18 Δεκ 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το σύστημα Ρουσόπουλου καταλαμβάνει τη Ρηγίλλης

Φαίνεται πως η πολιτική στην αρχή, δημοσκοπική στη συνέχεια και εκλογική στο τέλος καταβαράθρωση της Νέας Δημοκρατίας είχε ως αποτέλεσμα (για να μην πούμε και στόχο δηλαδή…) να τα παρατήσει ο κος. Κώστας Καραμανλής και να αποτραβηχτεί σπίτι του από τη μία πλευρά, αλλά και να παραμείνει κραταιό στα πράγματα το επονομαζόμενο σύστημα Ρουσόπουλου από την άλλη.

Δεν το αναφέρουμε αυτό λόγω του αποδεδειγμένου πλέον γεγονότος, ότι οι κκ. Δασκαλάκης, Λειβαδάς, Ζακυνθινός, Χατζηεμμανουήλ, Ανδριανός, Κ. Σταϊκούρας, Ζαγορίτης κ.α. εργάστηκαν μεθοδικά για την εκλογή του κου. Αντώνη Σαμαρά σε βάρος της κας. Ντόρας Μπακογιάννη, υπερβαίνοντας στις πλείστες των περιπτώσεων τα όρια του δεοντολογικώς αποδεκτού, σε ότι αφορούσε το μέτρο και το είδος των παρεμβάσεών τους. Εδώ το έχουν ήδη πει και το έχουν ήδη γράψει τα εγκυρότερα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ και ουδείς έχει μπει στη βάσανο να το διαψεύσει. Αλλά κυρίως, με βάση τα όσα προκύπτουν μετά την εσωκομματική εκλογή της 29ης Νοεμβρίου.

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Ο κος. Δασκαλάκης παραμένει Γενικός Διευθυντής της ΝΔ και όσα λέγονται περί εκκαθάρισής του οσονούπω, είναι απλές προφάσεις εν αμαρτίαις.
Ο κος. Ζακυνθινός, δεν κάνει άλλη δουλειά ολημερίς και ολονυχτίς από το να μπαινοβγαίνει στο νεοκλασσικό της Ρηγίλλης, πιέζοντας για να αναλάβει ρόλο, αν και είναι τοις πάσι γνωστό πως ειδικεύεται στη διαχείριση υποθέσεων του πολιτικού παρασκηνίου.
Ο κος. Χατζηεμμανουήλ δεν διεκδικεί συγκεκριμένο ρόλο προς το παρόν, καθώς ο κος. Γιώργος Παπανδρέου (καρδιακός φίλος, συγκάτοικος και συμφοιτητής του κου. Σαμαρά) τον αφήνει να αναπαύεται ακόμη και σήμερα πάνω στην προεδρία και τη διεύθυνση του ΟΠΑΠ με τους πλουσιοπάροχους μισθούς, τα μπόνους, τη διαχείριση πακτωλού κονδυλίων κ.ο.κ.
Ο κος. Ανδριανός είναι ήδη βουλευτής Αργολίδας, κάτι που δε θα φανταζόταν ούτε στα πιο παράλογα όνειρά του, δέκα χρόνια πριν.
Ο κος. Σταϊκούρας, κατόρθωσε να διασφαλίσει για όφελος του γιου του Χρήστου, όχι απλά την πρώτη βουλευτική έδρα στη Φθιώτιδα, αλλά και μία θέση «σκιώδους υπουργού».
Ο κος. Ζαγορίτης, ενώ θα ήταν λογικό να έχει ήδη επιστρέψει στο δικηγορικό του γραφείο στην οδό Κοδριγκτώνος, παραμένει γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής.

Λέτε πως ξεχάσαμε κάποιον, σωστά; Τον κο. Λειβαδά! Ε, αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Ο κος. Λειβαδάς, πάει «σφαίρα» για αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού. Τα μιλήσανε και τα συμφωνήσανε με το νέο γραμματέα κο. Μάξιμο Χαρακόπουλο και το προξενιό, επικυρώθηκε σε συνάντηση που είχαν ο τελευταίος με τον κο. Ζαγορίτη.

Ο κος. Λειβαδάς εμφανίστηκε το 2004 από το πουθενά για να αναλάβει τον τομέα της Κυβερνητικής Ενημέρωσης. Τον γνώριζαν από ελάχιστοι έως κανένας μέσα στο κόμμα. Στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ διακρίθηκε κυρίως για:
- Την προσκόλληση του στο σύστημα Ρουσόπουλου, αλλά και στον ίδιο τον «Ρασπούτιν» της κυβερνητικής προπαγάνδας προσωπικά.
- Τα συχνά ταξιδάκια του στις ΗΠΑ και σε άλλους κοσμοπολίτικους προορισμούς, όπου έκανε και καμιά ομιλία για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της χώρας μας, έτσι για το ξεκάρφωμα.
- Τις ευχάριστες ιστορίες που διηγείτο στην αυλή του Μαξίμου και τις καθησυχαστικές παραινέσεις που απηύθυνε ότι όλα έβαιναν ομαλώς.

Δεν ξέρουμε, αν όλα τα παραπάνω, αποτελούν τα προσόντα που έχουν εκτιμήσει οι κκ. Σαμαράς, Ζαγορίτης και Χαρακόπουλος προκειμένου να χρίσουν τον κο. Λειβαδά αναπληρωτή Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, ή το γεγονός ότι ο νυν πρόεδρος της ΝΔ και ο πρώην γενικός γραμματέας Ενημέρωσης ανήκουν στον κύκλο του όρκου αλληλεγγύης και αλληλοπροώθησης των αποφοίτων του Κολλεγίου, αλλά από ότι καταλαβαίνουμε η ΝΔ βαδίζει προς το μέλλον, με πρόσωπα από το παρελθόν. Το χειρότερο παρελθόν μάλιστα!

Άντε με το καλό να δούμε και τον Θουρού ξανά υπουργό!

1 σχόλιο:

Μποτίλια στι πέλαγος είπε...

Αισθάνομαι υποχρεωμένος να σας συγχαρώ εκ νέου για την ευθυκρισία και την ειλικρίνεια σας. Όχι διότι "βάλετε εκ των έσω". Ο κ. Καραμανλής σε μια ύστατη μάχη, πριν από την πτώση του που κλιμακώθηκε από ανθελληνικά κυκλώματα εντέχνως, επιχείρησε τον αποκαθαρμό του κόμματος της ΝΔ. από σειρά στελεχών που το έβλαψαν με την ιδιοτελή συμπεριφορά και την κατάφωρη και εκ συστήματος παραβίαση των αρχών. Με αυτόν τον τρόπο - απελευθερωμένος πλέον από κάποιες δεσμεύσεις και επιβεβλημένους συμβιβασμούς - έδωσε ένα πολύ προσωπικό δείγμα γραφής, προσδίδοντας στην πολιτική με πρωτόγνωρο τρόπο την αξίωση του ήθους. Μέχρι τότε είχαμε εθιστεί στο φαινόμενο, οι πολιτικοί αρχηγοί να βάλουν έναντι προσώπων για να ενισχύσουν και να εδραιώσουν την εσωκομματική επιρροή τους και το προσωπικό κύρος τους. Ο κ. Καραμανλής, καίτοι ευρίσκετο σε ελευθέρα πτώση, και ετύγχανε πολλαχόθεν βαλλόμενος, προτίμησε να ευεργετήσει τα πολιτικά ήθη, από το να προβεί σε ιδιοτελείς διακανονισμούς.
Στην κατεύθυνση της απομάκρυνσης από τις κυβερνητικές αρμοδιότητες κάποιων ιθυνόντων συνέβαλε αναμφιβόλως και η σχετική δημόσια κριτική, ή και κατακραυγή, που είχε διαμορφωθεί σε βάρος τους. Η τελευταία πράξις όμως της προσφάτου κυβερνητικής τραγωδίας κατέστησε φανερό, ότι η συγκεκριμένη απομάκρυνση από κυβερνητικές θέσεις προσώπων, όπως ο κ. Ρουσόπουλος και ο κ. Αλαγοσκούφης, δεν έγινε μόνο κάτω από την πίεση των συνθηκών, αλλά ανταποκρινόταν ταυτοχρόνως στις βαθύτερες αντιλήψεις του κ. Καραμανλή, αναφορικά με κάποιες ουσιαστικές δεοντολογίες. Τουναντίον, πρόσωπα που κατέστη αναγκαίο, για λόγους σκοπιμότητος, να τύχουν απομακρύνσεως και στα οποία δεν είναι εύκολο να αμφισβητηθούν οι ειλικρινείς προθέσεις, όπως η κ. Γιαννάκου, δεν δίστασε ο πρώην Πρωθυπουργός να προβεί σε αποκατάσταση τους με επαναφορά και αναβάθμιση του ρόλου τους, έστω και εάν αυτή η επιλογή συνοδευόταν από επικοινωνιακό κόστος.
Ο κ. Καραμανλής επέβαλε το μέχρι τούδε αδιανόητο: Ότι πολιτική και αρχές είναι δυνατόν να συνδυαστούν, όταν υπάρχουν άνθρωποι υπεύθυνοι που διαθέτουν σθένος και αξιοπρέπεια.
Εάν δεν ήταν ο κ. Ρουσόπουλος το κατ' εξοχήν σύμβολο της διαπλοκής στην κυβέρνηση του, τότε ποιος άλλος ήταν;
Σήμερα πλέον αναλώνονται σε διασκέψεις για το δήθεν κτύπημα της διαπλοκής, ενώ ενισχύουν την Ύδρα του παρελθόντος.
Όμως στην κατεύθυνση της σωστής ενημέρωσης επιτελεί η συμβολή σας αποφασιστικό ρόλο. Διότι πολλοί σημαντικοί θιασώτες του εν λόγω αθέμιτου συστήματος αυλικής χειραγώγησης των πολιτικών πραγμάτων επέτυχαν να παραμείνουν στο απυρόβλητο. Και ίσως είναι πράγματι εκείνοι, που χαίρουν της εν τέλει "άνωθεν" προστασίας, ενώ κάποιοι άλλοι κρίθηκε σκόπιμο να περάσουν στον κάδο ανακύκλωσης για λόγους σκοπιμότητος.