18 Δεκ 2009

Κάποιος έσπευσε και πήρε τη διεύθυνση kalapodis.blogspot.com! Απίστευτο;

Δεν σας κάνουμε καθόλου πλάκα. Χθες βάλαμε την ανάρτηση με θέμα «Καλαπόδη» βιάσου γιατί η διεύθυνση kalapodis.blogspot.com είναι ελεύθερη και σήμερα, κάποιος έσπευσε και την καπάρωσε και μάλιστα, σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτός ο κάποιος δεν είμαστε εμείς! Ευχόμαστε να είναι ο ίδιος ο "Καλαπόδης", να τη λειτουργήσει κανονικά ως blog εάν και εφόσον "στραβώσει" κάτι με το fimotro και μάλιστα, να χρησιμοποιήσει ως έμβλημα τούτη εδώ την φωτογραφία που ξαναδημοσιεύουμε. Μία φωτογραφία, που όλοι μας αγαπήσαμε και υιοθετήσαμε μαζί με το παρατσούκλι.

Σάλος για το Ζαχόπουλο, αλλά τσιμουδιά για το σάλτο μορτάλε στην Κατεχάκη

Μία απόπειρα αυτοκτονίας αποτελεί προσωπική και μάλιστα λίαν ευαίσθητη υπόθεση, εκτός και αν αφορά κάποιον άνθρωπο που κατέχει καίρια θέση μέσα στη λειτουργία της κυβέρνησης και του κράτους. Αυτό, δεν το λέμε εμείς, αλλά μας το δίδαξε το ΠαΣοΚ, με την περίπτωση του παρ’ ολίγο αυτόχειρα τέως γενικού γραμματέα Πολιτισμού, κου. Χρήστου Ζαχόπουλου.

Ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι διαφωνούμε με τη λογική που μόλις αναφέραμε, μας προξενεί εντύπωση το γεγονός οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί που στηρίζουν το κυβερνόν κόμμα επέλεξαν αρχικά και κατάφεραν τελικά να υποβιβάσουν την είδηση της πτώσης συμβούλου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κου. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη από τον 7ο όροφο του κτηρίου της οδού Κατεχάκη. Ενός συμβούλου, ο οποίος τυγχάνει να είναι και γιος ανώτατου δικαστικού παράγοντα.

Είναι προφανές ότι όχι απλά εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους υποθέσεων, αλλά ότι περιστοιχιζόμαστε ήδη από μία αλυσίδα λογοκρισίας και ελέγχου, η οποία ολοένα και σφίγγει. Ο κος. Ζαχόπουλος κατηγορήθηκε για ένα σωρό οικονομικά και διοικητικά σκάνδαλα (τα οποία εξέπεσαν στη συνέχεια ως κενά ουσίας και περιεχομένου) πριν προλάβει καν να διακομιστεί στα Επείγοντα, ενώ στην περίπτωση του Πασοκικού συμβούλου, πρυτάνευσε από την πρώτη στιγμή η λογική της απόπειρας αυτοκτονίας για ψυχολογικούς λόγους. Αλλά και πάλι, με βάση την προσέγγιση ΠαΣοΚ, όχι τη δική μας, δεν συνιστά πολιτικό ζήτημα να παρουσιάζει μία διαταραγμένη ψυχικά προσωπικότητα, ο σύμβουλος ενός υπουργού και μάλιστα ενός τόσο ευαίσθητου υπουργείου σαν εκείνου της Προστασίας του Πολίτη;

Άραγε θα μας δώσει κανείς απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα;

Αδύνατον να επιτύχουν εθνική συναίνεση, λόγω της συνολικής τους στάσης

Γράφει ο ΛΑοΚοΩΝ

Κρίνω επιβεβλημένο να επανέρθω στο ζήτημα της εθνικής συναίνεσης, την οποία μετ’ επιτάσεως θέτει ο κος. Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες τόσο στον τομέα της Εθνικής Οικονομίας και των Δημόσιων Οικονομικών, όσο και στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης και στην ανάγκη επιβολής όρων διαφάνειας στη λειτουργία της.

Επιμένω ότι με βάση την συνολική στάση που έχουν επιδείξει τόσο το ΠαΣοΚ διαχρονικά, όσο και ο κος. Παπανδρέου τελευταία, είναι αδύνατον να τους προσφέρει κανείς συναίνεση, πόσο μάλλον, μία αξιωματική αντιπολίτευση που θέλει να λογίζεται ως σοβαρή και υπεύθυνη.


Την πρώτη μακρά περίοδο της διακυβέρνησής του, το ΠαΣοΚ διέλυσε τα κρατικά ταμεία, εκτοξεύοντας ελλείμματα και χρέη στα ύψη, ενώ στη δεύτερη, συμπεριφέρθηκε ωσάν να ασκούσε μία πιο συγκροτημένη και συγκρατημένη δημοσιονομική πολιτική, αλλά αυτό γινόταν με όρους δημιουργικής λογιστικής και πάνω στην λογική μίας πρωτόγνωρης για τα μεταπολιτευτικά χρονικά, κοινωνικής αναλγησίας. Σε ότι αφορά τη Δημόσια Διοίκηση και το πρόβλημα της Διαφθοράς, το ΠαΣοΚ επέβαλλε στο δημόσιο βίο αρχικά την αναξιοκρατία και στη συνέχεια την ατιμωρησία, ενώ από τα «δωράκια» των υπουργών του Ανδρέα Παπανδρέου στους εαυτούς τους, η χώρα πήγε κατευθείαν στο μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών Αγώνων και της διανομής και διαχείρισης των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης.

Το κυβερνόν κόμμα και ο κος. Παπανδρέου προσωπικά, ουδέποτε έχουν παραδεχτεί δημοσίως οτιδήποτε από τα παραπάνω. Αντιθέτως, αποδίδουν κάθε δεινό και κάθε κακοδαιμονία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, στη Νέα Δημοκρατία και στους πρωθυπουργούς της, οι οποίοι, μπορεί μεν να επεδείκνυαν κατά κανόνα μία αναβλητικότητα στις οικονομικές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις και μία φοβία εμπρός στα εμπόδια που συναντούσαν σε κάθε προσπάθεια για εξυγίανση του δημοσίου βίου, αλλά όλοι είχαν ως κοινή επιδίωξη ένα στοιχειώδες νοικοκύρεμα της πατρίδας μας.

Όπως είναι κατανοητό, με αυτές τις προϋποθέσεις, το ΠαΣοΚ και ο κος. Παπανδρέου ούτε μπορούν να επιτύχουν την εθνική συναίνεση, αλλά ούτε και την αξίζουν.

Και τα blogs που τον υποστήριζαν προεκλογικά τα ίδια πάνω-κάτω του λένε!

Καμπανάκια (που είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα μεταμορφωθούν σε καμπάνες) κινδύνου έχουν αρχίσει να κρούουν ήδη στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη και bloggers που τον υποστήριξαν προεκλογικά. Η άποψή τους μάλιστα έχει διπλή αξία, από τη στιγμή που καθίσταται όχι απλά κατανοητό, αλλά προφανές, ότι η στήριξή τους ήταν ανυστερόβουλη και δε βασιζόταν σε κανενός είδους συμφωνία για την επόμενη μέρα. Xαρακτηριστικό παράδειγμα, ο φίλος Mediakias, ο οποίος σε σημερινή του ανάρτηση εγείρει ενώπιον του κου. Αντώνη Σαμαρά κρίσιμες επισημάνσεις για το περιβάλλον συνεργατών που έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί στη Ρηγίλλης. Παραθέτουμε αυτούσια την ανάρτηση, η οποία, στην αυθεντική της μορφή φέρει τον τίτλο «Κολεόπτερα και Σαπρόφυτα»:

«Πού...ενδημούν τα "κολεόπτερα" και τα "σαπρόφυτα"; Στο τέλος αυτής της ανάρτησης θα δούμε αν θα βρούμε την απάντηση ή αν υπάρχει δίλημμα...Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα του αργού και βασανιστικού "πολιτικού" θανάτου! Τον έχουν πλαισιώσει τα απομεινάρια και οι αποτυχημένοι κάθε παλιού συστήματος, αλλά και κάποιοι νέοι πολύφερνοι πολιτικοί γαμπροί της "σύγχρονης κεντροδεξιάς" που είναι ευθέως συνδεδεμένοι με εταιρείες δημοσίων σχέσεων, διαφημιστικές κλπ.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι:- Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δουλεύει για πάρτη του και για την επόμενη μέρα. Ως τομεάρχης των εξωτερικών θα φτιάξει τις ανύπαρκτες σχέσεις του με το εξωτερικό. Ως πρόεδρος της οργανωτικής του Συνεδρίου θα διαμορφώσει όρους τέτοιους που θα μπορέσει ο ίδιος όταν αποτύχει ο Σαμαράς να επανέλθει ως απόλυτος κυρίαρχος στο κόμμα. Σε λίγο καιρό ο Αβραμό θ’ αρχίσει να συσπειρώνει γύρω του τους δυσαρεστημένους Θυμηθείτε το...- Το επικοινωνιακό επιτελείο βαράει ρυθμούς σε... σόλο κλαρίνο! Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ακολουθεί προσωπική στρατηγική. Κανενός αυτί δεν ίδρωσε από το γεγονός ότι η ΝΔ ήταν επικοινωνιακά απούσα την εβδομάδα της κοσμογονίας στην οικονομία. Ο Σαμαράς ήταν στη Βόννη και στην Αθήνα μιλούσε και η κουτσή Μαρία, αλλά όχι η...κουτσή ΝΔ! Άκρα του τάφου σιωπή! Σε πρόσφατη δε τηλεοπτική του εμφάνιση -που είναι και η μοναδική του αγωνία- ο Παναγιωτόπουλος υπέστη δεινή ήττα από τον άπειρο και εμφανώς περιορισμένων δυνατοτήτων γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδη!- Τα "μπουμπούκια" του περιβάλλοντος Καραμανλή -αυτά που καταδίκασαν τον εξωστρεφή Καραμανλή στο "εγκλεισμό" του στο Μαξίμου κι εν συνεχεία στην θλιβερή εκλογική εμφάνιση και την ήττα- δουλεύουν για το "καλό" του Σαμαρά. Το κακό δεν είναι ότι απέτυχαν. Ίσως αυτό θα ήταν καλό, αν πιστέψουμε ότι τα λάθη διδάσκουν Το κακό είναι ότι όπως και τότε έτσι και τώρα είναι δειλοί και άβουλοι. Δεν είχαν το σθένος, την ψυχή, ούτε το ανάστημα να μιλήσουν στον τότε Πρωθυπουργό. Και λέγονταν "σύμβουλοι"... Με τον Καραμανλή δικαίωσαν τον Βάρναλη: "μοιραίοι που προσμένουν κάποιο θαύμα". Με τον Σαμαρά;

Όλοι αυτοί συγκροτούν τις ομάδες των "κολεοπτέρων" και των "σαπρόφυτων". Όμως από το σχολείο έχουμε μάθει ότι κολεόπτερα και σαπρόφυτα αποτελούν ποικιλίες που συναντούμε σε λιμνάζοντα ύδατα και σε επικίνδυνα έλη. Άραγε συχνάζουν και σε κόμματα; Ή τα κόμματα εξελίσσονται σε.. δηλητηριασμένους βιότοπους;»

Δεν θα σχολιάσουμε το περιεχόμενο της ανάρτησης του Mediakia διότι η τοποθέτηση στην οποία προβαίνει είναι τόσο ξεκάθαρη, που δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Απλά, θα επισημάνουμε τη σημασία του γεγονότος, δύο διαφορετικά στην αρχική τους στάση στο θέμα της εκλογής προέδρου της ΝΔ blogs, δηλαδή εκείνο του Mediakia που υποστήριζε την εκλογή του κου. Σαμαρά και το δικό μας που ετέθη ενάντια, να συμφωνούν σχεδόν με ακρίβεια στα ζητήματα που εγείρουν για το είδος του κλίματος που διαμορφώνεται εντός και πέριξ της προεδρικής αυλής στη Ρηγίλλης.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το σύστημα Ρουσόπουλου καταλαμβάνει τη Ρηγίλλης

Φαίνεται πως η πολιτική στην αρχή, δημοσκοπική στη συνέχεια και εκλογική στο τέλος καταβαράθρωση της Νέας Δημοκρατίας είχε ως αποτέλεσμα (για να μην πούμε και στόχο δηλαδή…) να τα παρατήσει ο κος. Κώστας Καραμανλής και να αποτραβηχτεί σπίτι του από τη μία πλευρά, αλλά και να παραμείνει κραταιό στα πράγματα το επονομαζόμενο σύστημα Ρουσόπουλου από την άλλη.

Δεν το αναφέρουμε αυτό λόγω του αποδεδειγμένου πλέον γεγονότος, ότι οι κκ. Δασκαλάκης, Λειβαδάς, Ζακυνθινός, Χατζηεμμανουήλ, Ανδριανός, Κ. Σταϊκούρας, Ζαγορίτης κ.α. εργάστηκαν μεθοδικά για την εκλογή του κου. Αντώνη Σαμαρά σε βάρος της κας. Ντόρας Μπακογιάννη, υπερβαίνοντας στις πλείστες των περιπτώσεων τα όρια του δεοντολογικώς αποδεκτού, σε ότι αφορούσε το μέτρο και το είδος των παρεμβάσεών τους. Εδώ το έχουν ήδη πει και το έχουν ήδη γράψει τα εγκυρότερα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ και ουδείς έχει μπει στη βάσανο να το διαψεύσει. Αλλά κυρίως, με βάση τα όσα προκύπτουν μετά την εσωκομματική εκλογή της 29ης Νοεμβρίου.

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Ο κος. Δασκαλάκης παραμένει Γενικός Διευθυντής της ΝΔ και όσα λέγονται περί εκκαθάρισής του οσονούπω, είναι απλές προφάσεις εν αμαρτίαις.
Ο κος. Ζακυνθινός, δεν κάνει άλλη δουλειά ολημερίς και ολονυχτίς από το να μπαινοβγαίνει στο νεοκλασσικό της Ρηγίλλης, πιέζοντας για να αναλάβει ρόλο, αν και είναι τοις πάσι γνωστό πως ειδικεύεται στη διαχείριση υποθέσεων του πολιτικού παρασκηνίου.
Ο κος. Χατζηεμμανουήλ δεν διεκδικεί συγκεκριμένο ρόλο προς το παρόν, καθώς ο κος. Γιώργος Παπανδρέου (καρδιακός φίλος, συγκάτοικος και συμφοιτητής του κου. Σαμαρά) τον αφήνει να αναπαύεται ακόμη και σήμερα πάνω στην προεδρία και τη διεύθυνση του ΟΠΑΠ με τους πλουσιοπάροχους μισθούς, τα μπόνους, τη διαχείριση πακτωλού κονδυλίων κ.ο.κ.
Ο κος. Ανδριανός είναι ήδη βουλευτής Αργολίδας, κάτι που δε θα φανταζόταν ούτε στα πιο παράλογα όνειρά του, δέκα χρόνια πριν.
Ο κος. Σταϊκούρας, κατόρθωσε να διασφαλίσει για όφελος του γιου του Χρήστου, όχι απλά την πρώτη βουλευτική έδρα στη Φθιώτιδα, αλλά και μία θέση «σκιώδους υπουργού».
Ο κος. Ζαγορίτης, ενώ θα ήταν λογικό να έχει ήδη επιστρέψει στο δικηγορικό του γραφείο στην οδό Κοδριγκτώνος, παραμένει γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής.

Λέτε πως ξεχάσαμε κάποιον, σωστά; Τον κο. Λειβαδά! Ε, αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Ο κος. Λειβαδάς, πάει «σφαίρα» για αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού. Τα μιλήσανε και τα συμφωνήσανε με το νέο γραμματέα κο. Μάξιμο Χαρακόπουλο και το προξενιό, επικυρώθηκε σε συνάντηση που είχαν ο τελευταίος με τον κο. Ζαγορίτη.

Ο κος. Λειβαδάς εμφανίστηκε το 2004 από το πουθενά για να αναλάβει τον τομέα της Κυβερνητικής Ενημέρωσης. Τον γνώριζαν από ελάχιστοι έως κανένας μέσα στο κόμμα. Στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ διακρίθηκε κυρίως για:
- Την προσκόλληση του στο σύστημα Ρουσόπουλου, αλλά και στον ίδιο τον «Ρασπούτιν» της κυβερνητικής προπαγάνδας προσωπικά.
- Τα συχνά ταξιδάκια του στις ΗΠΑ και σε άλλους κοσμοπολίτικους προορισμούς, όπου έκανε και καμιά ομιλία για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της χώρας μας, έτσι για το ξεκάρφωμα.
- Τις ευχάριστες ιστορίες που διηγείτο στην αυλή του Μαξίμου και τις καθησυχαστικές παραινέσεις που απηύθυνε ότι όλα έβαιναν ομαλώς.

Δεν ξέρουμε, αν όλα τα παραπάνω, αποτελούν τα προσόντα που έχουν εκτιμήσει οι κκ. Σαμαράς, Ζαγορίτης και Χαρακόπουλος προκειμένου να χρίσουν τον κο. Λειβαδά αναπληρωτή Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, ή το γεγονός ότι ο νυν πρόεδρος της ΝΔ και ο πρώην γενικός γραμματέας Ενημέρωσης ανήκουν στον κύκλο του όρκου αλληλεγγύης και αλληλοπροώθησης των αποφοίτων του Κολλεγίου, αλλά από ότι καταλαβαίνουμε η ΝΔ βαδίζει προς το μέλλον, με πρόσωπα από το παρελθόν. Το χειρότερο παρελθόν μάλιστα!

Άντε με το καλό να δούμε και τον Θουρού ξανά υπουργό!