22 Αυγ 2009

Έναν -έστω- στο μπουντρούμι


Η φωτιά στη βορειοανατολική Αττική καίει Γραμματικό, Βαρνάβα, Μαραθώνα, Σταμάτα και απειλεί την Πεντέλη. Ξεκίνησε σε μέρα που φυσούσαν σφοδροί άνεμοι και σε ώρα, που ήταν δύσκολο να αναπτυχθεί μία πλήρης επιχείρηση κατάσβεσης. Ταυτόχρονα, οι εμπρηστές κτυπούν για πολλοπλή φορά τη Ζάκυνθο και επιτίθενται και σε Κάρυστο και Σκύρο. Πέρσι, έβαλαν στο μάτι τη Ρόδο και βάλθηκαν να την κάνουν στάχτη από άκρη σε άκρη. Πρόπερσι, κατέστρεψαν την Πάρνηθα, τη μισή Πελοπόννησο και παραπάνω, καθώς και ένα κομμάτι της Εύβοιας.

Μη γελιόμαστε. Εδώ, δεν έχουμε να κάνουμε απλά με οικοπεδοφάγους. Αυτοί, "τρώνε" συνήθως το κομμάτι που τους ενδιαφέρει για μέλλουσα δόμηση και δεν έχουν λόγο να καταστρέψουν τα πάντα και τους πάντες. Εδώ, έχουμε να κάνουμε με οργανωμένο κύκλωμα δολιοφθορέων που επιδιώκουν να στερήσουν την Ελλάδα από το φυσικό πλούτο της και να σπείρουν τον τρόμο στους κατοίκους. Εδώ, έχουμε να κάνουμε με εχθρούς του τόπου και της κοινωνίας μας.

Χρειάζεται άλλου είδους αντιμετώπιση αυτών των αθρώπων, με σχέδιο που θα είναι τόσο ισχυρό και οργανωμένο, που θα 'ναι ανάλογο της σημασίας της επίθεσης που δέχεται η ασφάλεια της χώρας. Και επιπλέον, να αποφασιστεί περαιτέρω σκλήρυνση του νομικού πλαισίου για τη δίωξη και την τιμωρία των ενόχων. Αν σταλεί ένας εμπρηστής έστω, στη φυλακή για να περάσει εκεί μέσα την περισσότερη, αν όχι όλη τη ζωή του, τότε ίσως να το σκεφτούν καλύτερα οι επίδοξοι μιμητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: