3 Δεκ 2009

Όταν η Θ. Δραγώνα συνάντησε το υπουργείο (μη Εθνικής πλέον) Παιδείας

Του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν προτίθεμαι να κάνω διαφήμιση στο εμετικό ανάγνωσμα που συνέγραψε η κ. Θάλεια Δραγώνα σε συνεργασία με έναν Τούρκο καθηγητή πανεπιστημίου και στο οποίο υποστηρίζει ότι "η διδασκαλία της ιστορίας μας στα σχολεία μας, παράγει εθνικισμό". Προτίθεμαι όμως να θυμίσω τι είναι σήμερα η κ. Δραγώνα.
Η εν λόγω τέως ευρωβουλευτής του ΠΑ. ΣΟ. Κ. είναι ειδική γραμματέας της κ. Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας, στον τίτλο του οποίου, ενοχλούσε ως φαίνεται τον κ. Παπανδρέου, ο όρος "Εθνική" και τον... έφαγε. Η κ. Δραγώνα λοιπόν με τις αφελληνιστικές απόψεις αξιολογεί τα βιβλία που διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία, σήμερα. Κι αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην πρόθεση του Αμερικανογεννημένου κ. Παπανδρέου, που ολοένα αποκαλύπτεται και πιο πολύ, να κάνει οτιδήποτε το ελληνικό να ακούγεται "ξεπερασμένο".
Η κ. Δραγώνα δεν είναι τίποτα άλλο από λαγός... Με την διαφορά ότι κάτι τέτοιοι λαγοί γίνονται συνήθως... στιφάδο από τα πράγματα. Το βιβλίο της κ. Δραγώνα είναι μια συνέχεια στην κατάργηση των υπουργείων Μακεδονίας - Θράκης και Αιγαίου, την απάλειψη του όρου "Εθνική" από όπου υπήρχε, των... απευθείας συνομιλιών με το κρατίδιο των Σκοπίων και την δήλωση που έκανε ο κ. Παπανδρέου, από την Λευκωσία, πως "η Κύπρος πρέπει να απελευθερωθεί από τις δυο μητέρες πατρίδες". Δεν κάνω "δίκη προθέσεων", με αυτήν μου την παρέμβαση. Κάνω καταδίκη πράξεων που κάνουν αυτή την "φρέσκια κυβέρνηση", ήδη να μοιάζει επικίνδυνη για τον τόπο !

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο μπέλαγος είπε...

Το το ζητούμενο για τους Έλληνες δεν συνίσταται απλώς να γνωρίζουν την ιστορία τους, αλλά να την βιώνουν ζωντανά και έμπρακτα και να αποδέχονται ανυποχώρητα την πρόκληση του κεφαλαίου που τους αναλογεί.
Σε αυτό τον τόπο όσο περισσότερο ασχημονούν τα τρωκτικά του εθνομηδενισμού, τόσο περισσότερο συσπειρώνεται το εθνικό φρόνημα.