7 Δεκ 2009

Προκλητικοί οι ισχυρισμοί Νιώτη περί ..."καφενείου" και ..."ανακύκλωσης"


Στη γιάφκα "Ρεσάλτο" που διατηρούν αντεξουσιαστές στο Κερατσίνι, η Ελληνική Αστυνομία σε έφοδό της ανακάλυψε 200 μπουκάλια κενά, δύο σφυριά, τρεις βαριοπούλες, δύο καλέμια, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, επτά κοντάρια, τρία κράνη, 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, μία χειροβομβίδα κρότου - λάμψης, καθώς και ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον οποίον προσπάθησαν να καταστρέψουν οι θαμώνες, πριν συλληφθούν. Καταλαβαίνετε, ότι όλα τα προηγούμενα υλικά, είναι ακριβώς εκείνα των οποίων η χρήση απαιτείται για την πρόκληση βανδαλισμών, εμπρησμών και άλλων εξτρεμιστικών ενεργειών στις οποίες επιδίδεται το κύκλωμα των αντεξουσιαστών. Μέσα σε όλα αυτά, το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι ο εντοπισμός ανάμεσα στους συλληφθέντες και των δύο παιδιών του βουλευτή Β' Πειραιά και αντιπροέδρου της Βουλής κου. Γρηγόρη Νιώτη.

Είναι προφανές ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν τίθεται κανένα ζήτημα οικογενειακής ευθύνης, αν και θα περίμενε κανείς από ένα παλαιό στέλεχος του κοινοβουλευτικού μας συστήματος που έχει καταλάβει μάλιστα αξιώματα υψηλού θεσμικού κύρους και σημασίας όπως εκείνο που κατέχει τώρα, να έχει διδάξει στα παιδιά του ότι η Δημοκρατία μας παρέχει απεριόριστες ευκαιρίες για πολιτική δράση και οι βανδαλισμοί και τα έκτροπα δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση μέσο για έκφραση καμίας πολιτικής άποψης και για λύση κανενός πολιτικού προβλήματος. Από εκεί και πέρα όμως, να βγαίνει στα ραδιόφωνα και να ισχυρίζεται ότι το "Ρεσάλτο" είναι πολιτικό καφενείο και ότι τα μπουκάλια βρίσκονταν εκεί για να σταλούν στην ... ανακύκλωση, αποτελεί προσβολή για την κοινή γνώμη και την κοινή λογική.

Δεν είναι αναγκαίο να υποβάλλει την παραίτητή του ο κος. Νιώτης, εκτός και αν του το επιβάλλει κάποια (επιβεβλημένη πολλές φορές) πολιτική ευθιξία, αλλά από εκεί και κάτω, αποτελεί μεγάλο ατόπημα να προκαλεί με παράλογους ισχυρισμούς σαν εκείνους περί "καφενείου" και "ανακύκλωσης" και να προσπαθεί να προκαταλάβει τη Δικαιοσύνη, αξιοποιώντας κατά σκανδαλωδώς έκδηλο τρόπο την θεσμική και πολιτική βαρύτητα που φέρει ως αντιπρόεδρος της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: