20 Σεπ 2009

Έβγαλαν "καμένα" τα πλάνα Καραμανλή οι μάγοι της ΝΕΤ

Δε θα σταθούμε καθόλου στο πολιτικό περιεχόμενο της συνέντευξης του κου. Καραμανλή στη ΝΕΤ, ούτε και στις ερωτήσεις του κου. Κουβαρά.

Θα σταθούμε στο τεχνικό κομμάτι.

Μα κανένας, ούτε έστω ένας, δεν πρόσεξε κατά τη διάρκεια του γυρίσματος ότι στα μακρινά και στα μεσαία πλάνα η φιγούρα του πρωθυπουργού "καιγόταν" από το φωτισμό των προβολέων, ενώ στο κοντινό του έπαιζε και μία περίεργη αντανάκλαση πάνω στο πρόσωπό του;

Τόση προχειρότητα επιτέλους, τόσος ερασιτεχνισμός, τόση ασχετοσύνη; Ή μήπως το σύστημα ΠαΣοΚ που ουδέποτε έπαψε να κυριαρχεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, έκανε και πάλι το θαύμα του;

Θα λειτουργήσουν τα κοινωνικά και εθνικά αντανακλαστικά;




Το ΠαΣοΚ και ο κος. Παπανδρέου έχουν δύο πυλώνες.

Ο ένας, είναι οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές, που μετά τις παραχωρήσεις σε στρατηγικούς επενδυτές, εγχώριους και ξένους, του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής, του ΟΛΠ, έχουν χάσει μεγάλο τμήμα τόσο από το χώρο που κινούνταν, όσο και από τον πλούτο που λιμαίνονταν.

Ο άλλος, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και ιδιαίτερα η γραφειοκρατία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που είναι προβληματισμένες, μην πούμε έξαλλες από τις επιλογές του κου. Καραμανλή να στηρίξει το όχι των Ελληνοκυπρίων στο σχέδιο Ανάν, να θέσει βέτο στην εισδοχή της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και να επενδύσει στο ρωσικό παράγοντα αναφορικά με το ενεργειακό ζήτημα, καθιστώντας τη χώρα μας σημαντικό κόμβο στη νοτιοανατολική Ευρώπη και στη Μεσόγειο, αλλά και να συνάψει συνεργασία με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για τις διεθνείς εμπορικές μεταφορές.

Ο κος. Παπανδρέου απευθύνεται με τάματα και υποσχέσεις και στους συνδικαλιστές και στους Αμερικανούς.

Στους μεν, λέει πως θα δει από την αρχή τις αποκρατικοποιήσεις που έκαναν οι κυβερνήσεις του κου. Καραμανλή. Και μάλλον δεν αστειεύεται.

Στους δε, δεσμεύεται να ανταποκριθεί με συνέπεια στα συμφέροντά τους και σίγουρα σοβαρολογεί. Το προκαταβολικό ναι που είχε πει για το σχέδιο Ανάν ήταν η αρχή. Τώρα, το κόμμα του μιλάει για κατάργηση των κόκκινων δελτίων για τους σλαβόφωνους αυτονομιστές του εμφυλίου, αφήνει ανοικτό το ζήτημα αναγνώρισης των περιουσιών που ενδέχεται να διεκδικήσουν, παρακάμπτει τα ζητήματα γλώσσας και εθνικής ταυτότητας. Παράλληλα ο κος. Παπανδρέου και οι συν αυτώ, είναι έτοιμοι να τινάξουν στον αέρα την ελληνορωσσική στρατηγική συμφωνία πάνω στο ενεργειακό.

Θα λειτουργήσουν άραγε τα κοινωνικά και εθνικά αντανακλαστικά του Έλληνα πολίτη έναντι αυτού του φαινομενικά αθώου κυρίου, ο οποίος όταν μιλάει στο Reuters στα αγγλικά, εκφράζεται με άνεση και δεν κάνει κανέναν σαρδάμ, ενώ όταν μιλάει στη δική μας γλώσσα, οι μοναδικοί που τον αντιλαμβάνονται είναι οι μάγιστροι του πράσινου συνδικαλισμού;

Για να μην έχει κανείς αμφιβολία ποιος είναι το αφεντικό

Ετέθη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, υποσκελίζοντας ακόμη και τον κο. Σιούφα, πρόεδρο της Βουλής και τρίτο τη τάξει πολιτειακό άρχοντα της χώρας.

Είναι η τρίτη συνεχής φορά, που μπαίνει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και δεν εκτίθεται στη λαϊκή κρίση.

Είναι ο μοναδικός υπουργός που επί πεντέμισι χρόνια δεν τον άγγιξε κανείς από τους ανασχηματισμούς και παρέμεινε στο πόστο του.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι εκείνος είναι ο άνθρωπος που επέμεινε για τις εκλογές αυτές και τελικά τις επέβαλε.

Αλήθεια, αμφιβάλει κάποιος ότι ο κος. Σουφλιάς είναι το αφεντικό;

Πρόταση: Είναι καλή ιδέα να δώσει και στην οργανωμένη βάση της ΝΔ την ευκαιρία να του εκφράσει από κοντά την εκτίμησή της προς το πρόσωπό του, εμφανιζόμενος στο πρώτο συνέδριο του κόμματος μετά τις εκλογές. Είναι βέβαιο ότι θα τύχει αποθεωτικής υποδοχής.

Πως και δεν τους βάλατε και αυτούς στο Επικρατείας;;

Για να μην έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία για το πόσο λογαριάζουν στη Νέα Δημοκρατία το ίδιο τους το κόμμα, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας δε μπήκε ούτε ένας κομματικός, κάτι που συνηθιζόταν άλλοτε.

Αντιθέτως, το ψηφοδέλτιο σφίζει από την παρουσία διαφόρων κυβερνητικών, παρ' όλο που οι κυβερνητικοί (όχι οι συγκεκριμένοι, αλλά γενικότερα) ήταν εκείνοι που έφεραν τη ΝΔ να "φλερτάρει" με τα χαμηλότερα εκλογικά ποσοστά στην Ιστορία της.

Λίγα παραδείγματα...

- Γιώργος Σουφλιάς, Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων

- Δημήτρης Σιούφας, πρόεδρος Βουλής, υπουργός Ανάπτυξης 2004-2007

- Ευγενία Τσουμάνη, Γενική Γραμματέας Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης

- Ευάγγελος Αντώναρος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης

- Ισμήνη Κριάρη, Ειδική Γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Παιδείας Ομογενών στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

- Νίκη Γκοτσοπούλου, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων

- Γιάννης Οικονόμου, Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή

Αλήθεια, πως και λείπουν οι κοι. Κλαδάς και Ζαχόπουλος, που στη φωτογραφία εικονίζονται με τον προϊστάμενό τους στο υπουργείο Πολιτισμού κο. Λιάπη;

Απορία: Μιλώντας για έλλειψη κομματικών στο ψηφοδέλτιο, θα θέλαμε να ξέρουμε αν θεωρεί σωστό και δίκαιο ο κος. Καραμανλής ότι ενώ κρατούσε δεσμευμένη την γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος του κόμματος κα. Πατριανάκου να εργάζεται στη Λυκείου 15, εφτά μέρες τη βδομάδα, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα, αίφνης την έστειλε να κάνει προεκλογική εκστρατεία είκοσι ημερών στη μακρινή Λακωνία, ως ανθυποψήφια του έχοντος την πλήρη στήριξη του κόμματος της Αραβαντινού 1 κου. Αποστολάκου και του αδίστακτου όταν έρχεται η στιγμή να διαφυλάξει την έδρα του, κου. Σκανδαλάκη.

Το πολύ-πολύ να καταλάβει την πρωτιά στη Μεσσηνία

Τον νεκρανέστησαν πολιτικά για να δημιουργήσουν από το πουθενά ακόμη έναν πρωταγωνιστή στο σήριαλ των επίδοξων διαδόχων, φθείροντας (όσο είναι δυνατόν) τη δυναμική της κας. Μπακογιάννη;

Τον τοποθέτησαν στην καρδιά των εξελίξεων σε κόμμα και κυβέρνηση, προκειμένου να βρουν εκεί αποκούμπι, σε μία απολύτως ελεγχόμενη κατάσταση, οι οπαδοί του αείμνηστου Ευάγγελου Αβέρωφ, ούτως ώστε να διασφαλιστεί εκ των προτέρων η στάση τους την επόμενη μέρα και να μην προκύψουν τίποτα απρόοπτα;

Ότι από τα παραπάνω και αν ισχύει, γεγονός είναι ότι ο ίδιος ο κος. Σαμαράς έχει αποστερήσει από τον εαυτό του όλες τις πιθανότητες να γίνει ηγέτης στη Νέα Δημοκρατία.

Πρώτον, διότι έχει ρίξει κυβέρνησή της.

Δεύτερον, διότι έχει συνεργαστεί με το ΠαΣοΚ, εκλέγοντας τον κο. Στεφανόπουλο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τρίτον, διότι από τις εποχές της Πολιτικής Άνοιξης, έχει παραγκωνίσει όλα τα πιστά σε εκείνο το εγχείρημα στελέχη και όλους τους μετριοπαθείς ανθρώπους που τον υποστήριζαν και έχει κρατήσει κοντά του μόνο θερμοκέφαλους συμβούλους που κατατρέχονται από εθνικιστικές εμμονές και επηρμένες γραμματείς που έχουν μείνει στην εποχή που συμπεριφέρονταν ως «προεδρικό περιβάλλον».

Ασυνεπής, επιπόλαιος και πάνω απ’ όλα άφιλος, ο κος. Σαμαράς δεν έχει καμιά τύχη να διεκδικήσει οτιδήποτε στη ΝΔ.