8 Δεκ 2009

Όλα σωστά τα βρήκε στη δράση της ΕΛΑΣ ο φιλοκυβερνητικός Τύπος

Κάποιοι αναγνώστες μας λένε (και σίγουρα δεν έχουν άδικο) ότι αν κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας προέβαινε σε πάνω από οκτακόσιες προσαγωγές και εκατόν πενήντα συλλήψεις, καθώς και σε προληπτικές εφόδους σε γιάφκες αντεξουσιαστών, τότε όχι μόνο θα είχε μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας σε κόλαση μαχών και ταραχών με τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους, αλλά θα είχαν βοήσει και τα πρωτοσέλιδα του φιλοπασοκικού Τύπου, καταγγέλλοντας τις ... αυθαιρεσίες και τον περιττό ζήλο ενός αστυνομικού κράτους.
Αντιθέτως, τώρα οι ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας προβάλλονται ως αποτέλεσμα του δόγματος μηδενικής ανοχής που υιοθετεί -τάχα- ο κος. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ταυτόχρονα, όπως εύστοχα παρατήρησε αναγνώστης σε σχόλιό του στην προηγούμενη ανάρτηση, είναι αντιληπτό ότι φέτος οι βάνδαλοι δεν κατέβηκαν σε πλήρη διάταξη των δυνάμεών τους για να καταστρέψουν το κέντρο, αλλά έκαναν απλά γυμνάσια.
Τα συμπεράσματα που προσπαθούν να εμφυσήσουν στην κοινή γνώμη οι Χρυσοχοϊδηδες και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος είναι ότι επί ΠαΣοΚ, δεν γίνονται εκτεταμένα επεισόδια και καταστροφές, ότι διαφυλάσσεται η δημόσια τάξη και ότι η βία από την πλευρά της Αστυνομίας, στο μέτρο που χρησιμοποιείται, είναι νόμιμη και αποδεκτή.
Είναι βέβαιο ότι ήδη ζούμε νέες μέρες «γκεμπελισμού» στην ενημέρωση, ίδιες χειρότερες από εκείνες των κυβερνήσεων του κου. Κώστα Σημίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: