23 Οκτ 2009

Στοίχημα να αποδείξει ότι είναι Μπακογιάννη και όχι Μητσοτάκη

Σημαντική υπόθεση η ενότητα και ο σεβασμός για μία οικογένεια και επιβεβλημένο να τιμά καθένας τους δικούς του. Αλλά στην περίπτωση της κας. Μπακογιάννη, η ταύτισή της με το πολιτικό παρελθόν του πατρός της, αποδεικνύεται τροχοπέδη προκειμένου να κατακτήσει την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας.

"Μια φορά κάναμε το λάθος (για την ακρίβεια πολλοί λένε την μ...ία) να δώσουμε το κόμμα στους Μητσοτάκηδες" ακούγονταν όλα αυτά τα χρόνια να λένε για το ενδεχόμενο να γίνει πρόεδρος η κα. Μπακογιάννη, πολλά από τα στελέχη του λεγόμενου "καραμανλικού πυρήνα", αλλά και της ευρύτερης βάσης. Με άλλα λόγια, εάν η κα. Μπακογιάννη είχε σπεύσει νωρίς να αποδείξει ότι αποτελεί πλέον μία εντελώς αυθύπαρκτη, αυτόφωτη, αυτόβουλη πολιτική προσωπικότητα, ενδεχομένως αυτή τη στιγμή να διεκδικούσε την εκλογή της από τον α' γύρο, χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο.

Έχει πάντως μπροστά της αρκετό χρόνο ώστε να αντιμετωπίσει αυτό το μεγάλο και κρίσιμο στοίχημα για την συνέχεια της πολιτικής διαδρομής της. Με ποιο τρόπο και διά μέσου ποιων συμβολισμών, είναι κάτι που εναπόκειται στη δική της κρίση και ερμηνεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: