2 Σεπ 2009

Τα τζάκια και τα κούτσουρα

Αν υπάρχει διάθεση από την πλευρά του κου. Καραμανλή για να παρουσιάσει νέα δείγματα πολιτικού ήθους σε αυτές τις εκλογές, τα οποία ενδεχομένως θα έπειθαν τους πολίτες να τον τιμήσουν για τρίτη συνεχή φορά με την ψήφο τους, θα έπρεπε να δει πολύ σοβαρά τι θα μπορούσε να αλλάξει αναφορικά με την υπερεκπροσώπηση των φυσικών διαδόχων πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Χωρίς να υπάρχει η παραμικρή χρησιμότητα στο να καταφύγουμε σε ακριβή ονοματολογία, μπορούμε να αποκαλύψουμε ότι στην τελευταία βουλή, οι λεγόμενοι γόνοι (και σε πολλές περιπτώσεις κλώνοι) των διάσημων μπαμπάδων και μαμάδων τους, καταλάμβαναν το 10-15% των εδράνων της ΝΔ, ποσοστό που δεν παραπέμπει απλά σε μία κατάσταση νεποτισμού, αλλά μάλλον θυμίζει ξεπερασμένα κόμματα του τρίτου κόσμου. Οι περισσότεροι δε από αυτούς, πιο πολύ τίμησαν τις κοσμικές στήλες των εφημερίδων με τις φωτογραφίες τους, παρά τις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις με τις παρουσίες τους.

Ιδού ένα κρίσιμο ερώτημα για τον κο. Καραμανλή λοιπόν. Θα κάνει κάτι με τα τζάκια, η το μέλλον της εκπροσώπησης των πολιτών στη βουλή και του κόμματος στην κοινωνία, θα μείνει για πάντα μία οικογενειακή υπόθεση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: