14 Σεπ 2009

Υπόσχονται ανύπαρκτο χρήμα Παπανδρέου-ΠαΣοΚ


Προσέξτε τη λογική πίσω από τις υποσχέσεις του κου. Παπανδρέου.
Λέει πως θα μοιράσει χρήμα στην κατανάλωση, για να διατηρηθεί η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Αλήθεια, που θα το βρει από μία Οικονομία που ο ίδιος την παρουσιάζει ως κατεστραμμένη;
Ισχυρίζεται πως θα το βρει από τον έλεγχο της σπατάλης στο Δημόσιο. Αλήθεια, πόσο υπολογίζει τον όγκο της σπατάλης, ούτως ώστε να καλύψει τη χασούρα και να δώσει και χρήματα σε δημόσιες δαπάνες και κοινωνικές παροχές και για ποιο λόγο οι κυβερνήσεις ΠαΣοΚ δεν έλεγξαν αυτό το φαινόμενο επί είκοσι -περίπου- χρόνια.

Προσθέτει πως θα ζητήσει από την "Κομισιόν" ένα περιθώριο, για να πάει το πρόγραμμα προσαρμογής παρακάτω χρονικά. Αλήθεια, ποιος του είπε πως η ίδια η Οικονομία μας αντέχει οποιαδήποτε αναβολή;

Και εν τέλει, πως θα συγκρατήσει το δημόσιο χρέος;
Ο κος. Παπανδρέου ακολουθεί τις παλιές συνταγές του κόμματός του. Υποσχέσεις που ακούγονται αρχικά ευχάριστες, αλλά το βαθύτερο και ουσιαστικότερο νόημά τους, είναι ότι αποτελούν ισχυρό φορτίο δυναμίτιδας κάτω από τα θεμέλια της Οικονομίας. Το ζήτημα είναι πόσο σοβαρά υπόψη τον λαμβάνει ο πολίτης και ειδικά εκείνος που ανήκει στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας.
Το ΠαΣοΚ και ο αρχηγός του τάζουν ακόμη και στους σκύλους λουκάνικα, ενώ ξέρουν πως το ψυγείο είναι άδειο και για να το γεμίσουμε, πρέπει να κάνουμε πρώτα οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: