9 Σεπ 2009

Επόμενη μεγάλη μάχη οι Δημοτικές-Νομαρχιακές










Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της 4ης Οκτωβρίου, η μεγάλη πολιτική μάχη θα γίνει στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Τα δύο μεγάλα κόμματα, θα επιχειρήσουν να αυξήσουν κέρδη και να μειώσουν απώλειες σε σχέση με τις Εθνικές Εκλογές σε επίπεδο νομών, ενώ είναι φυσιολογικό να χτυπήσουν και τους τρεις μεγάλους δήμους, που διαμορφώνουν και τις εντυπώσεις.


Η Ιπποκράτους είναι πιθανό να διεκδικήσει το δήμο Αθηναίων με την κα. Άννα Διαμαντοπούλου, με τη βοήθεια μάλιστα της διασπαστικής για τη δεξιά εκλογική βάση υποψηφιότητας που θα κατεβάσει ο μονίμως συνεργαζόμενος με το ΠαΣοΚ, κος. Καρατζαφέρης. Ως δούρειος ίππος του ΛΑΟΣ, ακούγεται ο κος. Γιώργος Τράγκας.

Στη Θεσσαλονίκη, το ΠαΣοΚ θα πάει με το δημοφιλή και πολυσυλλεκτικό κο. Γιάννη Μπουτάρη, ενώ στον Πειραιά, θα διατηρήσειτον κο. Παναγιώτη Φασούλα.

Η Νέα Δημοκρατία, δεν έχει άλλη επιλογή από να διατηρήσει ως υποψήφιο στην Αθήνα τον κο. Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος εμφανίζεται δημοφιλής γενικά στις μετρήσεις και έχει υψηλή προσβασιμότητα στη δεξιά ψήφο.

Στη Θεσσαλονίκη, αν κατεβάσει το νυν δήμαρχο κο. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, θα ηττηθεί, ενώ αν επιλέξει τη λύση του κου. Παναγιώτη Ψωμιάδη θα συντριβεί. Ως βατή και ανταγωνιστική υποψηφιότητα, ακούγεται εκείνη του νυν υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, κου. Σταύρου Καλαφάτη.

Στον Πειραιά, το τοπίο είναι γρίφος. Ο κος. Φασούλας είναι δήμαρχος-φάντασμα, αλλά δεν υπάρχει κανείς από τη ΝΔ να τον νικήσει. Ο κος. Βασίλης Μιχαλολιάκος ενδιαφέρεται, αλλά έχει βαρύνει πολιτικά, ο κος. Πέτρος Μαντούβαλος είναι προς το παρόν υπόδικος, αλλά ακόμη και αν ξεμπλέξει δικαστικά θα του έχει μείνει το πολιτικό στίγμα, ενώ ακούγεται ότι ούτως ή άλλως, θα κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος με τη στήριξη του ΛΑΟΣ. Μάλλον, σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ, θα κληθεί να αναλάβει το μεγάλο ρίσκο και να επιλέξει μία υποψηφιότητα σοκ που θα εκπλήξει και τον πλέον υποψιασμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: