4 Νοε 2009

Μία είναι η υποψηφιότητα που ταιριάζει με την επόμενη μέρα

Σχόλιο του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Έχω γράψει ξανά πως η κεντροδεξιά παράταξη στην Ελλάδα, χρειάζεται ηγέτη ανοιχτό στην κοινωνία κι όχι απομονωμένο Βοναπάρτη. Έχω υποστηρίξει ότι ο νέος αρχηγός θα πρέπει να περιφρουρήσει το χθες, το σήμερα και το αύριο του "πολιτικού σπιτιού" ενός τεράστιου πληθυσμιακά κόμματιού των πολιτών αυτής της χώρας.

Πρεσβεύω την άποψη πως το ειδικό βάρος της νέας ηγεσίας θα πρέπει να υπερβαίνει το "καπρίτσιο της εξιλέωσης" για ένα παροιμιώδες λάθος που στιγματίζει την πολιτική διαδρομή κάποιου. Οφείλει να κουβαλήσει τις ελπίδες και τα προβλήματα ενός τεράστιου κομματιού της κοινωνίας που η κεντροδεξιά πρέπει να συμπεριλάβει στην αγκαλιά της. Πρέπει να γίνει ξανά πειστική και ελκυστική ως προς την ορθότητα των θέσεων και των λύσεων που προτείνει στην κοινωνία. Η "επόμενη μέρα" πρέπει για το καλό της χώρας και των πολιτών, να δώσει προοπτική στην παράταξη.

Από τις υποψηφιότητες που συνθέτουν τον "καμβά το αύριο" μια είναι η υποψηφιότητα που μπορεί να επιτύχει στους περισσότερους από αυτούς τους στόχους. Η Ντόρα Μπακογιάννη πρέπει να αναδειχθεί ισχυρή - αλλά χωρίς χαρακτηριστικά "λευκής επιταγής". Η Ντόρα Μπακογιάννη πρέπει να ψηφιστεί, διότι γράφει την δική της ιστορία και δεν μπορεί να βαρύνεται από λάθη που δεν έκανε η ίδια, δυο δεκαετίες πριν ή και παραπάνω. Στηρίζω την κ. Μπακογιάννη διότι πιστεύω πως είναι η πιο κατάλληλη να υπηρετήσει τις δύσκολες στιγμές που περνά η ελληνική κεντροδεξιά !

Δεν υπάρχουν σχόλια: