Μέχρι στιγμής, από τη Νέα Δημοκρατία δήλωσαν ότι δε θα κατέλθουν ως υποψήφιοι οι "βατοπεδινοί" κκ. Ρουσόπουλος και Βουλγαράκης, ο διαφωνών εντόνως με την προκήρυξη εκλογών κος. Λιάπης, η έχουσα συμπληρώσει μία μακρά και ευδόκιμη κοινοβουλευτική θητεία και πρώτη γυναίκα πρόεδρος της βουλής κα. Ψαρούδα-Μπενάκη, καθώς και κάποιοι άλλοι πρώην βουλευτές, που βλέπουν ότι οι πιθανότητες επιτυχίας τους είναι παραπάνω από περιορισμένες.
Την ίδια στιγμή όμως, εθελούσιες αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων έχουμε και στο ΠαΣοΚ, παρ' όλο που αν όντως ευσταθούσε η εκτίμηση περί σίγουρης επικράτησής του στις εκλογές, θα έπρεπε φυσιολογικά να υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής σε εκλογικούς συνδυασμούς από παλιότερους και από επίδοξους υπουργούς. Μερικές αποχωρήσεις μάλιστα, όπως εκείνες των κκ. Αλέκου Παπαδόπουλου και Νίκου Χριστοδουλάκη, ενδέχεται να εμπεριέχουν και βαθύτερους πολιτικούς συμβολισμούς.
Ο κος. Χριστοδουλάκης, ενδεχομένως δεν είχε μεγάλες ελπίδες υπουργοποίησης λόγω του ιστορικού του στο ΥΠΕΘΟ, αλλά μην ξεχνάμε ότι ανήκει στη φρουρά εκσυγχρονιστικών στελεχών, τα οποία επιδιώκουν να τηρούν πολιτική απόσταση από τον κο. Παπανδρέου, ούτως ώστε να είναι ελεύθεροι στην κριτική τους απέναντί του.
Στην εκσυγχρονιστική τάση, υπολογίζεται πως ανήκει και ο ευρέως αναγνωρισμένος για τη σοβαρότητά του κος. Παπαδόπουλος. Ο τελευταίος μάλιστα, έχει επανειλημμένως ζητήσει από όλους (προφανώς και από τον πρόεδρο του κόμματός του), να πουν την αλήθεια για η σκληρή πραγματικότητα της Οικονομίας και είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα μπορούσε να ενισχύσει με την παρουσία του τις ανεύθυνες εξαγγελίες του κου. Παπανδρέου για δώρα συνολικού ύψους 17 δις ευρώ.
Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι άλλοι δε θα συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές και από τα δύο κόμματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου