22 Αυγ 2009

Έβγα έξω αρχηγέ!


Μπορεί να αποτελεί λύση για την επιβίωση των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών το Ταμείο Εγγυοδοσίας και η επίσκεψη εκεί του πρωθυπουργού να προσδιορίζει τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση σε αυτό, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ο κος. Καραμανλής κερδίζει πόντους όχι όταν πηγαίνει σε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες, περιστοιχιζόμενος από κόλακες και κολαούζους, αλλά όταν βγαίνει έξω στην κοινωνία και αναμειγνύεται με το πλήθος.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και στις ευρωεκλογές, αν και τα πράγματα ήταν από την αρχή σκούρα για τη ΝΔ, όταν ο πρωθυπουργός άρχισε τις περιοδείες, η διαφορά άρχισε να μειώνεται. Απλά, ήρθε η απόδραση Καραβέλα να επιτείνει την προεκλογική φθορά της κυβέρνησης.
Είτε γίνουν εκλογές το φθινόπωρο, είτε την άνοιξη, ο κος. Καραμανλής πρέπει να ξαναέρθει σε συχνή επαφή με τον πολίτη της καθημερινότητας. Αφενός, διότι μπορεί να τον νιώσει και η επικοινωνία που αναπτύσσουν είναι πάντα άμεση και ανθρώπινη. Αφετέρου, διότι μπορεί τα στελέχη να τον εξέλεξαν πρόεδρο, αλλά ο απλός κόσμος τον εξέλεξε πρωθυπουργό και αυτό δεν πρέπει νατο ξεχνά.

Αν αποφασίσει να βγει ο κος. Καραμανλής έξω, τότε ο κος. Παπανδρέου θα αφοσιωθεί οριστικά στα χόμπυ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: