προνομιακές για τον κο. Παπανδρέου, δηλαδή Περιβάλλον και Εξωτερική Πολιτική, στην κυριολεξία συνετρίβη από τον κο. Καραμανλή.

Πήγε να δείξει κάποια υπεροχή στο σημείο που ξεκίνησε να απαριθμεί τις σκανδαλώδεις υποθέσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιοτότητας την περίοδο 2004-2009, αλλά και εκεί, ο κος. Καραμανλής του απάντησε με το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών, εκείνο με τις φούσκες της Σοφοκλέους, προσθέτοντας μάλιστα ότι ενώ ο ίδιος έχει επανειλλημμένως αναλάβει δημοσίως τις ευθύνες του και έχει ασκήσει την αυτοκριτική του, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ουδέποτε έχει παραδεχτεί το παραμικρό για λογαριασμό του κόμματός του.

Μετά από όλα τα προηγούμενα τα οποία πιστεύουμε πως αποτελούν την αντικειμενική αλήθεια και μία κοινή -όπως και να το κάνουμε- παραδοχή, πως θα ένιωσαν τα εκατομμύρια των πολιτών που θα διάβασαν στα περίπτερα αυτούς τους τίτλους;

Απορία;

Θλίψη;

Θυμό;

Αγανάκτηση;

Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτό το αίσχος της ελεγχόμενης, κατευθυντικής ενημέρωσης;

Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε τέτοιοι επιτήδειοι να μας παρουσιάζουν με περισσή θρασύτητα το μαύρο ως άσπρο και τη νύχτα ως μέρα;

Μήπως είναι ώρα να αντιδράσουν δυναμικά οι πολίτες παύοντας να αγοράζουν εντελώς τέτοιες εφημερίδες; Διότι αυτές εδώ, δεν προσφέρουν γνώση, άποψη και περιγραφή πάνω στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά πλύση εγκεφάλου του αναγνώστη προς το όφελος της συντεχνίας των εκδοτών που επιχειρούν να προωθούν τις παράλληλες επιχειρηματικές τους δράσεις, ανεβάζοντας και κατεβάζοντας πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις κατά το δοκούν. Και μάλιστα δρουν τόσο απροκάλυπτα, που επιμένουν να μας παρουσιάζουν τον κο. Παπανδρέου ως έναν ηγέτη που αποτελεί κράμα Barack Obama και JFK.
Σημείωση: Επίτηδες βάλαμε μαζί με τις φιλοπασοκικές εφημερίδες και τη "Χώρα", διότι επανεκδίδοντάς την μέσα στις εκλογές, ο κος. Τράγκας ανέλαβε να διεκπεραιώσει την πιο ύπουλη αποστολή, εκείνη της σκόπιμης καταρράκωσης του ηθικού της νεοδημοκρατικής βάσης και της υποδαύλισης καταστάσεων έντασης ανάμεσα στα στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης.