14 Σεπ 2009

Αναζητούν εναγωνίως υποψηφίους Ζαγορίτης και ΝΔ


Σοβαρό πρόβλημα να κλείσει τους συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας με ονόματα υποψηφίων έχει ο γραμματέας του κόμματος κος. Ζαγορίτης σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές και εκείνες που δηλώνουν αρνητικές δεν είναι μόνο οι γυναίκες, για να βγει η ποσόστωση, αλλά και οι άνδρες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία από τις πιο μεγάλες και σημαντικές περιφέρειες της χώρας, σίγουροι θεωρούνται μόνο δύο νυν βουλευτές, ένας πρώην βουλευτής, ένας νεοεμφανιζόμενος που είχε την αποκλειστική προνομία να λάβει το πράσινο φως να πολιτευτεί εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα να έχει προχωρήσει ήδη με την καμπάνια του, καθώς και μία παλαίμαχη πολιτεύτρια που κάποτε είχε εκλεγεί στην περιφέρεια με τη σημαία άλλου κόμματος.

Κατά τ΄άλλα, έχει δηλώσει πως δε θα πολιτευτεί σε αυτές τις εκλογές κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος, εγνωσμένου κύρους και υψηλής κοινωνικής αποδοχής, έχει ανακαλέσει το ενδιαφέρον του να θέσει υποψηφιότητα κεντρικός κομματικός αξιωματούχος που προέρχεται από την πόλη, έχει σοβαρούς ενδοιασμούς και διστάζει να πει οριστικά ναι μία δημοτική σύμβουλος, ακούγεται πως ζητάει χρηματοδότηση της καμπάνιας της προκειμένου να πολιτευτεί μία νομαρχιακή σύμβουλος και γενικά υπάρχει μία ατμόσφαιρα βαθύτατου προβληματισμού και σε πολλές περιπτώσεις, το αίσθημα μίας θυμωμένης άρνησης.

Καθένας από τους προηγούμενους επικαλείται τους δικούς του προσωπικούς λόγους, αλλά μάλλον το κοινό μυστικό, είναι η επιλογή του κου. Ζαγορίτη και της κεντρικής πολιτικής διοίκησης του κόμματος να σιγοντάρουν τους υποψηφίους της αρέσκειάς τους με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και ποικίλες πριμοδοτήσεις, ενώ όλους τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους, τους είχαν και τους έχουν ακόμη στο περίμενε.

Τελικά, η Νέα Δημοκρατία και ο γραμματέας της έμειναν να παρακαλούν τον πρώην δήμαρχο της πόλης να κατέλθει ως υποψήφιος για να μη ρεζιλευτεί εντελώς το κόμμα. Ας πρόσεχαν...

Υστερόγραφο: Θα επανέλθουμε εν καιρώ, γράφοντας για το τι παίχτηκε σε αυτή, καθώς και σε άλλες περιφέρειες με τις υποψηφιότητες και ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος του κου. Ζαγορίτη και άλλων συντελεστών της κεντρικής διοίκησης στη Ρηγίλλης 18. Αυτό, δε συνιστά απειλή, αλλά υπόσχεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: