22 Αυγ 2009

Κάτι σαν το ...Ριβάλντο


Μια επικείμενη μεταγραφή που συζητείται αυτές τις μέρες, είναι εκείνη του κου. Κωνσταντάρα από τη Νέα Δημοκρατία στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Με δεδομένο ότι μοιάζει παντελώς αδύνατη η επανεκλογή του με το κυβερνόν κόμμα στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών, οι πιθανότητες για εκείνον θα ήταν ή να γίνει ξανά δημοσιογραφικός συνεργάτης εκδοτών στο επίπεδο του κου. Τράγκα, ή να αναζητήσει την τύχη του στα σκοτεινά μονοπάτια της άκρας δεξιάς. Φυσικά, υπάρχει για κάθε πολιτευτή και ένα τρίτο, άκρως ρεαλιστικό ενδεχόμενο, να πάει σπίτι του, αλλά αυτό ουδείς είναι πρόθυμος να το εξετάσει σοβαρά.

Εν πάση περιπτώσει, καλή τύχη στον κο. Κωνσταντάρα σε όποια απόφαση και αν λάβει και … καμιά ντροπή. Εδώ ο Ριβάλντο πήγε από Μπαρτσελόνα σε Μίλαν, από Μίλαν σε Ολυμπιακό, από Ολυμπιακό σε ΑΕΚ και από ΑΕΚ σε κάποια Μπουνιοντκόρ του Ουζμπεκιστάν. Θα διστάσει ένας πολιτευτής να μετεγγραφεί από ΝΔ σε ΛΑΟΣ;

Νταλκάς βαρύς με βάρεσε;


Όπως κάθε Σάββατο ανελλιπώς, έτσι και σήμερα έκανε την κλασσική του επίθεση στη Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας κα. Πατριανάκου, μέσα από την παραπολιτική στήλη που επιμελείται στην εφημερίδα «Αξία» ο πολιτικός συντάκτης κος. Κουρτάκης.
Από τότε που ανέλαβε χρέη η κα. Πατριανάκου στο Σχεδιασμό, ο κος. Κουρτάκης την καταδιώκει χρησιμοποιώντας όλα τα ΜΜΕ στα οποία διατηρεί συνεργασία, ή δίνει παραπολιτικά σχόλια («Αξία», «Πρώτο Θέμα», «Στο Καρφί», «Αθήνα 9,84», parapolitika.gr κ.α.), χωρίς να της δώσει περίοδο χάριτος ούτε μια μέρα.

Το μένος του κου. Κουρτάκη, από κάποιους αποδίδεται σε δύο παράλληλα γεγονότα, ότι ο ίδιος ανήκει στο δημοσιογραφικό κύκλο επιρροής της κας. Μπακογιάννη και ότι η κα. Πατριανάκου αποτελεί επιλογή του κου. Καραμανλή. Αλλά ο αντίλογος λέει, ότι ποτέ δε θα επέτρεπε η κα. Μπακογιάννη σε άνθρωπό της να λοιδορεί τόσο συστηματικά και απροκάλυπτα ένα στέλεχος που βρίσκεται κοντά στον πρωθυπουργό.

Άλλοι λένε, ότι ο κος. Κουρτάκης αποδίδει γλαφυρά το θυμό του στενού του φίλου κου. Καραχάλιου, όχι μόνο για την απόλυσή του από το κόμμα, αλλά και για το γεγονός ότι η διάδοχός του, εργάζεται είκοσι-πέντε ώρες το εικοσιτετράωρο, έχοντας κάνει το περίπτερο που παρέλαβε, ξανά σούπερ-μάρκετ. Ο εδώ αντίλογος όμως λέει, ότι έχοντας απολυθεί από το σύστημα του ίδιου του κου. Καραμανλή και μην επιτυγχάνοντας ακόμη να ενσωματωθεί στο σύστημα της κας. Μπακογιάννη, ο κος. Καραχαλιος δεν έχει πολλά περιθώρια για νέα μέτωπα και κόντρες.

Τέλος, όσοι αρέσκονται στα γουστόζικα καλαμπούρια, υποθέτουν ότι τέτοιο μένος, που καταντά τελικά εμμονή, μόνο σε έναν απελπισμένο άνθρωπο που γνωρίζει τον ατελέσφορο έρωτά του στα μάτια μίας αλύγιστης και αδιάφορης γι’ αυτόν γυναίκας, μπορεί να αποδοθεί. Λέτε; Πάντως, όπως λέει και το γνωστό τραγούδι…
«Η αγάπη θέλει δύο για να ζεσταθεί,
να παλέψει με το κρύο να στεριώσει να σταθεί»

Αισιόδοξος ελλείψει ειδήσεων


Το ακόλουθο περιστατικό είναι απολύτως πραγματικό.

Διαπρεπής επιστήμων και επαγγελματίας της Αθήνας, συνομιλώντας με πελάτες του, τους αποκαλύπτει ότι έχει αποκτήσει πέντε παιδιά, αφήνοντάς τους εμβρόντητους. Μα πως κι έτσι, τον ρωτούν απορημένοι. Διότι είμαι μονίμως αισιόδοξος, τους απαντά. Και πως είστε αισιόδοξος ειδικά στην παρούσα φάση, είναι η επόμενη απορία. Πολύ απλό, συμπληρώνει, έχω κόψει εντελώς να παρακολουθώ ειδήσεις στην τηλεόραση και ειδήσεις γενικότερα.

Τα περαιτέρω σχόλια, αποκλειστικά δικά σας.

Έναν -έστω- στο μπουντρούμι


Η φωτιά στη βορειοανατολική Αττική καίει Γραμματικό, Βαρνάβα, Μαραθώνα, Σταμάτα και απειλεί την Πεντέλη. Ξεκίνησε σε μέρα που φυσούσαν σφοδροί άνεμοι και σε ώρα, που ήταν δύσκολο να αναπτυχθεί μία πλήρης επιχείρηση κατάσβεσης. Ταυτόχρονα, οι εμπρηστές κτυπούν για πολλοπλή φορά τη Ζάκυνθο και επιτίθενται και σε Κάρυστο και Σκύρο. Πέρσι, έβαλαν στο μάτι τη Ρόδο και βάλθηκαν να την κάνουν στάχτη από άκρη σε άκρη. Πρόπερσι, κατέστρεψαν την Πάρνηθα, τη μισή Πελοπόννησο και παραπάνω, καθώς και ένα κομμάτι της Εύβοιας.

Μη γελιόμαστε. Εδώ, δεν έχουμε να κάνουμε απλά με οικοπεδοφάγους. Αυτοί, "τρώνε" συνήθως το κομμάτι που τους ενδιαφέρει για μέλλουσα δόμηση και δεν έχουν λόγο να καταστρέψουν τα πάντα και τους πάντες. Εδώ, έχουμε να κάνουμε με οργανωμένο κύκλωμα δολιοφθορέων που επιδιώκουν να στερήσουν την Ελλάδα από το φυσικό πλούτο της και να σπείρουν τον τρόμο στους κατοίκους. Εδώ, έχουμε να κάνουμε με εχθρούς του τόπου και της κοινωνίας μας.

Χρειάζεται άλλου είδους αντιμετώπιση αυτών των αθρώπων, με σχέδιο που θα είναι τόσο ισχυρό και οργανωμένο, που θα 'ναι ανάλογο της σημασίας της επίθεσης που δέχεται η ασφάλεια της χώρας. Και επιπλέον, να αποφασιστεί περαιτέρω σκλήρυνση του νομικού πλαισίου για τη δίωξη και την τιμωρία των ενόχων. Αν σταλεί ένας εμπρηστής έστω, στη φυλακή για να περάσει εκεί μέσα την περισσότερη, αν όχι όλη τη ζωή του, τότε ίσως να το σκεφτούν καλύτερα οι επίδοξοι μιμητές του.

Έβγα έξω αρχηγέ!


Μπορεί να αποτελεί λύση για την επιβίωση των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών το Ταμείο Εγγυοδοσίας και η επίσκεψη εκεί του πρωθυπουργού να προσδιορίζει τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση σε αυτό, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ο κος. Καραμανλής κερδίζει πόντους όχι όταν πηγαίνει σε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες, περιστοιχιζόμενος από κόλακες και κολαούζους, αλλά όταν βγαίνει έξω στην κοινωνία και αναμειγνύεται με το πλήθος.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και στις ευρωεκλογές, αν και τα πράγματα ήταν από την αρχή σκούρα για τη ΝΔ, όταν ο πρωθυπουργός άρχισε τις περιοδείες, η διαφορά άρχισε να μειώνεται. Απλά, ήρθε η απόδραση Καραβέλα να επιτείνει την προεκλογική φθορά της κυβέρνησης.
Είτε γίνουν εκλογές το φθινόπωρο, είτε την άνοιξη, ο κος. Καραμανλής πρέπει να ξαναέρθει σε συχνή επαφή με τον πολίτη της καθημερινότητας. Αφενός, διότι μπορεί να τον νιώσει και η επικοινωνία που αναπτύσσουν είναι πάντα άμεση και ανθρώπινη. Αφετέρου, διότι μπορεί τα στελέχη να τον εξέλεξαν πρόεδρο, αλλά ο απλός κόσμος τον εξέλεξε πρωθυπουργό και αυτό δεν πρέπει νατο ξεχνά.

Αν αποφασίσει να βγει ο κος. Καραμανλής έξω, τότε ο κος. Παπανδρέου θα αφοσιωθεί οριστικά στα χόμπυ του.