8 Σεπ 2009

Η αμηχανη Φώφη και η ασπίδα προστασίας

Είναι λίαν άδικο για τους υπόλοιπους συναδέλφους τους και εξαιρετικά εκνευριστικό για όλους εμάς τους μη πολιτευόμενους, το γεγονός ότι υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που έχουν στην κυριολεξία χτίσει την καριέρα τους πάνω στη βάση στήριξης που τους παρέχει το σύστημα του κεντρικού τύπου, γραπτού και ηλεκτρονικού. Αυτή την ειδική φροντίδα την απολαμβάνουν πρωτίστως γόνοι πολιτικών οικογενειών και η κα. Γεννηματά, αποτελεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα αυτής της κατηγορίας.

Μη έχουσα καλλιεργημένο πολιτικό λόγο η κα. Γεννηματά, ούτε και δομημένη επιχειρηματολογία, μονίμως βασίζεται στο σεβασμό που τρέφουν όλοι οι διαμορφωτές κοινής γνώμης απέναντι στις θύμησες από το αγωνιστικό παρελθόν και την κοινωνική προσφορά του αειμνήστου πατρός της και περνά αλώβητη από οποιασδήποτε μορφής δυσχέρεια, καθώς της προσφέρεται απο παντού ασπίδα προστασίας.

Στην χθεσινοβραδινή "Ανατροπή" ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κος. Δούκας της απηύθυνε κρίσιμα ερωτήματα αναφορικά με το τι σχεδιάζει να κάνει το ΠαΣοΚ με την Οικονομία και ενώ η κα. Γεννηματά είχε περιέλθει σε εμφανή κατασταση αμηχανίας και συνάμα αδυναμίας να απαντήσει, ανέλαβε να τη διασώσει ο συντονιστής κος. Πρετεντέρης. Ο γνωστός δημοσιογράφος σχολίασε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δυνατό να ζητεί κανείς εξειδικευμένες αναφορές σε τέτοιου είδους πολιτικές από την κα. Γεννηματά, δεδομένου ότι δεν είναι η αρμόδιος για θέματα Οικονομίας του ΠαΣοΚ κα. Κατσέλη, αλλά ούτε και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ έχει δημοσίως εξηγήσει το πρόγραμμά του, κάτι που αναμένεται να πράξει στη ΔΕΘ.

Το λεπτό ζήτημα που προφανώς διαφεύγει του κου. Πρετεντέρη, είναι οτι δεν είναι δυνατόν ένα τόσο πρωτοκλασάτο και κυρίως, τόσο προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να έχει μαύρα μεσάνυχτα γύρω από τα βασικά οικονομικά πράγματα και από τι σκέφτονται στο κόμμα της να πραξουν. Είναι τουλάχιστον προκλητικό, πολλώ δε μάλλον για μία εν δυνάμει ... υπουργό.

Συμπερασματικά και επί της ουσίας, είτε το ΠαΣοΚ δεν ενημερώνει σωστά τα στελέχη του, είτε τα στελέχη του είναι ανεπίδεκτα μάθησης, είτε το κόμμα στερείται πολιτικών προτασεων. Το ένα χειρότερο, από το άλλο σίγουρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: