17 Νοε 2009

Μία σύνθεση για όλους τους σκοπούς και όλες τις σκοπιμότητες

Η φωτογραφία δεν είναι σημερινή, αλλά η σύνθεση στα τηλεπαράθυρα του Δελτίου Ειδήσεων στο Alter, παραμένει και σήμερα ακριβώς η ίδια. Μία σύνθεση, η οποία έχει ιδιαίτερα σημασία, αλλά και σημειολογία στην ανάλυσή της. Ο κος. Νίκος Χατζηνικολάου, έχει φτιάξει μία ομάδα συνομιλητών, η οποία εξυπηρετεί όχι μόνο τις ανάγκες του καναλιού, αλλά και τις ανάγκες του προσωπικού προφίλ του.

Κατ' αρχήν, προβάλλονται δύο πολιτικοί συντάκτες, ο έγκυρος κος. Ανδρέας Κωνσταντάτος, που είναι προφανές ότι απευθύνεται σε πιο εξελιγμένες, πιο πολιτικοποιημένες ομάδες τηλεθεατών και ο πιο απλοϊκός κος. Άκης Παυλόπουλος, ο οποίος είναι περισσότερο οικείος σε ανθρώπους που δεν διατηρούν και καλή σχέση με την πολιτική επικαιρότητα, αλλά ούτε και διαθέτουν κανένα ιδιαιτέρως προχωρημένο επίπεδο πνευματικής καλλιέργειας. Έπειτα, δύο σχολιαστές, ο μαινόμενος Γιώργος Τράγκας, που έχει ξεπεράσει πλέον κάθε προηγούμενο ρεκόρ λοιδοριστικού αμόκ και προσωπικής αυτογελοιοποίησης και η κα. Κάτια Μακρή που τοποθείται με τόση αντικειμενικότητα, όση και ο κος. Νίκος Αθανασάκης του ΠαΣοΚ. Οι δύο τελευταίοι βέβαια, δεν εξυπηρετούν καμία απολύτως ανάγκη ουσιαστικής ενημέρωσης του κοινού, αλλά πέρα από το show που προσφέρουν στους τηλεοπτικούς δέκτες, κάνουν τον κο. Χατζηνικολάου να φαίνεται πιο σοβαρός και απροκατάληπτος ακόμη και από τον Αμερικανό Νταν Ράδερ.

Έτσι, για να καταλάβετε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πολώ δε μάλλον, στην τηλεόραση.

Μία διαδικτυακή... "Μπακογιάννη" εμφανίζεται να στηρίζει Σαμαρά!

Σίγουρα πρόκειται για ανοησία. Μπορεί και για προβοκάτσια,. Είτε "σαμαρικών" που δεν διστάζουν να είναι οι θύτες σε μία τέτοια πρόκληση, είτε "ντορικών" που θέλουν να προβάλλουν και να προβάλλονται ως θύματα. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ή να κρίνουμε τι πραγματικά ισχύει, αν και υποψιαζόμαστε ως πιθανότερο το πρώτο, διότι στο πλευρό του Μεσσήνιου πολιτικού συνωστίζονται ολοένα και περισσότεροι (γνωστοί στο μικρόκοσμο της ΝΔ) θερμοκέφαλοι.

Πάντως, αξίζει να κάνετε ένα κλικ εδώ, για να αντικρύσετε μία σελίδα που ενώ φέρει το όνομα της κας. Μπακογιάννη, κάνει endorse τον κο. Σαμαρά. Απίστευτο ως θέαμα!

Έκλεισε η υπόθεση Γρηγορόπουλου, με απόφαση της Τσαπανίδου!


Είναι εντελώς άσκοπο, μην πούμε προκλητικό, να γίνει η δίκη των δύο ειδικών φρουρών για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο 16χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος -η οποία ορίστηκε για τον Ιανουάριο του 2010 στην Άμφισσα.
Η ετυμηγορία έχει ήδη βγει και ο θάνατος του παιδιού, οφείλεται ξεκάθαρα σε δολοφονία. Το πιστοποίησε μάλιστα σήμερα το πρωί στη Δημόσια Τηλεόραση, η κα. Πόπη Τσαπανίδου στην εκπομπή της "Συμβαίνει Τώρα".
Δεν ξέρουμε ποιος φασίστας μέσα από το master control της ψιθύρισε κάτι μέσα από το ακουστικό και μετέτρεψε το "δολοφονία", σε "θάνατο" και "χαμό" στη συνέχεια, αλλά πάντως, όλοι εμείς οι Δημοκράτες πολίτες που πιστεύουμε ότι φωνή της Δικαιοσύνης είναι ο λαός και οι εντεταλμένοι εκπρόσωποί του, οι δημοσιογράφοι (με πρώτη φυσικά την κα. Τσαπανίδου) και όχι οι ... παλιοδικαστικοί, είχαμε ήδη ικανοποιηθεί από την τοποθέτηση της δημοσιογράφου.

Πάντως, θα συνιστούσαμε φιλικά στην συγκεκριμένη δημοσιογράφο, να μη βιάζεται τόσο πολύ, όταν μιλάει απέναντι σε κάμερα. Κάπως έτσι, δεν είχε "σκοντάψει" παλιότερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, όταν βιάστηκε να πει στον αέρα ότι υπήρχαν μαρτυρίες για επιζώντες από τη συντριβή του ρωσικού "Γιάκοβλεφ"; Φυσικά, προέκυψε ότι δεν είχε μείνει έστω και μία σορός ακέραιη και όχι διαμελισμένη.

Πρώτη στην τηλεόραση, πίσω στην αντιμετώπιση σοβαρών κρίσεων

Ένα αποκαλυπτικό στο περιεχόμενό του και καυστικό στο ύφος του άρθρο από τον politis-gr, για τη νέα μορφή της πασοκικής πολιτικής αμετροέπειας και κυβερνητικής ανικανότητας που μπορούμε ήδη να εντοπίσουμε στη συμπεριφορά και στα αποτελέσματα της δράσης υπουργών, όπως η κα. Κατερίνα Μπατζελή, επιλέξαμε να αναδημοσιεύσουμε. Ο αυθεντικός τίτλος της ανάρτησης, είναι "Όταν η Ανικανότητα Βλάπτει Σοβαρά την Υγεία".

"Την κυρία Κατερίνα Μπατζελή ομολογώ ότι δεν την γνώριζα. Την έμαθα -όπως όλοι όσοι δεν μετέχουμε στις κομματικές διεργασίες του ΠαΣοΚ- όταν από τηλεοράσεως την είδα να κουνά απειλητικά το δάχτυλο στους εργαζόμενους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, λέγοντάς τους ότι όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του θα δει την πόρτα εξόδου του Υπουργείου.

Επειδή η γλώσσα του σώματος της και ο τόνος των λεγόμενων της έχει απαγορευτεί δια ροπάλου στους μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα εδώ και τρεις δεκαετίες, την θεώρησα ως τον πρώτο αδύναμο κρίκο του ΠαΣοΚ. Στοιχημάτισα μάλιστα με φίλο μου ότι θα είναι από τους συχνούς πονοκεφάλους του κ. Χάρη Παμπούκη.

Και πραγματικά δεν έπεσα έξω. Μέσα σε ένα μήνα η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε 6 τηλεοπτικές εμφανίσεις(!) όταν άλλοι Υπουργοί με πολύ πιο βαρύ πολιτικό ανάστημα (Βενιζέλος, Ρέππας) δεν έχουν κάνει ούτε μια τηλεοπτική εμφάνιση και έχουν επικεντρωθεί στην εργασία τους στα υπουργεία.

Η κυρία Μπατζελή καθαρά κομματική κρατικοδίαιτη τεχνοκράτης με αυστηρό βλέμμα και κοφτό λόγο, χαρακτηρίζεται «σκληρό κομματικό καρύδι» από φίλους και αντίπαλους. Με το που ανέλαβε το υπουργείο φρόντισε να «βολέψει» την οικογένεια της. Με την υπ’ αριθμ. 332977/26.10.2009 κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Λοβέρδος) και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ( Μπατζελή) αποσπάται ο (ξάδερφος) υπάλληλος Μπατζελής Δημήτριος του Αγησιλάου του κλάδου ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, από το ΙΚΑ Λαμίας, στο …..Πολιτικό Γραφείο της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή σε προσωρινή ομοιόβαθμη θέση που ....συνίσταται... με την απόφαση αυτή. (taxalia).

Συγχρόνως κάποιο πουλάκι μου μεταφέρει ότι ενδιαφερόταν σφόδρα για την τοποθέτηση του αδερφού της κ.Δημήτρη Μπατζελή στην θέση του νέου ειδικού γραμματέα του ΥΠΕΕ πρώην ΣΔΟΕ ( θέση που κατείχε και την περίοδο 2001-2004, χαρακτηριζόμενος ως ο άνθρωπος που ...καθάριζε με συνοπτικές διαδικασίες. Τα ΜΜΕ αποσιωπούν το γεγονός. Γιατί άραγε ;).Με όλα αυτά ( δηλ. τρέξιμο για εμφανίσεις στα κανάλια και για ...βόλεμα της οικογένειας) είναι λογικό η Υπουργός κ.Μπατζελή να παραμελεί τα καθήκοντα της όπως αυτά ορίζονται από τις σχετικές διατάξεις. Σε σημείο μάλιστα που ...έγινε επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.

Έτσι λοιπόν επί ένα μήνα τρώγαμε αχλάδια που είχαν εισαχθεί από τη Τουρκία καταπίνοντας τον θάνατο. Πρόκειται για την υπόθεση των Τούρκικων αχλαδιών στα οποία βρέθηκε σε υψηλές ποσότητες το πολύ επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία φυτοφάρμακο αμιτράζ. Η δραστική ουσία Αμιτράζη έχει τεθεί εκτός νόμου από την ΕΕ το 2008 καθώς πέραν των όσων μακροχρόνιων συνεπειών της, μπορεί να βλάψει την υγεία των παιδιών, προκαλεί πτώση στην αρτηριακή πίεση και κούραση, αλλά και ενδεχόμενο θάνατο σε ευπαθή πληθυσμό.

Το γεγονός με τα επικίνδυνα Τούρκικα αχλάδια ήταν γνωστό στην ΕΕ από 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (εδώ) και η Υπουργός κ. Μπατζελή γύρναγε τα κανάλια φροντίζοντας την προσωπική της προβολή.Όταν κάποια στιγμή ( στις 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ) επιτέλους...«ξύπνησε» ήταν ήδη πολύ αργά.Δεσμεύτηκαν 8 τόνοι των επικίνδυνων αχλαδιών , αλλά 11 τόνοι είχαν ήδη διατεθεί στη αγορά . Η Αμιτράζη κάνει ήδη την «δουλειά της» σε κάποιες χιλιάδες συμπατριώτες μας.Στο οποιοδήποτε δυτικό κράτος θα είχε ήδη επέμβει ο εισαγγελέας αφού είναι φανερό ότι κάποιοι δεν έκαναν καλά την δουλειά τους και έπαιξαν επικίνδυνα παιχνίδια με την δημόσια υγεία.Στο οποιοδήποτε δυτικό κράτος ο Πρωθυπουργός θα είχε ζητήσει ήδη την παραίτηση της νέας Υπουργού. Εδώ....;"

Το ΠαΣοΚ φακελώνει τις κατηγορίες που ανταλλάσσουν στελέχη της ΝΔ

Το παρακάτω κείμενο, το έχουμε βρει στο PressOnAir και αναδημοσιεύουμε το περιεχόμενό, όχι διότι το βρίσκουμε απλά ενδιαφέρον, αλλά επιπλέον, εξαιρετικά πιθανό να συμβαίνει πράγματι. Την αυθεντική δημοσίευση, μπορείτε να τη διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

"Αλήθεια θέλει πολύ μυαλό για να σκεφτεί κάποιος ότι οι Νεοδημοκράτες παρατρεχάμενοι που βγαίνουν καθημερινά στα κανάλια για να υποστηρίξουν είτε τον κ. Σαμαρά είτε την κ. Μπακογιάννη πρέπει να είναι προσεκτικοι στο τι λένε; Ή μήπως έχουν την απατηλή εντύπωση πως ό,τι λένε σήμερα αύριο θα έχει ξεχαστεί;

