27 Νοε 2009

Έσονται εις σάρκαν μία, Σαμαράς και Βορίδης, σύμφωνα με το Mediakia

O φίλος Mediakias, με τον οποίο διαφωνούμε ως προς τα εκλογικά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά είναι σίγουρο πως τον εκτιμούμε και τον στηρίζουμε συναδελφικά, δημοσιεύει την πληροφορία ότι "κυοφορείται" ένα πολιτικό ειδύλλιο μεταξύ του στρατοπέδου του κου. Αντώνη Σαμαρά και του βουλευτή του ΛΑΟΣ κος. Μαυρουδή (λέγε με Μάκη καλύτερα για να καταλαβαινόμαστε) Βορίδη. Γράφει συγκεκριμένα ο Mediakias στην ανάρτησή του (κάνετε κλικ εδώ, για να μπείτε να τη διαβάσετε στη σελίδα αν θέλετε):
"Το τελευταίο διάστημα οι "μετοχές" στο πολιτικό χρηματιστήριο του Μάκη Βορίδη είναι πολύ ανεβασμένες. Ο ίδιος τηρεί φειδωλή στάση και δεν ανοίγεται. Κάποιοι στο στρατηγείο του Μεσσήνιου πολιτικού υποστηρίζουν ότι ο Βορίδης περιμένει τα αποτελέσματα της Κυριακής για να απαντήσει. Όταν μιλούν στον βουλευτή για αυτές τις φήμες, μας λένε ότι απαντάει μ' ένα πλατύ χαμόγελο (σαν αυτό της Τζοκόντα). Ο χρόνος θα δείξει ποια θα είναι η απόφαση και η κίνησή του. Πάντως όταν ο Σαμαράς μιλάει για "αμφίπλευρη διεύρυνση" το εννοεί (θυμηθείτε το παράδειγμα της ΠΟΛΑΝ). Από τα δεξιά της ΝΔ βρήκε στόχο. Να δούμε ποιον θα επιλέξει από τα αριστερά (βλέπε ΠΑΣΟΚ)."

Είναι παραπάνω από πιθανό να ισχύει η πληροφορία του Mediakia.
Ως παλιός πρόεδρος της Νεολαίας της ΕΠΕΝ, πρόεδρος στη συνέχεια του εθνικιστικού ρατσιστικού Ελληνικού Μετώπου και βουλευτής του ΛΑΟΣ τώρα, σίγουρα θα έχει να βρει κοινούς τόπους ιδεολογικών αναζητήσεων και συγκλίσεων, με αρκετά από τα πολιτικά στελέχη που έχουν συναθροιστεί στις τάξεις των υποστηρικτών του κου. Σαμαρά.
Επιπλέον, αν λάβουμε υπ' όψιν ότι πολλοί από αυτά τα στελέχη, προέρχονται από τους παλιούς "Κενταύρους" και εφαρμόζουν και σήμερα ακόμη λογικές picketting σε όποιους/ες πηγαίνουν ενάντια στην προτίμησή τους για την προεδρία της ΝΔ, είμαστε σίγουροι πως ταιριάζουν ακόμη περισσότερο με τον κο. Βορίδη. Αδιάψευστο στοιχείο γι' αυτό, η φωτογραφία αυτή που απεικονίζει το μαχητικό νεολαίο Μάκη (ο ψηλός, το ομορφόπαιδο, με το μαύρο δερμάτινο μπουφάν και το μαύρο δερμάτινο μποτάκι) να μεταβαίνει σε μία συνάντηση με πολιτικούς του αντιπάλους, κραδαίνοντας στα χέρια του ένα εργαλείο πολιτικού πολιτισμού και δημοκρατικού διαλόγου.
Τέλος, μην ξεχνάμε ότι οι κκ. Σαμαράς και Βορίδης, συνδέονται και με κάτι πολύ πιο βαρυσήμαντο, από όλα τα προηγούμενα: ανήκουν και οι δυο τους σε εκείνη την τάξη των εκλεκτών γόνων της αριστοκρατίας που πέρασαν από τα θρανία του Κολλεγίου Αθηνών.

Με το καλό στις (πολιτικές) χαρές σας λοιπόν παιδιά!

Τον πρωτεύσαντα στον α' γύρο, θα στηρίξει ο Ψωμιάδης στον β';

Του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

"Αν ήμουν εγώ πρώτος, θα ήθελα ο τρίτος να με στηρίξει". Αυτή η φράση ανήκει στον Μιλτιάδη Έβερτ και έκρινε το αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου του γαλάζιου συνεδρίου του Μαρτίου του 1997, γέρνοντας σαρωτικά την πλάστιγγα υπέρ του Κώστα Καραμανλή. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές τώρα που ο κόσμος της Ν. Δ. προσέρχεται για πρώτη φορά στις κάλπες για να αναδειχθεί σε μια πρωτόγνωρη για την Ελληνική κεντροδεξιά διαδικασία, από την βάση ο αρχηγός του κόμματος. Η διατύπωση που θα διαλέξει, ωστόσο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης το βράδυ της Κυριακής θα είναι, όπως λένε έγκυρες εκτιμήσεις, περίπου η ίδια με αυτήν που είχε χρησιμοποιήσει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ.Υπάρχουν τρία - διαφορετικά με τότε - δεδομένα: Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης γνωρίζει πως είναι ο μόνος από τους τρεις υποψηφίους που θα βγει αλώβητος και ενισχυμένος αν και δεν θα είναι ο θεσμικός νικητής. Θεωρεί, λένε κάποιοι, που τον ξέρουν από χρόνια ότι το να συνταχθεί μετά την διαδικασία με τον νικητή του αποψινού πρώτου γύρου, θα ενισχύσει και θα νομιμοποιήσει τον νέο αρχηγό συμβάλλοντας στην ενότητα της παράταξης που είναι το ζητούμενο από αύριο, ή από τις 6 Δεκεμβρίου. Γνωρίζει, ωστόσο, πως το εκλογικό σώμα ως ευρύτερο από ποτέ στα νεοδημοκρατικά χρονικά, δεν είναι εύκολο να καθοδηγηθεί. Ξέρει όμως πως με σύμμαχο την αντοχή του ως το τέλος της κούρσας και την συνέπεια του, σε ότι έλεγε από την αρχή της, ο λόγος του πια, βαραίνει πιο πολύ από πριν.
Κάποιοι μιλούν και για μια τρίτη διαφορά σε σχέση με τον Μάρτιο του 1997. Ο "Πανίκας" δεν έχει κάνει συμφωνία με κανέναν από τους δυο συνυποψηφίους του, αν κι έχει, όπως λένε οι πληροφορίες, βολιδοσκοπηθεί για κάτι τέτοιο τόσο από τον Αντώνη Σαμαρά όσο και από την Ντόρα Μπακογιάννη. "Σκέφτεται", λένε οι συνομιλητές του "πως αν συνταχθεί με τον πρώτο θα έχει ακούσει την πλειοψηφία, όσων θα ψηφίσουν" .Αν ισχύσει αυτή η θεωρία αυτό που μένει λοιπόν για τους δυο επικρατέστερους υποψηφίους, είναι να "παλαίψουν" για την πρωτιά στον Α' γύρο.

Προειδοποίηση για τυχόν επίδοξους διαδόχους του Γιούρι Γκέλερ;

Η δήλωση του κου. Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι πηγαίνει το κόμμα σε εκλογή αρχηγού με ανοικτούς εκλογικούς καταλόγους, αποτελεί απλή επισήμανση για μία εκλογική παραδοξότητα, ή έμμεση προειδοποίηση για να μην διανοηθούν κάποιοι να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους ως διάδοχοι του Γιούρι Γκέλερ;

Οι αμαρτίες γονέων, φέρνουν υψηλό τίμημα, έστω και μεταχρονολογημένα

Η προσχώρηση του κου. Σταύρου Δήμα, στο στρατόπεδο του κου. Αντώνη Σαμαρά αντιμετωπίζεται ως δυσεξήγητη υπό το πρίσμα της ιδεολογικής θεώρησης και αυτό, διότι ενώ ο μέχρι σήμερα Επίτροπός μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί μία εκ των πιο μετριοπαθεστέρων προσωπικοτήτων στο χώρο της ελληνικής και της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, τώρα, υποχρεούται να συγχνωτίζεται με στελέχη που κινούνται εντός και πέραν των ορίων της λεγόμενης Ριζοσπαστικής Δεξιάς.
Αλλά κρίνοντάς την ως κίνηση ενός ανθρώπου που επιθυμεί να είναι πάνω απ' όλα τίμιος και αξιοπρεπής, την κατανοούμε απόλυτα.
Άλλωστε, εδώ δεν μπορούμε να ξεχάσουμε εμείς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε κάποτε, σε εκείνο το ανεκδιήγητο ταξίδι στη Μόσχα, τον υπουργό κο. Δήμα, η σύζυγος του πρωθυπουργού κου. Μητσοτάκη, Μαρίκα, θα το ξεχάσει εκείνος που ήταν και το θύμα αυτής της ιστορίας;

Το παραπάνω, είναι μία ακόμη περίτρανη απόδειξη, ότι η υπεροπτική και άδικη συμπεριφορά μέσα στο χώρο της πολιτικής, μπορεί να περνάει ατιμώρητη στα χρόνια της ισχύος και της εξουσίας, αλλά κάποια στιγμή, σε μία δύσκολη τις περισσότερες φορές φάση, το τίμημα γι' αυτήν καταβάλλεται και είναι υψηλό.
Στην προκειμένη περίπτωση, το τίμημα για την κα. Μπακογιάννη από το γεγονός της προσχώρησης του κου. Δήμα στους υποστηρικτές των αντιπάλων της, είναι πράγματι υψηλό. Διότι, ο κος. Δήμας, μπορεί να μην συγκαταλέγεται στις πριμαντόνες των τηλεπαραθύρων, αλλά θεωρείται από όλα τα κράτη, τα κόμματα, τους πολιτικούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένας εξέχων πολιτικός και ένας υπέροχος άνθρωπος. Μια φορά να ταξιδέψει κανείς στις Βρυξέλλες, στην έδρα της ΕΕ και θα διαπιστώσει ότι όλοι οι Ευρωπαίοι μιλούν για τον Commissioner Dimas με σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη. Βλέπετε, αφήνει πίσω του ένα μοναδικό έργο, κόντρα σε μεγάλα οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, σε ότι αφορά την Προστασία του Περιβάλλοντος και επίσης, είναι πανθομολογούμενο ότι πρόκειται για τον καλύτερο Επίτροπο που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στην ΕΕ και ταυτοχρόνως, για έναν σεμνό και ταπεινό ως προς την συμπεριφορά του άνθρωπο, είτε είχε να κάνει με τον πρόεδρο της Επιτροπής, κο. Μπαρόζο, είτε τον σερβιτόρο που του έφερνε νερό στις συνεδριάσεις.

Αφού έλαβε και πιστοποιητικό από το Μουλά Ομάρ, είναι εντάξει!

Δηλαδή, μετά το πιστοποιητικό εθνικόφρονος καταγωγής και προέλευσης που έλαβε από τον Μουλά Ομάρ της βόρειας ζώνης της εθνικής επικράτειας, ο κος. Σαμαράς αναμένεται να λάβει στήριξη από ένα μεγάλο μέρος του θρησκόληπτου (ή μήπως θρησκόπληκτου;;;) ποιμνίου οπαδών; Για να δούμε, διότι έχουμε τη πεποίθηση ότι η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη διαθέτουν περίσσευμα δημοκρατικότητας και προοδευτικότητας και ειδικά ανάμεσα στις τάξεις των οπαδών της ΝΔ, τους οποίους, εντελώς εσφαλμένα επιμένουν να παρουσιάζουν κάποιοι ως συντηρητικούς και αγκυλωμένους.

Σημείωση: Δεν βάζουμε και το χέρι μας πάνω στο Ευαγγέλιο για να ορκιστούμε, αλλά υποψιαζόμαστε ότι στη συγκεκριμένη γκραβούρα εικονίζεται ο Μουλάς, μαζί με ομοίους του, να ραβδίζουν έναν κακόμοιρο ραγιά, για τον οποίο αιωρείται η υποψία ότι θα τους την κάνει την "στραβή" την Κυριακή και δεν θα ψηφίσει ..."πατριωτικά" στην κάλπη.

Μία οφειλόμενη απάντηση στον πομπώδη, στομφώδη Μιχαλολιάκο

Όσο και αν είναι πολλές φορές εξοργιστικά τα παράθυρα, δεν παύουν ποτέ να είναι αποκαλυπτικά. Ένα από τα λίγα «ευτυχήματα» της τηλεόρασης είναι, ότι κανείς δεν μπορεί να διατηρήσει επί μακρόν το προσωπείο του. Οι μάσκες –οποιασδήποτε κατηγορίας- πέφτουν. Το ίδιο συνέβη και με τον κο. Βασίλη Μιχαλολιάκο, διαπρύσιο σήμερα αλλά και στομφώδη και πομπώδη «ιερo»-κήρυκα του κου. Αντώνη Σαμαρά.
Τέτοιου είδους υποστηρικτές, ασφαλώς δεν θα τύγχαναν -θέλουμε να πιστεύουμε- της έγκρισης του προαναφερόμενου υποψηφίου για την αρχηγία. Άλλωστε, ούτε αναγνωρίζουν, ούτε τιμούν, ούτε σέβονται τις υποθήκες του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος ευαγγελίστηκε και επέτυχε τη διεύρυνση του κόμματος, αποκτώντας έτσι αξιολογότατα στελέχη.
Ωστόσο, ο κος. «ιερo»-κήρυκας, στην εκπομπή του κου. Γιάννη Πρετεντέρη «Ανατροπή», την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, είπε επί λέξει: «Το 1981, ότι περίσσευε από το Κέντρο, το πήραμε στη ΝΔ και συρρικνώθηκε»…
Συνεπώς, κε. Βασίλη Μιχαλολιάκο, οφείλετε απάντηση αρχών και ιστορικής αλήθειας, για την δήλωσή σας αυτή. Οφείλετε και μια πρόσθετη απάντηση στον υποψήφιο που στηρίζετε, τον οποίο εκθέτετε ανεπανόρθωτα, πράγμα που δεν δικαιούσθε. Ταυτοχρόνως όμως οφείλετε και ένα μεγάλο συγνώμη σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, που έδωσε αγώνα γα να στηρίξει και να επιβάλλει την ΝΔ, αλλά και να εκλέξει και εσάς τον ίδιο. Εάν δεν απατόμεθα δε, ο πολιτικός που εστράφη προς τον Μεσαίο Χώρο, είναι εκείνος που σας έκανε και υφυπουργό. Είναι ο πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός κος. Κώστας Καραμανλής. Εκτός και αν πράγματι ισχύει αυτό που μας μετέφεραν από την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση των πυρήνων σας, ότι εκστομίσατε πως «εγώ δε χρωστώ τίποτα στον Καραμανλή, εκείνος μου χρωστάει», αφήνοντας άπαντες σοκαρισμένους κι εμβρόντητους.
Εάν λοιπόν θέλετε να αναλύσουμε τα αίτια συρρίκνωσης, τότε θα σας πούμε «από την Βουλγαρία… με αγάπη». Αλλά και αν ακόμη έχετε «το καλύτερο σαπούνι…», για να νίψετε το ανόμημά σας, σας παρακαλούμε αλλά και σας προκαλούμε για την απάντησή σας.
Οι Νεοδημοκράτισσες και οι Νεοδημοκράτες την απαιτούν.

Υ.Γ.: Ελπίζουμε, ο βουλευτής Πειραιά, να μην έχει διαγράψει από την μνήμη του τις βαριές εκφράσεις που εκστόμισε το 1993 προς το πρόσωπο, που σήμερα περιβάλλει με την υποστήριξή του. Διότι δυστυχώς γι’ αυτόν, έχουν μείνει επακριβώς καταγεγραμμένες.

Ένας τέως βουλευτής ΠαΣοΚ τοποθετείται για την προεδρία της ΝΔ

Του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Την γνωστή ρήση "όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει" σπεύδουν, στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας, να εκμεταλλευτούν και κάποιοι "κοκκόροι" που ως φευγάτοι εδώ και χρόνια από το "κοτέτσι" έχουν μεταβληθεί σε ... αλεπούδες έτοιμες να κατασπαράξουν ότι βρουν.
Επισήμανα χθες μια σπουδή του Ανδρέα Ανδριανόπουλου για την ενότητα της Ν. Δ. Δεν βρίσκω τίποτα πιο φυσικό από το να κόπτεται υπέρ της υποψηφιότητας της "πολιτικής του αδελφής" Ντόρας Μπακογιάννη. Μόνον που, πριν προβεί σε αυτήν την αναμενόμενη, λίγο ως πολύ, παρέμβαση του ο κ. Ανδριανόπουλος "πέρασε μια βόλτα από το ΠΑΣΟΚ" του οποίου υπήρξε βουλευτής ακόμη και ως "πολιτικό παιδί" του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Τι είναι λοιπόν πιο λογικό; Να ακούσει η βάση της Ν. Δ. έναν τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και με βάση τον δικό του... πόθο- αν και όχι ευσεβή- να εκλέξει τον επόμενο αρχηγό του κόμματος. Ή να υποψιαστεί ότι αυτός που έχει, επισήμως, υπηρετήσει το σύστημα ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν μπορεί να θέλει το καλό της Νέας Δημοκρατίας; Τα συμπεράσματα δικά σας...