27 Νοε 2009

Οι αμαρτίες γονέων, φέρνουν υψηλό τίμημα, έστω και μεταχρονολογημένα

Η προσχώρηση του κου. Σταύρου Δήμα, στο στρατόπεδο του κου. Αντώνη Σαμαρά αντιμετωπίζεται ως δυσεξήγητη υπό το πρίσμα της ιδεολογικής θεώρησης και αυτό, διότι ενώ ο μέχρι σήμερα Επίτροπός μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί μία εκ των πιο μετριοπαθεστέρων προσωπικοτήτων στο χώρο της ελληνικής και της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, τώρα, υποχρεούται να συγχνωτίζεται με στελέχη που κινούνται εντός και πέραν των ορίων της λεγόμενης Ριζοσπαστικής Δεξιάς.
Αλλά κρίνοντάς την ως κίνηση ενός ανθρώπου που επιθυμεί να είναι πάνω απ' όλα τίμιος και αξιοπρεπής, την κατανοούμε απόλυτα.
Άλλωστε, εδώ δεν μπορούμε να ξεχάσουμε εμείς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε κάποτε, σε εκείνο το ανεκδιήγητο ταξίδι στη Μόσχα, τον υπουργό κο. Δήμα, η σύζυγος του πρωθυπουργού κου. Μητσοτάκη, Μαρίκα, θα το ξεχάσει εκείνος που ήταν και το θύμα αυτής της ιστορίας;

Το παραπάνω, είναι μία ακόμη περίτρανη απόδειξη, ότι η υπεροπτική και άδικη συμπεριφορά μέσα στο χώρο της πολιτικής, μπορεί να περνάει ατιμώρητη στα χρόνια της ισχύος και της εξουσίας, αλλά κάποια στιγμή, σε μία δύσκολη τις περισσότερες φορές φάση, το τίμημα γι' αυτήν καταβάλλεται και είναι υψηλό.
Στην προκειμένη περίπτωση, το τίμημα για την κα. Μπακογιάννη από το γεγονός της προσχώρησης του κου. Δήμα στους υποστηρικτές των αντιπάλων της, είναι πράγματι υψηλό. Διότι, ο κος. Δήμας, μπορεί να μην συγκαταλέγεται στις πριμαντόνες των τηλεπαραθύρων, αλλά θεωρείται από όλα τα κράτη, τα κόμματα, τους πολιτικούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένας εξέχων πολιτικός και ένας υπέροχος άνθρωπος. Μια φορά να ταξιδέψει κανείς στις Βρυξέλλες, στην έδρα της ΕΕ και θα διαπιστώσει ότι όλοι οι Ευρωπαίοι μιλούν για τον Commissioner Dimas με σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη. Βλέπετε, αφήνει πίσω του ένα μοναδικό έργο, κόντρα σε μεγάλα οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, σε ότι αφορά την Προστασία του Περιβάλλοντος και επίσης, είναι πανθομολογούμενο ότι πρόκειται για τον καλύτερο Επίτροπο που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στην ΕΕ και ταυτοχρόνως, για έναν σεμνό και ταπεινό ως προς την συμπεριφορά του άνθρωπο, είτε είχε να κάνει με τον πρόεδρο της Επιτροπής, κο. Μπαρόζο, είτε τον σερβιτόρο που του έφερνε νερό στις συνεδριάσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΕΙΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΞΑΝΑΠΗΓΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΑ ΜΑΡΙΚΑ .