28 Οκτ 2009

Ήταν αρκετές 25 μέρες για να αποκαλυφθεί η νέα κυβέρνηση

Σχόλιο του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ας κάνουμε μια σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν για να μην νομίζει ο -Αμερικανογενής- Γιώργος Παπανδρέου, πως έχει να κάνει με ... "Αμερικανάκια".

Η κυβέρνηση του λοιπόν έχει με δαιμονισμένη ταχύτητα μετατρέψει το δημόσιο σε ένα απερίγραπτο μπάχαλο. Στο βωμό των... νεωτερισμών που έχει στο γκριζαρισμένο κεφάλι του τα υπουργεία δεν έχουν Γενικούς Γραμματείς, κοντά ένα μήνα μετά τις εκλογές(!!!) Εξώθησε και τον... περιπτερά της γειτονιάς του να στείλει βιογραφικό, λες κι ο κάθε πολίτης μπορεί ανεμπόδιστα να έχει πρόσβαση στα μυστικά του κράτους, από την θέση του Γενικού Γραμματέα υπουργείου. Και λες και χρειαζόταν όλος αυτός ο τραγέλαφος για να κάνει ο Καστανίδης Γενικό Γραμματέα τον κολλητό του.

Ο κ. υπουργός των οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, την ίδια ώρα, δεν συνεννοείται με την νομική υπηρεσία του υπουργείου του. Η κυβέρνηση του απόλυτου τσίρκου άφησε στο δρόμο 40 χιλιάδες εργαζόμενους, με ευθύνη του ίδιου του κ. Παπανδρέου. Άνεργους και χωρίς προοπτική.

Την ίδια στιγμή τα Σκόπια πήραν ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε. Ε. χωρίς να μπει ως όρος η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Η Τουρκία γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την Ευρώπη και στρέφεται προς το... Ιράν, ενώ παράλληλα οι σαρκέμποροι λαθρομεταναστών κάνουν πάρτι στο Αιγαίο - το υπουργείο του οποίου ο κ. Παπανδρέου κατήργησε- και οι τρομοκράτες στέλνουν αιματηρά μηνύματα στους δρόμους των Αθηνών δίχως η θρασύδειλη δράση τους να καταδικάζεται επί της ουσίας από την καθημάς αριστερά που φιλοδοξώντας να αλιεύσει εκλογική πελατεία από τους θωλούς κόλπους της τρομοκρατίας δείχνει να διστάζει να βρεθεί μετωπικά απέναντι τους.

Να ... χαιρόμαστε, λοιπόν, την "νέα" μας κυβέρνηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: