7 Δεκ 2009

Προκλητικοί οι ισχυρισμοί Νιώτη περί ..."καφενείου" και ..."ανακύκλωσης"


Στη γιάφκα "Ρεσάλτο" που διατηρούν αντεξουσιαστές στο Κερατσίνι, η Ελληνική Αστυνομία σε έφοδό της ανακάλυψε 200 μπουκάλια κενά, δύο σφυριά, τρεις βαριοπούλες, δύο καλέμια, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, επτά κοντάρια, τρία κράνη, 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, μία χειροβομβίδα κρότου - λάμψης, καθώς και ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον οποίον προσπάθησαν να καταστρέψουν οι θαμώνες, πριν συλληφθούν. Καταλαβαίνετε, ότι όλα τα προηγούμενα υλικά, είναι ακριβώς εκείνα των οποίων η χρήση απαιτείται για την πρόκληση βανδαλισμών, εμπρησμών και άλλων εξτρεμιστικών ενεργειών στις οποίες επιδίδεται το κύκλωμα των αντεξουσιαστών. Μέσα σε όλα αυτά, το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι ο εντοπισμός ανάμεσα στους συλληφθέντες και των δύο παιδιών του βουλευτή Β' Πειραιά και αντιπροέδρου της Βουλής κου. Γρηγόρη Νιώτη.

Είναι προφανές ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν τίθεται κανένα ζήτημα οικογενειακής ευθύνης, αν και θα περίμενε κανείς από ένα παλαιό στέλεχος του κοινοβουλευτικού μας συστήματος που έχει καταλάβει μάλιστα αξιώματα υψηλού θεσμικού κύρους και σημασίας όπως εκείνο που κατέχει τώρα, να έχει διδάξει στα παιδιά του ότι η Δημοκρατία μας παρέχει απεριόριστες ευκαιρίες για πολιτική δράση και οι βανδαλισμοί και τα έκτροπα δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση μέσο για έκφραση καμίας πολιτικής άποψης και για λύση κανενός πολιτικού προβλήματος. Από εκεί και πέρα όμως, να βγαίνει στα ραδιόφωνα και να ισχυρίζεται ότι το "Ρεσάλτο" είναι πολιτικό καφενείο και ότι τα μπουκάλια βρίσκονταν εκεί για να σταλούν στην ... ανακύκλωση, αποτελεί προσβολή για την κοινή γνώμη και την κοινή λογική.

Δεν είναι αναγκαίο να υποβάλλει την παραίτητή του ο κος. Νιώτης, εκτός και αν του το επιβάλλει κάποια (επιβεβλημένη πολλές φορές) πολιτική ευθιξία, αλλά από εκεί και κάτω, αποτελεί μεγάλο ατόπημα να προκαλεί με παράλογους ισχυρισμούς σαν εκείνους περί "καφενείου" και "ανακύκλωσης" και να προσπαθεί να προκαταλάβει τη Δικαιοσύνη, αξιοποιώντας κατά σκανδαλωδώς έκδηλο τρόπο την θεσμική και πολιτική βαρύτητα που φέρει ως αντιπρόεδρος της Βουλής.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, κε. Χρυσοχοϊδη

Που στέκουν ιδεολογικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το ξέραμε, όπως και ποιος είναι ο κος. Αλέξης Τσίπρας. Επομένως δεν εξεπλάγημεν όταν πληροφορηθήκαμε τις απόψεις του για τις κινητοποιήσεις των δύο τελευταίων ημερών, καθώς και για τη στάση που επικράτησε από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας.
Εκείνος ο οποίος φαίνεται να πιάστηκε εντελώς αδιάβαστος, ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κος. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος βρίσκεται να έχει ανοίξει -πλέον- μέτωπο αντιπαλότητας με τον κο. Τσίπρα.
Αυτά, ο πολυπράγμων και πνευματώδης υπουργός, θα έπρεπε να τα είχε σκεφτεί τη στιγμή που έχριζε ως συνδιαχειριστές στην υπόθεση τήρησης της Δημόσιας Τάξης, τις ομάδες των Εξαρχείων, ή όταν ο πρωθυπουργός κος. Γιώργος Παπανδρέου εκστόμιζε το "τσιτάτο" για τους "αντεξουσιαστές στην εξουσία".
Όπως στρώνει καθένας, έτσι κοιμάται κε. Χρυσοχοϊδη, κατά πως λέει και ο λαός.

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, δεν κατέλαβαν το Κοινοβούλιο οι αναρχικοί

Όχι, δεν αποτελεί ρεζιλίκι για την κυβέρνηση και για τη χώρα, να εισβάλλουν οι αναρχικοί στο Πανεπιστήμιο, να το καταλαμβάνουν, να τραυματίζουν τον πρύτανη κο. Χρήστο Κίττα στέλνοντάς στο νοσοκομείο, να κατεβάζουν την γαλανόλευκη σημαία από τον ιστό της και να αναρτύουν τη σημαία της αναρχίας. Θα μπορούσαν να είχαν εισβάλλει στο Κοινοβούλιο, να το είχαν καταλάβει, να συλλάμβαναν τον πρόεδρο της Βουλής ως όμηρο και να έκαναν συνέλευση μέσα στην κεντρική αίθουσα.