3 Δεκ 2009

Ευπρόσδεκτοι, αν και αναμενόμενοι, οι διορισμοί των δύο βασικών εκπροσώπων

Δύο στα δύο τρίποντα για τον κο. Αντώνη Σαμαρά στις τοποθετήσεις νέων αξιωματούχων - ήτοι ευστοχία εκατό τοις εκατό. Μετά τον διορισμό των κκ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Θεόδωρου Δραβίλλα στις θέσεις του διευθυντή Πολιτικού Γραφείου Προέδρου και Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του κόμματος αντίστοιχα, ανακοινώθηκαν ο κος. Πάνος Παναγιωτόπουλος ως εκπρόσωπος Τύπου και ο κος. Κώστας Μαρκόπουλος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Κατ’ αρχήν και οι δύο βουλευτές τάχτηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του κου. Σαμαρά σε μία φάση που οι δημοσκοπήσεις δεν τον ευνοούσαν. Εργάστηκαν σκληρά για την καμπάνια του, εμφανιζόμενοι σε τηλεοπτικές αναμετρήσεις κόντρα σε υπεράριθμους αντιπάλους. Πάνω απ’ όλα όμως, αντιπροσώπευσαν με πειστική γλώσσα τις απόψεις του, χωρίς φραστικές ακρότητες, ή πολιτικές ακροβασίες, φροντίζοντας να είναι ευγενικοί και κυρίως, συναδελφικά αλληλέγγυοι απέναντι σε βουλευτές και στελέχη που υποστήριζαν την κα. Μπακογιάννη.

Σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για καθεμιά από τις θέσεις, είναι σίγουρο ότι οι κκ. Παναγιωτόπουλος και Μαρκόπουλος έχουν να παρουσιάσουν επάρκεια.

Ο κος. Παναγιωτόπουλος διαθέτει ευφράδεια, ευελιξία και πάνω απ’ όλα, πολιτική, δημοσιογραφική και τηλεοπτική πείρα. Οι πολιτικοί συντάκτες τον θεωρούν παλιό συνάδελφο, αλλά στο μεταξύ έχει μεσολαβήσει ένα ικανό διάστημα εντός του οποίου ο παλαιός παρουσιαστής του τηλεοπτικού «Προφίλ» έχει μάθει να αντιμετωπίζει τον Τύπο υπό το οπτικό πρίσμα και τους κώδικες συμπεριφοράς ενός ανθρώπου που κατέχει θεσμικό ρόλο εντός του πολιτικού και κομματικού μας συστήματος.

Ο κος. Μαρκόπουλος, από την άλλη πλευρά, διαθέτει την ψυχραιμία ενός θωρακοχειρουργού (αυτή είναι η ιατρική ιδιότητά του), αλλά και τη μαχητικότητα ενός πολιτικού στελέχους που έχει μάθει να επιβιώνει σε δύσκολες πολιτικές καταστάσεις, είτε μιλάμε για τη μετάβασή του από την Πολιτική Άνοιξη στη Νέα Δημοκρατία, είτε για την επιτυχία του να εκλέγεται σε μία Περιφέρεια τόσο σκληρή και ανταγωνιστική, όσο είναι η Εύβοια. Ο κος. Μαρκόπουλος, είναι αγαπητός στους συναδέλφους του, είτε όταν συνομιλεί (ή διαφωνεί όταν χρειάζεται) μαζί τους στη Βουλή, είτε όταν τους κλέβει τη μπάλα στο κέντρο παίζοντας ως χαφ στην ομάδα ποδοσφαίρου των βουλευτών.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τις επιλογές του κου. Σαμαρά σε ότι αφορά την εκλογή νέου γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας αρχικά, για την οποία απαιτείται η ψήφος των βουλευτών και θα είναι το πρώτο εσωκομματικό crash-test για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο και την εκλογή γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής σε μία μεταγενέστερη φάση. Επίσης, εκκρεμεί και ο διορισμός νέων γραμματέων, ενώ σύμφωνα με τα φημολογούμενα, ο κος. Σαμαράς θα προχωρήσει και στο σχηματισμό σκιώδους κυβέρνησης, χρεώνοντας τομείς ευθύνης σε βουλευτές. Πάντως, στις θέσεις για τις οποίες απαιτείται ψήφος εκλογής, είναι λογικό ο κος. Σαμαράς να καταλήξει σε πιο συναινετικές επιλογές, δηλαδή, ακόμη και σε στελέχη που δεν βρίσκονταν μαζί του, στο ίδιο στρατόπεδο, τους τελευταίους δύο μήνες.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η άθλια στάση Μεϊμαράκη

Είχε μια ζωή την κάψα μέσα του. Ήθελε να γίνει πρόεδρος του κόμματος. Δεν καταλάβαινε ποτέ πως ούτε η φυσιογνωμία του, ούτε ο λόγος του τον βοηθούσαν για κάτι τέτοιο. Πήγε πριν από δύο μήνες και εκβίασε την Ντόρα ότι αν η διαδικασία πάει στο συνέδριο, τότε αυτός θα έβαζε υποψηφιότητα γιατί «ήλεγχε» του συνέδρους. Από την άλλη έλεγε πως και η επιλογή της προσφυγής στη βάση δεν ήταν καθ' όλα σωστή και έτσι της έβαζε συνέχεια τρικλοποδιές. Δημόσια έλεγε ότι στηρίζει Ντόρα, αλλά υπογείως την υπονόμευε λόγω του εσωτερικού θυμού που τον διακατείχε για τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες του. Και μη τολμήσει να μας διαψεύσει γιατί τα ξέρουμε από μέσα. Πιο μέσα δεν γίνεται. Για φανταστείτε...ο Βαγγέλας πρόεδρας!

http://karfotiko.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Poleatics, όταν είσαι πραγματικά Αδέσμευτος μπλόγκερ και όχι κομματικός εγκάθετος ή καρεκλοκένταυρος δεν αναγκάζεσαι να κάνεις κωλοτούμπες και να γλείφεις εκεί που έφτυνες... Ο νοών νοείτω. Και εις ανώτερα! Ίσως και... Γραμματέας της "Νέας Πολιτικής Άνοιξης"...

ΜΙΝΤΙΑΚΙΑΣ είπε...

CLARK KENT ΜΟΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΟΥ. ΕΙΔΕΣ ΠΩΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΖΩΗ; ΟΥΤΕ ΤΡΙΑ 24ΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ Κ ΕΣΥ ΜΕΤΡΑΣ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΦΑΟΥΛ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ... MEDIAKIAS "26"

Ανώνυμος είπε...

Στις 20/11/2009 σου είχα γράψειΑνώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΦΟΥ ΠΗΡΕΣ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ DeFreJus ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΛΑΕΤΙΚ
21 Νοέμβριος 2009 2:58 μμ συμπέρασμα αυτά παθαίνει οποίος συνομιλεί με τα σκατά.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να θέλω να χαλάσω την "ατμόσφαιρα", θέλω να επισημάνω ότι, ο κ. Παναγιωτόπουλος (γνωστός δημοσιογράφος με γνωστές δημοσιογραφικές κωλοτούμπες), θα έβλεπε μόνο απο τα θυρωρία τα έδρανα της βουλής εάν δεν ήταν (ήτο) πρώην γραμπρός του αείμηστου Τσαλδάρη, ο δε κ. Μαρκόπουλος είναι ο γνωστός νεανίας υβριστής της Ν.Δ ως στέλεχος της ΠΟΛ.Α.
Αυτά!

Ανώνυμος είπε...

Μα φυσικά φίλε μου! Τα τζάκια και οι υβριστές προκόβουν στη Νέα Πολιτική Άνοιξη! Τι νόμιζες;