18 Δεκ 2009

Και τα blogs που τον υποστήριζαν προεκλογικά τα ίδια πάνω-κάτω του λένε!

Καμπανάκια (που είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα μεταμορφωθούν σε καμπάνες) κινδύνου έχουν αρχίσει να κρούουν ήδη στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη και bloggers που τον υποστήριξαν προεκλογικά. Η άποψή τους μάλιστα έχει διπλή αξία, από τη στιγμή που καθίσταται όχι απλά κατανοητό, αλλά προφανές, ότι η στήριξή τους ήταν ανυστερόβουλη και δε βασιζόταν σε κανενός είδους συμφωνία για την επόμενη μέρα. Xαρακτηριστικό παράδειγμα, ο φίλος Mediakias, ο οποίος σε σημερινή του ανάρτηση εγείρει ενώπιον του κου. Αντώνη Σαμαρά κρίσιμες επισημάνσεις για το περιβάλλον συνεργατών που έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί στη Ρηγίλλης. Παραθέτουμε αυτούσια την ανάρτηση, η οποία, στην αυθεντική της μορφή φέρει τον τίτλο «Κολεόπτερα και Σαπρόφυτα»:

«Πού...ενδημούν τα "κολεόπτερα" και τα "σαπρόφυτα"; Στο τέλος αυτής της ανάρτησης θα δούμε αν θα βρούμε την απάντηση ή αν υπάρχει δίλημμα...Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα του αργού και βασανιστικού "πολιτικού" θανάτου! Τον έχουν πλαισιώσει τα απομεινάρια και οι αποτυχημένοι κάθε παλιού συστήματος, αλλά και κάποιοι νέοι πολύφερνοι πολιτικοί γαμπροί της "σύγχρονης κεντροδεξιάς" που είναι ευθέως συνδεδεμένοι με εταιρείες δημοσίων σχέσεων, διαφημιστικές κλπ.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι:- Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δουλεύει για πάρτη του και για την επόμενη μέρα. Ως τομεάρχης των εξωτερικών θα φτιάξει τις ανύπαρκτες σχέσεις του με το εξωτερικό. Ως πρόεδρος της οργανωτικής του Συνεδρίου θα διαμορφώσει όρους τέτοιους που θα μπορέσει ο ίδιος όταν αποτύχει ο Σαμαράς να επανέλθει ως απόλυτος κυρίαρχος στο κόμμα. Σε λίγο καιρό ο Αβραμό θ’ αρχίσει να συσπειρώνει γύρω του τους δυσαρεστημένους Θυμηθείτε το...- Το επικοινωνιακό επιτελείο βαράει ρυθμούς σε... σόλο κλαρίνο! Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ακολουθεί προσωπική στρατηγική. Κανενός αυτί δεν ίδρωσε από το γεγονός ότι η ΝΔ ήταν επικοινωνιακά απούσα την εβδομάδα της κοσμογονίας στην οικονομία. Ο Σαμαράς ήταν στη Βόννη και στην Αθήνα μιλούσε και η κουτσή Μαρία, αλλά όχι η...κουτσή ΝΔ! Άκρα του τάφου σιωπή! Σε πρόσφατη δε τηλεοπτική του εμφάνιση -που είναι και η μοναδική του αγωνία- ο Παναγιωτόπουλος υπέστη δεινή ήττα από τον άπειρο και εμφανώς περιορισμένων δυνατοτήτων γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδη!- Τα "μπουμπούκια" του περιβάλλοντος Καραμανλή -αυτά που καταδίκασαν τον εξωστρεφή Καραμανλή στο "εγκλεισμό" του στο Μαξίμου κι εν συνεχεία στην θλιβερή εκλογική εμφάνιση και την ήττα- δουλεύουν για το "καλό" του Σαμαρά. Το κακό δεν είναι ότι απέτυχαν. Ίσως αυτό θα ήταν καλό, αν πιστέψουμε ότι τα λάθη διδάσκουν Το κακό είναι ότι όπως και τότε έτσι και τώρα είναι δειλοί και άβουλοι. Δεν είχαν το σθένος, την ψυχή, ούτε το ανάστημα να μιλήσουν στον τότε Πρωθυπουργό. Και λέγονταν "σύμβουλοι"... Με τον Καραμανλή δικαίωσαν τον Βάρναλη: "μοιραίοι που προσμένουν κάποιο θαύμα". Με τον Σαμαρά;

Όλοι αυτοί συγκροτούν τις ομάδες των "κολεοπτέρων" και των "σαπρόφυτων". Όμως από το σχολείο έχουμε μάθει ότι κολεόπτερα και σαπρόφυτα αποτελούν ποικιλίες που συναντούμε σε λιμνάζοντα ύδατα και σε επικίνδυνα έλη. Άραγε συχνάζουν και σε κόμματα; Ή τα κόμματα εξελίσσονται σε.. δηλητηριασμένους βιότοπους;»

Δεν θα σχολιάσουμε το περιεχόμενο της ανάρτησης του Mediakia διότι η τοποθέτηση στην οποία προβαίνει είναι τόσο ξεκάθαρη, που δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Απλά, θα επισημάνουμε τη σημασία του γεγονότος, δύο διαφορετικά στην αρχική τους στάση στο θέμα της εκλογής προέδρου της ΝΔ blogs, δηλαδή εκείνο του Mediakia που υποστήριζε την εκλογή του κου. Σαμαρά και το δικό μας που ετέθη ενάντια, να συμφωνούν σχεδόν με ακρίβεια στα ζητήματα που εγείρουν για το είδος του κλίματος που διαμορφώνεται εντός και πέριξ της προεδρικής αυλής στη Ρηγίλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: