2 Δεκ 2009

Για τη Νέα Δημοκρατία που αξίζουμε και που έχει ανάγκη η Ελλάδα

Του ΣΤΑΘΗ ΕΡΙΦΥΛΛΙΔΗ
Τέως Δήμαρχου Καβάλας

Πυρηνικού Ιατρού

Μην σταθούμε επί μακρόν στα αυτονόητα, ότι ήταν άξια η εκλογή του κου. Σαμαρά και τον συγχαίρουμε για αυτή. Ότι του ευχόμαστε καλή δύναμη και υποσχόμαστε πως θα τον βοηθήσουμε. Αυτά εξυπακούονται. Ας περάσουμε στα πιο ουσιαστικά, διότι το μέλλον δύσκολα στέκεται για να μας περιμένει. Ας μιλήσουμε για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία. Τι μπορεί να ελπίζει κανείς άραγε;
Πρωταρχικά, όχι εσωστρέφεια και ομφαλοσκόπηση. Αλλά ενότητα και σύμπνοια. Δραστική αντιπολίτευση και προχωρημένες θέσεις. Πολιτική παρουσία και κοινοβουλευτική παρέμβαση. Πολιτική δύναμη, που θα εξελιχθεί και πάλι σε εκλογική δυναμική.
Επίσης, αξιοποίηση των οκτακοσίων χιλιάδων ενεργών καταγεγραμμένων ψηφοφόρων. Με ποιο τρόπο; Δια της ενεργής συμμετοχής τους και μέσα στις κομματικές δομές και δράσεις. Όλοι όσοι ψήφισαν την Κυριακή, από τους ηλικιωμένους με τις μαγκούρες έως τα παιδιά με τις σημαίες, είναι όλοι τους οργανικά κύτταρα μίας κοινωνίας που διψά να καταστεί από κομπάρσος της Πολιτικής, πρωταγωνιστής.
Τέλος, μαζικοποίηση της οργανωτικής ανάπτυξης και της πολιτικής λειτουργίας, όχι στο πρότυπο ξεπερασμένων μηχανισμών, κάθετης προσωποπαγούς διαχείρισης καθηκόντων, αλλά οριζόντιας ομαδικής παραγωγής ιδεών. Ένα κόμμα σαν τη ΝΔ δεν πρέπει να στηρίζεται στον κομματικό παραγοντισμό και στην κομματική γραφειοκρατία, αλλά στον πολιτικό στοχασμό και στην πολιτική ιδεολογία.
Συνεργαζόμενοι όλοι, βάση και στελέχη, με το νέο επικεφαλής του κόμματος, ας αρχίσουμε από σήμερα κιόλας να βάλουμε τα θεμέλια για τη ΝΔ που αξίζουμε. Για τη ΝΔ που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: