14 Σεπ 2009

Το 2007 δε χώρεσε το Νίκο και τώρα, χωράει την Τάνια!


Το 2007 ήταν υποψήφια στον εκλογικό συνδυασμό του ΛΑΟΣ στην Περιφέρεια Αττικής.

Τώρα ..."κοσμεί" με την παρουσία της το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην ίδια και πάλι περιφέρεια.

Στο ενδιάμεσο διάστημα, εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Extra3 και σε ρόλο συμπαρουσιάστριας του αποκαλούμενου "Αποκαλυπτικού Δελτίου" ελεεινολογούσε κάθε βράδυ κατά της Νέας Δημοκρατίας και του κου. Καραμανλή και εξύψωνε το "Κίνημα" όπως αποκαλούσε το ΠαΣοΚ και τον αρχηγό του.

Κυρίες και κύριοι, χειροκροτείστε την κα. Παναγιώτα (Τάνια) Ιακωβίδου και υποδεχτείτε την με ανοικτές αγκαλιές στη μεγάλη οικογένεια της ΝΔ. Σύμφωνα με τις φήμες, πρόκειται για μια μεταγραφή-επιτυχία με την προσωπική σφραγίδα του κου. Ζαγορίτη.

Το συμπέρασμα φυσικά που διεξάγεται από κάθε νοήμονα, είναι ότι για να λάβεις την εκτίμηση και την προτίμηση αυτού του κόμματος, πρέπει να το μαστιγώνεις, να το φτύνεις και να το καθυβρίζεις πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

Και να φανταστείτε, ότι ήταν ο κος. Ζαγορίτης που το 2007 είχε δώσει προσωπικό αγώνα για να μπλοκάρει την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής, του κου. Καραχάλιου, ενός επιφανούς στέλεχους, πιστού αγωνιστή, ταλαντούχου ανθρώπου και γνήσιου νεοδημοκράτη.
Ω καιροί, ω ήθη...

Χυλόπιττα στον εν ...δυνάμει και από τον Παπαδήμο

Τι και αν προέρχεται πολιτικά από το χώρο του ΠαΣοΚ; Ο κος. Λουκάς Παπαδήμος είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πάνω από όλα ένα σοβαρό πρόσωπο.

Αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠαΣοΚ ως απειλή για το κύρος και την καριέρα του και αδυνατώντας να δεχτεί ότι μπορεί να είναι συμμέτοχος (μην πούμε συνένοχος) σε όλο αυτό το απίστευτο κουλουβάχατο που αποκαλεί ο κος. Παπανδρέου πρόγραμμα επανεκκίνησης της Οικονομίας, ο κος. Παπαδήμος προέταξε μία εύσχημη δικαιολογία και όπου φύγει - φύγει.

Με τους εκσυχρονιστές αποδιωγμένους, τον κο. Παπαδήμο να λέει "τσου" και τον Ευρωπαίο Επίτροπο κο. Αλμούνια να πετάει πέτρες στη τζαμαρία της Ιπποκράτους, πως είναι δυνατό να σκεφτεί κανείς ότι ο εν ... δυνάμει είναι σε θέση να χειριστεί την έξοδο της χώρας από την κρίση και την αναστήλωση της Οικονομίας;


Σοκ για τον κουβαρντά Γιώργο η θέση Αλμούνια


«Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες και τα κόμματα στην Ελλάδα γνωρίζουν πλήρως την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας»

«Στο τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να λάβουμε γνώση των μέτρων, που υιοθέτησε η Ελλάδα, ώστε να αξιολογήσουμε αν οι δράσεις, που υιοθετήθηκαν για τη διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και κυρίως για τη μείωση του ελλείμματος ως το τέλος του 2009 στο 3,7% του ΑΕΠ, είναι αποτελεσματικές»

«Θα πρέπει να αποφασίσουμε πριν το τέλος του χρόνου, τόσο στην περίπτωση της Ελλάδας, όσο και στην περίπτωση των άλλων χωρών με υπερβολικά ελλείμματα, αν ελήφθησαν αποτελεσματικές δράσεις. Στη συνέχεια θα αποφασίσουμε πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία σύμφωνα με τους κανόνες του συμφώνου σταθερότητας και σε συνδυασμό με το πώς αξιολογούμε τα μέτρα, που υιοθετήθηκαν»

Τα παραπάνω δεν τα είπε κανείς τυχαίος, αλλά ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία, κος. Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος, για όσους δεν το γνωρίζουν είναι Σοσιαλιστής. Όπως καταλαβαίνετε επίσης, ο κος. Αλμούνια επιβεβαιώνει τις τοποθετήσεις του κου. Καραμανλή για την κατάσταση της Οικονομίας και κυρίως, την αναγκαιότητα για άμεση λήψη μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Να δούμε πως είναι δυνατό να μαζέψει τις υποσχέσεις και τα κουβαρνταλίκια τα δικά του και των ερασιτεχνών μάγων συνεργατών του, καθώς και τις πομφόλυγες περί επανεκκίνησης της Οικονομίας ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κος. Παπανδρέου.

Η κρίση δεν ξεπερνιέται με ευχολόγια, ούτε το οικονομικό μέλλον της χώρας χτίζεται με αερολογίες.

Αναζητούν εναγωνίως υποψηφίους Ζαγορίτης και ΝΔ


Σοβαρό πρόβλημα να κλείσει τους συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας με ονόματα υποψηφίων έχει ο γραμματέας του κόμματος κος. Ζαγορίτης σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές και εκείνες που δηλώνουν αρνητικές δεν είναι μόνο οι γυναίκες, για να βγει η ποσόστωση, αλλά και οι άνδρες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία από τις πιο μεγάλες και σημαντικές περιφέρειες της χώρας, σίγουροι θεωρούνται μόνο δύο νυν βουλευτές, ένας πρώην βουλευτής, ένας νεοεμφανιζόμενος που είχε την αποκλειστική προνομία να λάβει το πράσινο φως να πολιτευτεί εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα να έχει προχωρήσει ήδη με την καμπάνια του, καθώς και μία παλαίμαχη πολιτεύτρια που κάποτε είχε εκλεγεί στην περιφέρεια με τη σημαία άλλου κόμματος.

Κατά τ΄άλλα, έχει δηλώσει πως δε θα πολιτευτεί σε αυτές τις εκλογές κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος, εγνωσμένου κύρους και υψηλής κοινωνικής αποδοχής, έχει ανακαλέσει το ενδιαφέρον του να θέσει υποψηφιότητα κεντρικός κομματικός αξιωματούχος που προέρχεται από την πόλη, έχει σοβαρούς ενδοιασμούς και διστάζει να πει οριστικά ναι μία δημοτική σύμβουλος, ακούγεται πως ζητάει χρηματοδότηση της καμπάνιας της προκειμένου να πολιτευτεί μία νομαρχιακή σύμβουλος και γενικά υπάρχει μία ατμόσφαιρα βαθύτατου προβληματισμού και σε πολλές περιπτώσεις, το αίσθημα μίας θυμωμένης άρνησης.

Καθένας από τους προηγούμενους επικαλείται τους δικούς του προσωπικούς λόγους, αλλά μάλλον το κοινό μυστικό, είναι η επιλογή του κου. Ζαγορίτη και της κεντρικής πολιτικής διοίκησης του κόμματος να σιγοντάρουν τους υποψηφίους της αρέσκειάς τους με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και ποικίλες πριμοδοτήσεις, ενώ όλους τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους, τους είχαν και τους έχουν ακόμη στο περίμενε.

Τελικά, η Νέα Δημοκρατία και ο γραμματέας της έμειναν να παρακαλούν τον πρώην δήμαρχο της πόλης να κατέλθει ως υποψήφιος για να μη ρεζιλευτεί εντελώς το κόμμα. Ας πρόσεχαν...

Υστερόγραφο: Θα επανέλθουμε εν καιρώ, γράφοντας για το τι παίχτηκε σε αυτή, καθώς και σε άλλες περιφέρειες με τις υποψηφιότητες και ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος του κου. Ζαγορίτη και άλλων συντελεστών της κεντρικής διοίκησης στη Ρηγίλλης 18. Αυτό, δε συνιστά απειλή, αλλά υπόσχεση.

Αρνητικά κρίνεται το άδειασμα Σημίτη από Γιώργο

Η κίνηση του κου. Παπανδρέου να αδειάσει από τα ψηφοδέλτια τον κο. Σημίτη, μόνο θετική δεν κρίνεται για τις προσωπικές αρχές του και τις πολιτικές προθέσεις του.

Πρώτον, διότι το άδειασμα ήταν εξώφθαλμο και άκομψο. Κρίνεται φυσιολογικό για έναν πρώην πρόεδρο και δύο φορές πρωθυπουργό να περιμένει να μετακινηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και μάλιστα στην κορυφή του, στο ενδεχόμενο που θα χρειαζόταν να έφευγε από την περιφέρεια στην οποία ανέκαθεν εκλεγόταν. Η πρόταση του κου. Παπανδρέου στον κο. Σημίτη να δεχτεί να είναι περιπλανώμενος από τη μία περιφέρεια στην άλλη, συνιστά προσβολή και ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε άλλο περιθώριο από το να αρνηθεί.

Δεύτερον, διότι αποστασιοποιείται από το κυβερνητικό και κομματικό παρελθόν του ΠαΣοΚ με μία αιφνίδια επιθετική ενέργεια σε βάρος του προκατόχου του στην ηγεσία και όχι προβαίνοντας στη δική του αυτοκριτική για τα προσωπικά του σφάλματα και τις δικές του παραλείψεις σε όλο το διάστημσ που ήταν πρωτοκλασάτος υπουργός και προβεβλημένο στέλεχος.

Τρίτον, διότι αποδιώχνοντας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από το κόμμα όλους τους κορυφαίους επιτελείς της οικονομικής και αναπτυξιακής στρατηγικής των κυβερνήσεων που ανέδειξε στο πρόσφατο παρελθόν (κκ. Σημίτης, Χριστοδουλάκης, Αλ. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαντωνίου, Βερελής κ.α.) και αφήνοντας τη διαμόρφωση πολιτικής σε ερασιτέχνες εφευρέτες όπως η κα. Κατσέλη και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, δημιουργεί έντονες ανασφάλειες και σοβαρά ερωτηματικά στους συντελεστές της Οικονομίας και της Αγοράς.

Το άδειασμα του κου. Σημίτη αποδεικνύει ότι ο κος. Παπανδρέου είναι απρόβλεπτος και επικίνδυνος έστω και ως εν... δυνάμει πρωθυπουργός και είναι παραπάνω από πιθανό ότι η μετακινούμενη μάζα ψηφοφόρων του μεσαίου χώρου θα σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να μην τον εμπιστευτεί ούτε και τώρα.

Όσο δε για τη προπαγάνδα περί επίδειξης εσωκομματικής ισχύος, μάλλον ως φαιδρή μπορεί να χαρακτηριστεί παρά ως οτιδήποτε άλλο.

Υπόσχονται ανύπαρκτο χρήμα Παπανδρέου-ΠαΣοΚ


Προσέξτε τη λογική πίσω από τις υποσχέσεις του κου. Παπανδρέου.
Λέει πως θα μοιράσει χρήμα στην κατανάλωση, για να διατηρηθεί η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Αλήθεια, που θα το βρει από μία Οικονομία που ο ίδιος την παρουσιάζει ως κατεστραμμένη;
Ισχυρίζεται πως θα το βρει από τον έλεγχο της σπατάλης στο Δημόσιο. Αλήθεια, πόσο υπολογίζει τον όγκο της σπατάλης, ούτως ώστε να καλύψει τη χασούρα και να δώσει και χρήματα σε δημόσιες δαπάνες και κοινωνικές παροχές και για ποιο λόγο οι κυβερνήσεις ΠαΣοΚ δεν έλεγξαν αυτό το φαινόμενο επί είκοσι -περίπου- χρόνια.

Προσθέτει πως θα ζητήσει από την "Κομισιόν" ένα περιθώριο, για να πάει το πρόγραμμα προσαρμογής παρακάτω χρονικά. Αλήθεια, ποιος του είπε πως η ίδια η Οικονομία μας αντέχει οποιαδήποτε αναβολή;

Και εν τέλει, πως θα συγκρατήσει το δημόσιο χρέος;
Ο κος. Παπανδρέου ακολουθεί τις παλιές συνταγές του κόμματός του. Υποσχέσεις που ακούγονται αρχικά ευχάριστες, αλλά το βαθύτερο και ουσιαστικότερο νόημά τους, είναι ότι αποτελούν ισχυρό φορτίο δυναμίτιδας κάτω από τα θεμέλια της Οικονομίας. Το ζήτημα είναι πόσο σοβαρά υπόψη τον λαμβάνει ο πολίτης και ειδικά εκείνος που ανήκει στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας.
Το ΠαΣοΚ και ο αρχηγός του τάζουν ακόμη και στους σκύλους λουκάνικα, ενώ ξέρουν πως το ψυγείο είναι άδειο και για να το γεμίσουμε, πρέπει να κάνουμε πρώτα οικονομία.

Ακονίζουν τα δόντια τους τα πράσινα τρωκτικά


"Την προηγούμενη φορά, ήμουν από τους λίγους που πιάστηκαν κορόιδο. Αυτή τη φορά θα φάω και 'γώ καλά". Αυτή είναι η ακριβής φράση που ακούστηκε να εκστομίζει σε συντροφιά, μεσαίο, αλλά λίαν δραστήριο συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠαΣοΚ.

Πρόκειται για μία αυθόρμητη δήλωση που δείχνει ξεκάθαρα το τι πρόκειται να ακολουθήσει εάν και εφόσον προκύψει κυβέρνηση ΠαΣοΚ στις 4 Οκτωβρίου. Η προαναγγελία του κου. Παπανδρέου για μερική επανακρατικοποίηση ΟΤΕ, Ολυμπιακής, ΟΛΠ κ.α., απλά τοποθετεί πολιτικά το πλαίσιο της νέας εποχής της μεγάλης μάσας για τα τρωκτικά του Κινήματος, που είναι έτοιμα για τη μεγάλη επέλαση.

Σημείωση: Μήπως θα ΄πρεπε ο εν ... δυνάμει να ενδιαφερθεί να κάνει μία μικρή έρευνα για το ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες επαύλεων που φύτρωναν σα χόρτα την περίοδο 2004-2006 στη βόρεια και στην ανατολική Αττική; Θα βρει πολλά ονόματα γενικών γραμματέων, ειδικών γραμματέων, προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των κυβερνήσεων ΠαΣοΚ.

Τώρα ξέρεις ποιος είναι η Πέμπτη Φάλαγγα




"Τώρα πια ξέρεις, Καρατζαφέρης" είναι το σλόγκαν που έχει εμφανιστεί στις προεκλογικές αφίσσες του ΛΑΟΣ στους δρόμους.

Ναι, τώρα πια ξέρουμε, ότι ο ...υπερπατριώτης κος. Καρατζαφέρης λειτουργεί στη χώρα ως Πέμπτη Φάλαγγα όχι μόνο του κου. Παπανδρέου, αλλά και των φίλων του τελευταίου από τις ΗΠΑ.

Η απόδειξη; Ενώ ξερνάει χολή για τον κο. Καραμανλή, ο οποίος στάθηκε όρθιος στις πιέσεις της Ουάσινγκτον για αποδοχή του σχεδίου Ανάν, έθεσε βέτο στην ενταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και έπαιξε γερά το χαρτί της ελληνορωσσικής συνεργασίας στο θέμα των αγωγών, δεν έχει βρει μία λέξη κριτικής για τον κο. Παπανδρέου, τον κο. Λοβέρδο και τους διάφορους Ρόντους.

Το μασκάρεμα του κου. Καρατζαφέρη, είναι ομολογουμένως πιο επιτυχημένο ακόμη και από του συμπαθούς τετράποδου της φωτογραφίας.

Τα καταφέρνουν και μόνοι τους Γιώργος-Λοβέρδος


Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η παρακάτω ανάρτηση, να πούμε βέβαια ότι δεν είναι τόσο κατεπείγουσα η άφιξη από τις ΗΠΑ, μη κοινοβουλευτικών κυβερνητικών στελεχών σαν τον κο. Ρόντο, αφού, τόσο ο κος. Παπανδρέου, όσο και ο τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής του ΠαΣοΚ κος. Λοβέρδος, έχουν καταστήσει σαφείς τις προθέσεις και τις διαθέσεις τους για τους χειρισμούς γύρω από τα εθνικά μας θέματα.

Ο κος. Παπανδρέου, έχει ήδη υπονομεύει την ελληνορωσσική συνεργασία για τον αγωγό φυσικού αερίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, περιγράφοντας τη σχετική συμφωνία ως ετεροβαρή σε βάρος της χώρας μας.

Ο κος. Λοβέρδος έχει πει πρόσφατα πως το ΠαΣοΚ θα περιορίσει την ελληνοσκοπιανή διαφωνία μόνο στο ζήτημα της ονομασίας, δηλαδή, αν δεν καταλάβατε, έχει εκχωρήσει ήδη τα ζητήματα γλώσσας και εθνικής ταυτότητας. Παλαιότερα, είχε πει σε συνέντευξή του ότι το κόμμα του θα επέτρεπε την είσοδο στην Ελλάδα εκείνων που είχαν δράσει κατά τον Εμφύλιο για την απόσχιση του ελληνικού τμήματος της Μακεδονίας και θα τους αναγνώριζε το δικαίωμα να διεκδικήσουν περιουσίες.

Συμπέρασμα; Ακόμη και να μη φτάσουν οι διάφοροι Ρόντοι στην Ελλάδα, οι εδώ εκπρόσωποι του θείου Σαμ λειτουργούν και μόνοι τους μία χαρά.

Ερώτηση: Σε αυτή την τόσο κρίσιμη φάση, θα λειτουργήσουν τα εθνικά αντανακλαστικά του πολίτη;

Έρχονται οι μη κοινοβουλευτικοί από τις ΗΠΑ


Κάποτε ο κος. Πάγκαλος, σε μία από τις εκρηκτικές του δηλώσεις που πάντα βγάζουν στην επιφάνεια μεγάλες αλήθειες, είχε πει ότι την εποχή που ο κος. Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών, το κτίριο στη Βασιλίσσης Σοφίας είχε γεμίσει από συμβούλους, οι οποίοι μιλούσαν μόνο την αγγλική και μάλιστα με αμερικανική προφορά.

Να υποθέσουμε, ότι αποκαλύπτοντας στη ΔΕΘ ότι θα θα σχηματίσει κυβέρνηση στην οποία δε θα συμμετέχουν αναγκαστικά κοινοβουλευτικά στελέχη, αλλά και μη κοινοβουλευτικά και μάλιστα, απ' όλο όλο τον κόσμο, ο κος. Παπανδρέου πιστοποιούσε τρόπον τινά ότι θα επανέφερε αυτούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα;

Αν ναι, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε σε κεντρικό ρόλο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής τον γνωστό κο. Άλεξ Ρόντο, που διατηρεί ακόμη στενές σχέσεις με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ και δε χάνει την ευκαιρία να βρίσκεται κοντά του με αφορμές όπως εκείνη του Συμποσίου της Σύμης. Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που...

- Επανέρχεται το ζήτημα ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
- Τοποθετείται το ζήτημα αναγνώρισης στη πΓΔΜ καθεστώτος κράτους υποψηφίου προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
- Αναμένεται να συσφιχτεί ο κλοιός διεθνών πιέσεων στην Ελλάδα, για μία γρήγορη λύση στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, σύμφωνα με το τελευταίο σχέδιο της πρωτοβουλίας του κου. Νίμιτς.
- Κρίνεται η ένταξη ή μη της Τουρκίας στην ΕΕ με την ψήφιση του θέματος από τα κράτη-μέλη.
- Μεθοδεύεται η "ταϊβανοποίηση" της Κύπρου με την καθιέρωση γραφείων ξένων εμπορικών αντιπροσωπειών στα κατεχόμενα.
- Διαπιστώνονται κινήσεις για παραγκωνισμό της χώρας μας στο παιχνίδι των αγωγών φυσικού αερίου.

Υπάρχει κάποιος να θέσει αυτά τα θέματα στον προεκλογικό διάλογο, ή να σκεφτούμε ότι άπαντες, ακόμη και στη ΝΔ, κάνουν τις πάπιες, φοβούμενοι το είδος και το βαθμό της αντίδρασης του θείου Σαμ;

Σημείωση: Κάνοντας κλικ πάνω στο όνομα του κου. Ρόντου παραπάνω, θα βρείτε μία πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά στο βίο και στην πολιτεία του.

"Λόλα, να ένα μήλο" από τον εν ...δυνάμει


Έχουν πει του κου. Παπανδρέου οι σύμβουλοί του να μιλάει αργά προκειμένου να αποφεύγει τα διάφορα λεκτικά και φραστικά ολισθήματα στα οποία τον παρασέρνουν όχι μόνο η γλωσσική του ανεπάρκεια, αλλά και η πολιτική του ένδεια και εκείνος, πηγαίνει τις δηλώσεις και ομιλίες του σχεδόν συλλαβιστά. Πως λέμε "Λόλα, να ένα μήλο"; Κάπως έτσι εκφράζεται και απευθύνεται στους πολίτες, ο εν... δυνάμει.

Να υποθέσουμε ότι πρόκειται για τον φίλο της Λόλας, το γνωστό Μίμη;