14 Νοε 2009

Σφοδρή αντεπίθεση ΝΔ με σειρά δηλώσεων από τον Γ. Κουμουτσάκου

Όλο και εντονότερες γίνονται οι παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας προς τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης με την παρουσία του κου. Γιώργου Κουμουτσάκου στη θέση του εκπροσώπου Τύπου. Χθές, με αφορμή τα "τερτίπια" του ΠαΣοΚ γύρω από την πραγματική κατάσταση της Οικονομίας, τις κινήσεις που μεθοδεύει ο κος. Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να πάρει πίσω το σύνολο των ανεύθυνων και ανεφάρμοστων προεκλογικών εξαγγελιών του κόμματός του, καθώς και τις έωλες απειλές για σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, ο κος. Κουμουτσάκος δήλωσε:

«Μέσα σε 40 μόλις ημέρες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει “πετύχει” να είναι:
Η κυβέρνηση χωρίς Γενικούς Γραμματείς.
Η κυβέρνηση των, έως χθες, κλειστών λιμανιών.
Η κυβέρνηση των ρεβανσιστικών απολύσεων νέων ανθρώπων.
Η κυβέρνηση των “φουσκωμένων” ελλειμμάτων.
Η κυβέρνηση των φόρων.
Η κυβέρνηση των θεαματικών υπαναχωρήσεων και της έλλειψης συντονισμού.
Από χθες, ετοιμάζεται για μία ακόμα νέα “επιτυχία”.
Αντί ολοκληρωμένου σχεδίου, συγκροτημένης πολιτικής και συγκεκριμένων μέτρων για έξοδο από την κρίση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαγγέλλει Εξεταστικές Επιτροπές για την Οικονομία.
Η κυβέρνηση ετοιμάζει το άλλοθι της εγκατάλειψης των προεκλογικών της υποσχέσεων.
Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη μεθόδευση που θα βρει τη Νέα Δημοκρατία απέναντι. Πυροδοτεί ένταση, τη στιγμή που η Οικονομία απαιτεί ηρεμία και υπευθυνότητα.
Πρόκειται για εκκωφαντική ομολογία αδυναμίας. Μιας κραυγαλέας αδυναμίας, που καμία επικοινωνιακή μεθόδευση εκδικητικότητας δεν μπορεί να κρύψει.
Τα συγχαρητήριά μας…».

Ανάλογου ύφους και περιεχομένου ήταν εξάλλου και η ανακοίνωση στην οποία είχε προβεί ο κος. Κουμουτσάκος, λίγο πριν την προηγούμενη που παραθέσαμε:

«Αντιμέτωπη, με τον ίδιο της τον προεκλογικό εαυτό, του λαϊκισμού και των χωρίς όριο και αντίκρισμα υποσχέσεων, η κυβέρνηση, πανικόβλητη, αναζητάει τώρα άλλοθι για την μεγάλη υπαναχώρηση.
Για τη μεγάλη υπαναχώρηση, που έχει ήδη αρχίσει.
Αναζητάει πανικόβλητη, διέξοδο με το τεχνητό «φούσκωμα» του ελλείμματος, και- μετά την αντίδραση που συνάντησε στις Βρυξέλλες- με τη εξαγγελία για σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών.
Με όλα αυτά επιβεβαιώνει ότι δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση, ότι δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα».

Με την πείρα που διαθέτει ο κος. Κουμουτσάκος ως επί σειρά ετών εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και με τις πρόσθετες εμπειρίες που τώρα αποκτά επεξεργαζόμενος δηλώσεις και ανακοινώσεις επί μίας ευρύτερης πολιτικής θεματολογίας, είναι γεγονός ότι εξελίσσεται σε ένα δεινό spokesman του κόματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πρόβλημα είναι ότι παραμένει ευρωβουλευτής και επομένως, οι δύο επιλογές που έχει πρακτικά να αντιμετωπίσει είναι είτε να μη βρίσκεται στις Βρυξέλλες τόσο τακτικά, όσο απαιτείται, είτε να λειτουργεί ως κομματικός εκπρόσωπος εκ του μακρόθεν. Έτσι, δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα θα συνεχίσει να τα καταφέρνει τόσο επιτυχώς. Ενδεχομένως ο νέος πρόεδρος θα ορίσει δικό του εκπρόσωπο, αλλά ήδη ο κος. Κουμουτσάκος έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη εκπροσώπησης στα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: