14 Νοε 2009

Πως θα "γράψει" στην κάλπη η διαφορά ηλικίας των υποστηρικτών;

Το είχαμε παρατηρήσει και σε άλλες συγκεντρώσεις των δύο βασικών υποψηφίων για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά παρακολουθώντας στα δελτία ειδήσεων πλάνα από τις σημερινές συγκεντρώσεις της κας. Μπακογιάννη στο Ηράκλειο και του κου. Σαμαρά στα Γιαννιτσά, βεβαιωθήκαμε. Η "Ψηλή" έχει ιδιαίτερο ρεύμα στη νεολαία, ενώ ο Μεσσήνιος πολιτικός μαζεύει ηλικίες άνω των σαράντα χρόνων. Αυτή η διαφορά, δεν γνωρίζουμε πως θα αποδώσει ως προς το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα και αυτό διότι, μπορεί οι νέοι άνθρωποι να δίνουν έναν άλλο τόνο και μία φρέσκια δυναμική στην καμπάνια ενός υποψηφίου, αλλά πιο συνεπείς στη σχέση τους με την κάλπη είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι. Όλα αυτά θα τα δούμε και θα τα αναλύσουμε πάνω στη βάση πραγματικών εκλογικών δεδομένων σε δύο βδομάδες περίπου από σήμερα.

Σφοδρή αντεπίθεση ΝΔ με σειρά δηλώσεων από τον Γ. Κουμουτσάκου

Όλο και εντονότερες γίνονται οι παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας προς τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης με την παρουσία του κου. Γιώργου Κουμουτσάκου στη θέση του εκπροσώπου Τύπου. Χθές, με αφορμή τα "τερτίπια" του ΠαΣοΚ γύρω από την πραγματική κατάσταση της Οικονομίας, τις κινήσεις που μεθοδεύει ο κος. Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να πάρει πίσω το σύνολο των ανεύθυνων και ανεφάρμοστων προεκλογικών εξαγγελιών του κόμματός του, καθώς και τις έωλες απειλές για σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, ο κος. Κουμουτσάκος δήλωσε:

«Μέσα σε 40 μόλις ημέρες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει “πετύχει” να είναι:
Η κυβέρνηση χωρίς Γενικούς Γραμματείς.
Η κυβέρνηση των, έως χθες, κλειστών λιμανιών.
Η κυβέρνηση των ρεβανσιστικών απολύσεων νέων ανθρώπων.
Η κυβέρνηση των “φουσκωμένων” ελλειμμάτων.
Η κυβέρνηση των φόρων.
Η κυβέρνηση των θεαματικών υπαναχωρήσεων και της έλλειψης συντονισμού.
Από χθες, ετοιμάζεται για μία ακόμα νέα “επιτυχία”.
Αντί ολοκληρωμένου σχεδίου, συγκροτημένης πολιτικής και συγκεκριμένων μέτρων για έξοδο από την κρίση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαγγέλλει Εξεταστικές Επιτροπές για την Οικονομία.
Η κυβέρνηση ετοιμάζει το άλλοθι της εγκατάλειψης των προεκλογικών της υποσχέσεων.
Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη μεθόδευση που θα βρει τη Νέα Δημοκρατία απέναντι. Πυροδοτεί ένταση, τη στιγμή που η Οικονομία απαιτεί ηρεμία και υπευθυνότητα.
Πρόκειται για εκκωφαντική ομολογία αδυναμίας. Μιας κραυγαλέας αδυναμίας, που καμία επικοινωνιακή μεθόδευση εκδικητικότητας δεν μπορεί να κρύψει.
Τα συγχαρητήριά μας…».

Ανάλογου ύφους και περιεχομένου ήταν εξάλλου και η ανακοίνωση στην οποία είχε προβεί ο κος. Κουμουτσάκος, λίγο πριν την προηγούμενη που παραθέσαμε:

«Αντιμέτωπη, με τον ίδιο της τον προεκλογικό εαυτό, του λαϊκισμού και των χωρίς όριο και αντίκρισμα υποσχέσεων, η κυβέρνηση, πανικόβλητη, αναζητάει τώρα άλλοθι για την μεγάλη υπαναχώρηση.
Για τη μεγάλη υπαναχώρηση, που έχει ήδη αρχίσει.
Αναζητάει πανικόβλητη, διέξοδο με το τεχνητό «φούσκωμα» του ελλείμματος, και- μετά την αντίδραση που συνάντησε στις Βρυξέλλες- με τη εξαγγελία για σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών.
Με όλα αυτά επιβεβαιώνει ότι δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση, ότι δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα».

Με την πείρα που διαθέτει ο κος. Κουμουτσάκος ως επί σειρά ετών εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και με τις πρόσθετες εμπειρίες που τώρα αποκτά επεξεργαζόμενος δηλώσεις και ανακοινώσεις επί μίας ευρύτερης πολιτικής θεματολογίας, είναι γεγονός ότι εξελίσσεται σε ένα δεινό spokesman του κόματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πρόβλημα είναι ότι παραμένει ευρωβουλευτής και επομένως, οι δύο επιλογές που έχει πρακτικά να αντιμετωπίσει είναι είτε να μη βρίσκεται στις Βρυξέλλες τόσο τακτικά, όσο απαιτείται, είτε να λειτουργεί ως κομματικός εκπρόσωπος εκ του μακρόθεν. Έτσι, δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα θα συνεχίσει να τα καταφέρνει τόσο επιτυχώς. Ενδεχομένως ο νέος πρόεδρος θα ορίσει δικό του εκπρόσωπο, αλλά ήδη ο κος. Κουμουτσάκος έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη εκπροσώπησης στα ΜΜΕ.

Συνθλίβονται μεταξύ των επιπολαιοτήτων και των αντιφάσεών τους

Το παρακάτω κείμενο, με τον αυθεντικό τίτλο Για γέλια ή για κλάματα…; όπως και το σκίτσο του "Αρκά" αποτελούν αναδημοσίευση από το blog του politis-gr, ο οποίος πάντοτε μας επιφυλάσσει ενδιαφέρουσες παραθέσεις στοιχείων και εύστοχες επισημάνσεις:

"Μετά τις πρώτες σαράντα ημέρες διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ εύλογα αναρωτιούνται οι πολίτες εάν θα πρέπει να γελάνε ή να κλαίνε. Τι άλλο να αναρωτιούνται όταν οι οποιεσδήποτε προεκλογικές εξαγγελίες ανατρέπονται από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Προχθές ο κ. Γ. Παπανδρέου βγαίνοντας από το άτυπο υπουργικό συμβούλιο δήλωσε ...υπερηφάνως ότι: «Δίνουμε μάχη για την ανόρθωση του κύρους και της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς»…..Μία ώρα αργότερα οι Βρυξέλλες ανακοίνωναν την υπαγωγή της Ελλάδας σε αυστηρότερο καθεστώς επιτήρησης κλιμακώνοντας τις πιέσεις τους για δημοσιονομική προσαρμογή!..

Το ΠαΣοΚ βλέπετε τα ...παραφούσκωσε (πράγμα που σας είχα προειδοποιήσει εξ αρχής) στην προσπάθειά του να παίξει μικροκομματικά παιχνίδια , αγνοώντας ότι καταρρακώνει την αξιοπιστία της χώρας μας διεθνώς.

Προεκλογικά βέβαια ο κ.Γ.Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα δήλωναν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται επ` ουδενί να ακολουθήσουν το παράδειγμα της... επάρατης ΝΔ και της απογραφής του κ. Αλογοσκούφη !Εάν θέλουμε μάλιστα να είμαστε δίκαιοι η απογραφή Αλογοσκούφη είχε κάποιους πυλώνες λογικής επάνω στους οποίους εδράζετο. Αυτή η καταγραφή- του μετέχοντος στα ΔΣ του ΟΤΕ όταν η SIEMENS …έκανε πάρτι-κ. Παπακωνσταντίνου στερείται οποιασδήποτε λογικής.

Είναι σαν να πυροβολεί τα ίδια τα πόδια του! Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο διεθνώς, η κυβέρνηση υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας καθαρά για μικροκομματικούς σκοπούς, προκειμένου από την μία να κατηγορήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και από την άλλη να έχει την ...ευχέρεια την επόμενη χρονιά να παρουσιάσει οικονομικούς δείκτες που θα φανερώνουν ,με την μείωση τους, το ...μεγαλοπρεπές έργο της κυβέρνησης.

Συγχρόνως όμως αυτή η υποβάθμιση θα δυσκόλεψε το έργο της ίδιας της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ αφού θα οδηγήσει σε αυξημένο κόστος δανεισμού και για τη χώρα και για τις επιχειρήσεις. Και εν μέσω κρίσης αυτό είναι ….αυτοκτονικός ιδεασμός !

Είναι τελείως αντιφατικό να δηλώνεις :«Δίνουμε μάχη για την ανόρθωση του κύρους και της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς» και την ίδια στιγμή να δίνεις μάχη προκειμένου να πείσεις τις Βρυξέλλες-που θυμούνται την δημιουργική λογιστική του κ. Σημίτη και...κάτι παθαίνουν- ότι ….η Ελλάδα είναι ψεύτρα και αναξιόπιστη …!!!

Είναι τελείως αντιφατικό προεκλογικά με κομπορρημοσύνη να δηλώνεις: « Εμείς ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε με την ΕΕ» και μετεκλογικά ο κ. Παπακωνσταντίνου σαν βρεγμένη γάτα να τους παρακαλά να …μην βαράνε πολύ και να δηλώνει ότι θα ήθελε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί ….!!!

Είναι τελείως αντιφατικό από την μια προεκλογικά να λες: «Λεφτά υπάρχουν» και μετεκλογικά να ισχυρίζεσαι ότι …«είμαστε στο χείλος της χρεοκοπίας»…!!!

Είναι τελείως αντιφατικό να δηλώνεις έλλειμμα 12.5% από την δεύτερη ημέρα που ανέλαβες την εξουσία ,(χωρίς να γνωρίζεις καν τους οικονομικούς δείκτες, αφού ήταν αδύνατο σε αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με την κρατική μηχανή σε ...αδράνεια λόγω των αλλαγών στα υπουργεία) και από την άλλη να διορίζεις μετά δεκαπέντε ημέρες ....ανεξάρτητη αρχή προκειμένου να διαπιστώσει ...πόσο είναι το έλλειμμα…!!!

Αφήστε που η αντίφαση ....διορισμένη - ανεξάρτητη αρχή ...βγάζει μάτια!!!! Πόσο μάλιστα όταν αυτή ( η …διορισμένη-ανεξάρτητη ντε!) αποτελείται από φίλα προσκείμενους και κομματικά στελέχη)".

Έχουν άδικο λοιπόν οι πολίτες που δεν ξέρουν αν θα πρέπει να γελάνε ή ...να κλαίνε;"

Μπούμεραγκ γυρίζει στο Φασούλα η επίθεσή του στην Επίτροπο







H ηλεκτρονική εφημερίδα PiraeusPress και ο κεντρικός συντελεστής της, κος. Σαράντος Ευσταθόπουλος, συνεχίζουν τον δημοσιογραφικό αγώνα της αλήθειας, ενάντια στις αδιαφανείς και αδικαιολόγητες συμφωνίες και αγορές στις οποίες επιδίδονται ο Δήμος Πειραιώς και ο κος. Παναγιώτης Φασούλας, επανερχόμενοι στην υπόθεση της προμήθειας ρομποτικών κάδων απορριμάτων από έναν και μοναδικό προμηθευτή και σε τιμές που υπερδιογκώνονταν συνέχεια και αδικαιολόγητα. Ταυτόχρονα, με άρθρο-παρέμβασή τους αποκαλύπτουν και καταγγέλουν το σύνολο της διαχειριστικής συμπεριφοράς και της πολιτικής νοοτροπίας του Δημάρχου.
Την αφορμή για να επανέλθουν στο θέμα εφημερίδα και δημοσιογράφος, την έδωσε ο ίδιος ο κος. Φασούλας, χρησιμοποιώντας το βήμα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού "Κανάλι 1", προκειμένου να επιτεθεί στην Επίτροπο που Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία και "μπλοκάρισε" με πόρισμά της, την υπόθεση των κάδων.

Σας επισημαίνουμε ότι εάν επιθυμείτε να "φρεσκάρετε" λίγο τις πληροφορίες σας γι' αυτή την υπόθεση που αναδύει οσμή διαχειριστικού σκανδάλου, θα ήταν χρήσιμο να διαβάσετε, κάνοντας κλικ εδώ την παλιότερη ανάρτηση της PiraeusPress για την έκθεση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αγορά των κάδων και το τι ακριβώς αναφέρει, καθώς και να λάβετε γνώση, κάνοντας κλικ εδώ, των επτά καίριων και κρίσιμων ερωτημάτων που απηύθυνε στη Δημοτική Αρχή του μεγάλου λιμανιού της χώρας, ο κος. Ευσταθόπουλος.

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε στην πλήρη της έκταση τη νέα ανάρτηση της PiraeusPress για την ραδιοφωνική "έκρηξη" Φασούλα, που μπορείτε αν θέλετε να τη διαβάσετε και μέσα από τις σελίδες της ηλεκτρονικής εφημερίδας, κάνοντας κλικ εδώ:

"Εκτός ελέγχου, μεταφορικώς και κυριολεκτικώς, τέθηκε αυτοβούλως ο κ. Φασούλας.

Ο κ. Φασούλας αν εκτέθηκε μια φορά για την υπόθεση της σκανδαλώδους προμήθειας των ρομποτικών κάδων, εκτίθεται διπλά μετά την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραστεργίου. Ο Δήμαρχος Πειραιά δεν κρύβει την οργή και την ενόχλησή του για την Επίτροπο που ελέγχει τις δαπάνες στο Δήμο Πειραιά αποφεύγοντας όμως να κάνει την παραμικρή νύξη για το θέμα των ρομποτικών κάδων. Η κ. Καραστεργίου, που θεωρείται υπόδειγμα δημοσίου λειτουργού και εντιμότητας, αρνήθηκε να θεωρήσει τo τιμολόγιο του μισού και πλέον εκατομμυρίου ευρώ για την προμήθεια νέων κάδων.
Στην έκθεσή της αναφέρει ότι «δεν έγινε διαπραγμάτευση των οικονομικών όρων της σύμβασης με τη μοναδική προσφέρουσα εταιρεία. Δεν προκύπτει διαπραγμάτευση – διαβούλευση ως προς την τιμή».
Κόλαφος όμως για τον κ. Φασούλα είναι η διαπίστωση της Επιτρόπου ότι «η ανωτέρω προμήθεια που είχε ενταχθεί στο ΕΠΠ (έτους 2009) για 10 τεμάχια ρομποτικών κάδων συνολικής αξίας 560.000 ευρώ, δηλαδή για 56.000 ευρώ ο κάθε κάδος, έπρεπε να ματαιωθεί και να γίνει επαναπρογραμματισμός και επανεξέταση της δαπάνης. Όπως προκύπτει από τα συνημμένα δικαιολογητικά, μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, η τιμή προσφοράς του μειοδότη επέφερε αύξηση της προϋπολογισθείσης αξίας, ανά ρομποτικό κάδο, πέραν του ποσοστού του 50% της αξίας της προκηρυχθείσας ποσότητας.
Με απλά λόγια η Επίτροπος είπε στη Δημοτική Αρχή τα εξής :
Πήρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση για προμήθεια 10 κάδων συνολικής αξίας 560.000 ευρώ, δηλαδή 56.000 ο ένας.
Καταφέρατε με τη διαδικασία της απ’ ευθείας διαπραγμάτευσης να πάρετε 5 κάδους προς 110.000 ευρώ ο ένας. Δηλαδή οι «επιτυχημένοι» διαπραγματευτές της δημοτικής αρχής Φασούλα κατάφεραν να υπερδιπλασιάσουν την τιμή κάθε κάδου.
Παράλληλα ο πρώτος κάδος που είχε αγοραστεί με διαγωνισμό από τη ΔΕΠΕΠ τον Ιούνιο του 2008, στοίχισε 44.984 ευρώ.
Τρελές διαφορές δηλαδή.

Μέχρι σήμερα ο κ. Φασούλας δεν είχε πει λέξη για όλα αυτά.
Αντίθετα σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Δήμου Πειραιά (στα πρότυπα του «Γιάννης κερνάει , Γιάννης πίνει») εξαπολύει επίθεση στην Επίτροπο, προσέξτε όχι για την άρνησή της να εγκρίνει την προμήθεια των κάδων του μισού εκατομμυρίου ευρώ αλλά για την άρνησή της να επικυρώσει τη δαπάνη των 15.000 ευρώ για το υπαίθριο γυμναστήριο στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Ο κ. Φασούλας επιλέγει την συγκεκριμένη περίπτωση γιατί προφανώς η άλλη (των κάδων) κάνει …. τζιζ και δεν τον συμφέρει.
Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφερόμενος στην Επίτροπο της καταλογίζει ότι «μας ακυρώνει συνεχώς αποφάσεις και δεν κατανοώ γιατί γίνεται αυτό». Προφανώς ο star κ. Φασούλας δεν υπόκειται σε ελέγχους και δεν ανέχεται έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και τα όργανα της Πολιτείας. Μέχρι σήμερα κ. Δήμαρχε μόνο οι off-shore εταιρείες ήταν εκτός ελέγχου, όχι οι δήμοι.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Φασούλας αναφερόμενος πάλι στην Επίτροπο λέει : «Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δημιουργεί όλα αυτά, αλλά θεωρώ ότι πραγματικά έχουμε επίφαση Δημοκρατίας. Ο λαός του Πειραιά επέλεξε μια συγκεκριμένη δημοτική αρχή, η οποία έχει πρόγραμμα και πάνω σε αυτό βαδίζουμε».

Είναι φανερός ο εκνευρισμός του Δημάρχου Πειραιά και ο πανικός που τον διακατέχει από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης τωn ρομποτικών κάδων. Με την επίθεση που εξαπολύει στην Επίτροπο δείχνει την αλαζονεία και την καθεστωτική νοοτροπία του, δεν δέχεται κανέναν έλεγχο, αρνείται να αποδεχθεί τους όρους και τους κανόνες της χρηστής διαχείρισης. Επίτροπος κ. Καραστεργίου κάνει το καθήκον της. Αν ο κ. Φασούλας νομίζει ότι παρανομεί η Επίτροπος ή τον θίγει σε ηθικό επίπεδο υπάρχουν τρόποι και διαδικασίες για να αναζητήσει το δίκιο του. Δεν πρόκειται όμως να κάνει τίποτα. Γνωρίζει ότι το άνοιγμα της συζήτησης για τους ρομποτικούς κάδους δεν τον συμφέρει αφού θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα. Η επίκληση του προγράμματος που ενέκριναν οι Πειραιώτες και πρέπει να εφαρμόσει είναι τουλάχιστον ατυχής. Πρώτον, γιατί το πρόγραμμα του συνδυασμού του «ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ» έγινε σημαία ευκαιρίa ς και κουρελόχαρτο τρία χρόνια μετά. Δεύτερον γιατί όσο και αν ψάξαμε σε αυτό το πρόγραμμα πουθενά δεν υπήρχε η δέσμευση προμήθειας ρομποτικών κάδων που ξεκινούν με τιμή εκκίνησης τις 44.000 ευρώ, ανεβαίνουν στις 56.000 και κατοχυρώνονται στις 110.000. Εκτός αν υπήρχαν δύο προγράμματα. Ένα φανερό για λαϊκή κατανάλωση και ένα κρυφό, αυτό που βλέπουμε και εφαρμόζεται.
Η υπόθεση όμως έχει και πολιτική διάσταση.
Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Παπανδρέου να πάρει αποστάσεις από τον κ. Φασούλα, ο Δήμαρχος Πειραιά εξελέγη με την υποστήριξη και το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Πώς συμβιβάζονται οι εξαγγελίες για τη διαφάνεια, το σεβασμό στο δημόσιο έλεγχο και τις ανεξάρτητες αρχές με όλα όσα έκανε η δημοτική αρχή Φασούλα γύρω από τη σκανδαλώδη προμήθεια των ρομποτικών κάδων; Και πώς συμβιβάζονται αυτές οι δεσμεύσεις του κ. Παπανδρέου με τη δυσανεξία που εκδηλώνει ο κ. Φασούλας απέναντι στον έλεγχο της Επιτρόπου; Μια και ο Δήμος Πειραιά δεν απαντάει μήπως μπορεί να δώσει απάντηση το ΠΑΣΟΚ;"

Η PiraeusPress και ο κος. Ευσταθόπουλος, δεν αρκέστηκαν στην ανάρτηση που μόλις διαβάσατε, αλλά πρόσθεσαν, σχολιάζοντας το "ξέσπασμα" του Δημάρχου Πειραιώς στο δικό του (!!!) δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό και ένα άρθρο-γροθιά που αναφέρεται συνολικά στη διαχειριστική συμπεριφορά, αλλά και στην πολιτική νοοτροπία που δείχνουν έναντι της πόλης και των κατοίκων ο κος. Φασούλας και η ομάδα του. Είναι ενδιαφέρον και εξαιρετικά αποκαλυπτικό το άρθρο και γι ' αυτό το λόγο, σας το παραθέτουμε ακολούθως, ενώ εάν επιθυμείτε, μπορείτε να το διαβάσετε και στις ηλεκτρονικές σελίδες της εφημερίδας, κάνοντας κλικ εδώ:

"Αναζητώντας βήμα και ακροατήριο ο Παναγιώτης Φασούλας αποφάσισε να παραχωρήσει συνέντευξη στο Κανάλι 1.
Βήμα βρήκε, ακροατήριο όμως αμφίβολο.
Αν και στη συνέντευξη κυριάρχησε η επίθεση του Δημάρχου Πειραιά στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραστεργίου, που με την άρνησή της να εγκρίνει τη δαπάνη των 560.000 ευρώ, αποκάλυψε την υπόθεση της σκανδαλώδους προμήθειας των ρομποτικών κάδων, υπήρχαν και άλλες αναφορές του κ. Φασούλα που κυριολεκτικά έδωσαν «ρέστα».

Ο Δήμαρχος Πειραιά επαναλαμβάνει τη γνωστή προεκλογική καραμέλα των διεκδικήσεων έναντι του ΟΛΠ. Τρία χρόνια αυτές τις διεκδικήσεις (επί Ν.Δ.) δεν τις είχαμε δει να παίρνουν συγκεκριμένη μορφή. Προφανώς ο κ. Φασούλας περίμενε να γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, οπότε θα δούμε.
Ακολουθεί η αγωνία του να μας θυμίσει ότι είναι κοντά στις απόψεις του κ. Παπανδρέου τώρα που ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έγινε Πρωθυπουργός. Η δήλωση του κ. Φασούλα πριν από δύο χρόνια στο ΕΘΝΟΣ και στον κ. Σκουρή πάλι, σύμφωνα με την οποία «ο Γιώργος είναι ταυτισμένος με τη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ» ήταν αποτέλεσμα επιρροής κακών συμβούλων.

Ο κ. Φασούλας μαζί με τον κ. Οικονομόπουλο παρουσίασαν το Συμμετοχικό Προϋπολογισμό (όπως λέμε «Συμμετοχική Δημοκρατία») για να μοιάζουμε και με τον κ. Παπανδρέου.
Τι σημαίνει «Συμμετοχικός Προϋπολογισμός»; Ότι μέσω της ιστοσελίδας του δήμου οι πολίτες του Πειραιά θα μπορούν να στέλνουν τις παρατηρήσεις τους για τον προϋπολογισμό και τις δαπάνες του δήμου. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν οι προτάσεις αυτές μπορούν να αλλάξουν ακόμα και τις προτεραιότητες του δήμου ο κ. Φασούλας απαντά : «Γιατί να μην αλλάξουμε; Δε νομίζω ότι υπάρχει πολιτικός που να μη θέλει να πρωτοπορήσει και να είναι διάφανος ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» (Σ.Σ. : Έχεις κανένα στο νου σου Δήμαρχε Παναγιώτη;)
Συνεπώς στα πλαίσια της συμμετοχικής δημοκρατίας και του «συμμετοχικού» προϋπολογισμού οι πολίτες του Πειραιά από τις 15 Νοεμβρίου (ημέρα Κυριακή που …. ο δήμος είναι κλειστά) θα μπορούν να βομβαρδίζουν την ιστοσελίδα του δήμου Πειραιά με ερωτήματα :
1ον) Για τους ρομποτικούς κάδους, πως γίνεται να αγοράζονται από τη ΔΕΠΕΠ προς 44.000 ο ένας (τον Ιούνιο του 2008), το Δημοτικό Συμβούλιο να παίρνει απόφαση για αγορά 10 κάδων προς 56.000 ο ένας και τελικά να αγοράζονται 5 κάδοι προς 110.000 ευρώ ο ένας
2ον) Για την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται ορισμένες δημοτικές επιχειρήσεις με υπαλλήλους απλήρωτους.
3ον) Για τις σπατάλες στο δήμο με την εκτόξευση στα ύψη προϋπολογισμών ζημιογόνων δημοτικών επιχειρήσεων ενώ υποτίθεται ο «δήμος δεν έχει λεφτά»
4ον) Για το που και πως διατέθηκαν 4.000.000 ευρώ από τη ΔΕΠΕΠ όπως κατήγγειλε ο συντονιστής της μειοψηφίας κ. Κάρλες
5ον) Για να μάθουν πόσο έχουν αυξηθεί τα έξοδα του γραφείου Δημάρχου σε σχέση με τα έξοδα επί Αγραπίδη
6ον) Για το πόσο έχει στοιχίσει η «χλιδάτη» ανακαίνιση του κτιρίου της οδού Κανθάρου στο οποίο θέλει να μεταφέρει το προσωπικό του γραφείο ο κ. Φασούλας.
Μέχρι σήμερα όπως επεσήμανε ο τ. Αντιδήμαρχος κ. Σπυράκης έχουμε και λέμε:
Προμήθεια εξοπλισμού εστίασης 100.000 €
Προμήθεια ηλεκτρικού εξοπλισμού 100.000 €
Προμήθεια Επίπλων 155.000
Προμήθεια εξοπλισμού για τη δικτύωση και την επικοινωνία 50.000 €
Προμήθεια λοιπού εξοπλισμού 20.000 €
7ον) Για το αν έχουν αυξηθεί τα έξοδα και οι δαπάνες του Δήμου σε σχέση με την 8ετία Αγραπίδη. Και αντίστοιχα ποια είναι η μείωση εσόδων που υπάρχει και είναι ιδιαίτερα αισθητή
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα υπάρχουν στο διαδίκτυο τα έσοδα και οι δαπάνες ο κ. Φασούλας απαντά : «Το όνειρό μου είναι να το δω αυτό και εδώ. Το έχω δει σε μία πόλη της Αμερικής. Υπάρχει φωτεινός πίνακας έξω από το Δημαρχείο με πλήρη ροή χρημάτων όπως έρχονται και όπως φεύγουν».Δηλαδή όπως όλα δείχνουν σε μία τεράστια γιγαντοοθόνη-πίνακα έξω από το Δημαρχείο θα δεσπόζει η εικόνα του κ. Φασούλα μαζί με τον κ. Οικονομόπουλο και από κάτω όπως έρχονται και όπως φεύγουν»Πήραμε – Δώσαμε.
Ο κ. Σκουρής από το Κανάλι 1, ξαναρωτάει για τον προϋπολογισμό : «Θα έχουμε δαπάνες και έξοδα δημοσιευμένα»«Βεβαίως» απαντά ο κ. Φασούλας αλλά «από το 2010» (δηλαδή μετά τις …. εκλογές).
Σταματάμε εδώ γιατί ο χώρος δεν επαρκεί για να απαρριθμήσουμε και να αναλύσουμε τις αντιφάσεις του Δημάρχου Πειραιά σε αυτή τη συνέντευξη που τον εκθέτει πολλαπλώς.
Ο Πειραιάς δεν έχει Δήμαρχο.
Δεν επικοινωνεί με τους πολίτες δεν γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν στις γειτονιές της πόλης, δεν γνωρίζει που πέφτουν αυτές οι γειτονιές.
Έγιναν δύο απόπειρες (που εξαγγέλθηκαν μάλιστα διθυραμβικά) για συναντήσεις του Δημάρχου με πολίτες στο γραφείο του. Εγκαταλείφθηκαν άμεσα και αγνοείται πλέον η τύχη τους.
Ο κ. Φασούλας είναι απών και από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τις 25 συνεδριάσεις που έγιναν το 2008 ήταν παρών μόνο στις 9. Το πρώτο εξάμηνο του 2009 έγιναν 16 συνεδριάσεις και ο κ. Φασούλας ήταν παρών μόνο στις 2.
Η εικόνα ενός Δημάρχου που δεν μπορεί να μαζέψει τα σκουπίδια, που βυθίζει καθημερινά την πόλη στην παρακμή δεν είναι τυχαία ούτε ανεξήγητη.
Για αυτό και οι εκλογές τον προσεχή Οκτώβριο πρέπει να είναι μία λύτρωση για τον Πειραιά.
Να κλείσουμε οριστικά τους λογαριασμούς μας με το χθες, τα πρόσωπα και τις πρακτικές του παρελθόντος.
Απ’ όπου και αν προέρχονται".