Αν δεν το γνωρίζουν οφείλουμε να τους ενημερώσουμε ότι ο Πολιτικός Σχεδιασμός του ΠαΣοΚ στην Ιπποκράτους λειτουργεί πολύ καλά. Μάλιστα ο Γενικός Διευθυντής του ΠαΣοΚ, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, έχει προσλάβει "computerades" οι οποίοι μαγνητοσκοπούν καθημερινά όλες τις εκπομπές σε τηλεόραση και ραδιόφωνο όπου οι παρατρεχάμενοι των δύο υποψηφίων λασπολογούνται μεταξύ τους μόνο και μόνο για να καταλάβουν μια θέση "αύριο" στο κόμμα αν εκλεγεί ο εκλεκτός τους.

Μάλιστα η λάσπη κωδικοποιείται και ετοιμάζονται video που θα κυκλοφορήσουν στο youtube όχι τώρα αλλά προεκλογικά. Απλά σκεφτείτε όταν το ΠαΣοΚ θα τα έχει κανει μαντάρα, κάτι που όπως φαίνεται από τις πρώτες 100 ημέρες θα συμβεί λίαν συντόμως, οι ίδιοι άνθρωποι θα εμφανίζονται πάλι στα παράθυρα ως εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και όχι ως της Ντόρας και του Σαμαρά και θα παριστάνουν τα πρωτοπαλίκαρα του προέδρου, όποιος και αν είναι, προκειμένου να πάρουν μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο. Την ίδια στιγμή θα κυκλοφορούν σε όλα τα Blogs δεκάδες video με όλα αυτά που λένε αυτή την περίοδο οι ίδιοι άνθρωποι για τον Σαμαρά και τη Ντόρα και θα φαίνονται τελείως αναξιόπιστοι. Το κακό δεν είναι ότι θα φαίνοται αναξιόπιστοι αυτοί αλλά θα φαίνεται αναξιόπιστη και η Νέα Δημοκρατία μέσω αυτών.

Αυτό που διαπιστώνουμε πάντως με λύπη είναι ότι ο ένας προσπαθεί να καπελώσει τον άλλο με χτυπήματα κάτω από τη μέση. Προεκλογικά δεν έβλεπα τόσο σθένος και συνάμα μίσος όταν είχαν απέναντι τους έναν υποψήφιο του ΠαΣοΚ.

Το μόνο που έχουμε να τους πούμε είναι να ξυπνήσουν πριν είναι πολύ αργά γιατί αν δεν σέβονται τους εαυτούς τους θα πρέπει να σεβαστουν τον καημένο νεοδημοκράτη που θα αναγκαστεί να τους ξανασταυρώσει μιας και δεν πάει το χέρι του να ψηφίσει κάτι άλλο".

Εμείς ως Poleatics, θα προσθέσουμε την πληροφορία, ότι μία τέτοια πρωτοβουλία είχε αναλάβει πρώτη η Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα ο τότε γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος κος. Καραχάλιος, την περίοδο 2007-2008. Ειδικά στη μάχη της διαδοχής μεταξύ των κκ. Παπανδρέου και Βενιζέλου, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠαΣοΚ είχαν ανταλλάξει μύδρους και βαρύτατες πολιτικές καταγγελίες (ειδικά για την περίοδο διακυβέρνησης 2000-2004) και όλα αυτά, ο κος. Καραχάλιος και οι συνεργάτες του, τα είχαν μαζέψει και κωδικοποιήσει σε δύο ογκώδεις φακέλους, που έφεραν τις κωδικές ονομασίες "ΠαΣοΚ: Βίβλος Αναξιοπιστίας Ι-ΙΙ".

Περιττό να σας αναφέρουμε, ότι αυτή η δουλειά του κου. Καραχάλιου, όπως και άλλες που είχε έτοιμες, πήγαν άκλαυτες στις Ευρωεκλογές και στις Εθνικές Εκλογές του 2009. Το γεγονός ότι κάποιοι δεν πήγαιναν τον κο. Καραχάλιο, συνετέλεσε στο να είχαν τοποθετήσει στην κάλαθο των αχρήστων, ακόμη και τα παράγωγα τέτοιων πρωτοβουλιών.