9 Σεπ 2009

Αν επενδύσει στο μπλα-μπλα κάηκε ο Καραμανλής

Επειδή καλλιεργείται υπερβολική αισιοδοξία στη Νέα Δημοκρατία για το αποτέλεσμα του debate μεταξύ των κκ. Καραμανλή και Παπανδρέου, οι επαϊοντες της Ρηγίλλης 18, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα ακόλουθα:

- Πρώτον, μη το δέσουν σκοινί-κορδόνι πως θα γίνει τελικά το debate. Συμφέρον των ανθρώπων του ΠαΣοΚ σε αυτές τις εκλογές, είναι νά προφυλάσσουν τον κο. Παπανδρέου από μία πιθανή γκάφα, όχι να τον εκθέτουν. Προφάσεις για να μη γίνει αυτό το debate, μπορεί να βρεθούν αναρίθμητες, ακόμη και την τελευταία στιγμή.

- Δεύτερον, ο κόσμος ήδη γνωρίζει πως ο κος. Καραμανλής διαθέτει ρητορική δεινότητα, ενώ ο κος. Παπανδρέου δυσκολίες στην έκφραση και στο λόγο. Επομένως, εάν ο κος. Καραμανλής πάει στο debate έχοντας σίγουρο πως θα επικρατήσει με ευφάνταστα σχήματα, τότε κινδυνεύει να μην προετοιμαστεί σωστά αναφορικά με τις θέσεις και με τα επιχειρήματά του. Αντιθέτως, ο κος. Παπανδρέου, γνωρίζοντας πως υπολείπεται του αντιπάλου του στο λέγειν, θα επενδύσει αποκλειστικά στις θέσεις, στα επιχειρήματά του και φυσικά, στα σημεία κριτικής απέναντι στην κυβέρνηση.

- Τρίτον. είναι φυσιολογικό ο κος. Καραμανλής να επιχειρήσει μία ισοπεδωτική εμφάνιση έναντι του αντιπάλου του, αλλά αν πέσει στην παγίδα να αναδείξει τα στοιχεία ή τα σημεία προσωπικής ανεπάρκειας του κου. Παπανδρέου, απλά θα τον καταστήσει ακόμη περισσότερο συμπαθή. Ο πρωθυπουργός, πρέπει να αναδείξει την πολιτική και όχι την προσωπική ανεπάρκεια του αντιπάλου του και την ένδειά του σε θέσεις και επιχειρήματα.

- Τέταρτον, ο κος. Καραμανλής πρέπει να επιχειρήσει μαζί και ταυτόχρονα τα ακόλουθα:
α.- Να αναδείξει τα βασικότερα στοιχεία του έργου της κυβέρνησης, με έμφαση στα μεγάλα έργα και στην αναπτυξιακή πολιτική της και όχι σε ζητήματα καθημερινότητας, διότι σε αυτό το debate θέλει να πείσει ότι είναι ηγέτης, όχι διαχειριστής.
β.- Να τονώσει το δείκτη εμπιστοσύνης του πολίτη προς το πρόσωπό του εκπέμποντας μηνύματα πίστης και ισχύος και ταυτόχρονα να είναι εγκρατής και στοχευμένος στην αυτοκριτική του για να μη δώσει την εικόνα αυτομαστιγώματος.
γ.- Να επισημάνει ότι το ΠαΣοΚ έχει παρελθόν και μάλιστα πολύ νωπό και δεν έχει προβεί σε κανενός είδους αυτοκριτική, ή παραδοχή για τα λάθη του.
δ.- Να κορυφώσει την ένταση στην τοποθέτηση των κρίσιμων διακυβευμάτων, με πρώτο, την πορεία της χώρας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης προς τα εμπρός, με μία κυβέρνηση που έχει θέσεις και πρόγραμμα για την αντιμετώπισή της.
Αυτά τα λίγα και συγγνώμη αν σας κουράσαμε με την έκταση του κειμένου, ή με το σοβαρό του ύφος (μετά τον χαβαλέ που κάναμε με όλα τα προηγούμενα), αλλά ακούγεται πως ο κος. Λούλης συμβουλεύει τον πρωθυπουργό να μπουκάρει στο studio και να τα κάνει όλα γυαλιά-καρφιά.
Ελπίζουμε να μην ευσταθεί αυτή η φήμη.
Σημείωση: Αλλά εάν ευσταθεί όμως, αλήθεια πως αποφοίτησε ο κος. Λούλης από το πανεπιστήμιο του Essex που είναι κορυφαίο στην πολιτική; Σκονάκια έκανε, γιατί αποκλείεται να τους έγραφε τέτοιες @!#)*&^%-ίες !

Δεν υπάρχουν σχόλια: