8 Δεκ 2009

Βάζει πλάτη η ΝΔ για πάταξη του φαινομένου εκμετάλλευσης του ασύλου

Να είστε βέβαιοι, ότι το -αναφερθέν στην προηγούμενη ανάρτηση- σύστημα χειραγώγησης της κοινής γνώμης, συνεπικουρούμενο και από τα έντυπα και τα blogs της Αριστεράς, θα επιχειρήσουν και πάλι να «πνίξουν» το ζήτημα κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, υπό τη μορφή που έχει σήμερα, δηλαδή της προστασίας εντός των πανεπιστημιακών χώρων όλων όσων προβαίνουν σε έκνομη δράση, η οποία συνήθως φτάνει στα επίπεδα της διάπραξης βαρέων ποινικών αδικημάτων –όπως ο τρυματισμός του πρύτανη κου. Χρήστου Κίττα. Όσο για το ΠαΣοΚ θα αποφύγει να λάβει σαφή θέση, σε ένα ζήτημα που θεωρείται «ταμπού» για τις δικές του, δήθεν προοδευτικές απόψεις και που θα το έφερνε ενδεχομένως στην τροχιά μίας κανονικής σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και όμως, η Νέα Δημοκρατία, σπεύδει να βάλει πλάτη, κατά το κοινώς λεγόμενο, ως αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να δοθεί τέλος σε αυτό το σκάνδαλο που υφίσταται με το «άσυλο». Αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της:

«Η κοινωνία είναι έτοιμη, η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει, η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία να διστάσει σήμερα. Αύριο ίσως είναι αργά…
Τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα άσκησης βίας σε βάρος πρυτάνεων και καθηγητών, καθώς και οι συνεχιζόμενες καταστροφές της δημόσιας πανεπιστημιακής περιουσίας, δείχνουν ότι η κατάσταση έχει υπερβεί τα όρια.Είναι καιρός να αποκαταστήσουμε την ελευθερία διακίνησης ιδεών μέσα στα Πανεπιστήμια, όπως την ορίζει το Δημοκρατικό Σύνταγμα της Ελλάδας.
Είναι καιρός να καταργηθεί η ασυλία κακουργηματικών πράξεων μέσα στους χώρους της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών δεν έχει καμία σχέση με το ακαταδίωκτο εγκληματικών δράσεων. Πριν χυθεί κι άλλο αίμα αθώων, οφείλουμε να αντιδράσουμε.
Το σημερινό καθεστώς-που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο- θα αλλάξει, έτσι κι αλλιώς. Είναι προτιμότερο να αλλάξει σήμερα, πριν συμβούν τα χειρότερα, πάρα αύριο, όταν θα έχει πυροδοτήσει νέες εκρήξεις ανεξέλεγκτης βίας».

Δυστυχώς, είναι παραπάνω από αμφίβολο ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει την αποφασιστικότητα της ΝΔ να της παράσχει την πολιτική της στήριξη για την κατάργηση του λεγόμενου «ασύλου» και επομένως, θα έχουμε και άλλες περιπτώσεις, ανάλογες εκείνης του

Δεν υπάρχουν σχόλια: