9 Δεκ 2009

Τα ψεύδη και οι υπερβολές βαραίνουν τη χώρα και την Οικονομία μας

Οικονομολόγοι ομολογούμε πως δεν είμαστε, αλλά δε χρειάζεται να ‘ναι κανείς οικονομολόγος για να καταλάβει γιατί η δημοσιονομική εικόνα της χώρας έχει περιέλθει σε τέτοια κατάσταση, ώστε να την υποβιβάζουν ως προς την πιστοληπτική της ικανότητα οι διεθνείς οίκοι.
Για παράδειγμα, το έλλειμμα που παρέδωσε η κυβέρνηση του κου. Κώστα Καραμανλή ήταν πράγματι φουσκωμένο, λόγω παραλείψεων στη λήψη ισχυρών μέτρων εξυγίανσης, καθώς και λόγω των συνεπειών της διεθνούς κρίσης, αλλά όχι στα επίπεδα που το παρουσιάζει η σημερινή κυβέρνηση.
Οι κκ. Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου «φούσκωσαν» τεχνηέντως το έλλειμμα, ούτως ώστε να δείξουν ότι το μειώνουν αποφασιστικά το 2010, ενώ ταυτόχρονα, ακολούθησαν μία τακτική προεκλογικών και μετεκλογικών εξαγγελιών που βασίζονταν στο πνεύμα μίας άκρατης, άκαιρης και επικίνδυνης υποσχεσιολογίας («λεφτά υπάρχουν» φώναζε ο κος. Παπανδρέου στις συγκεντρώσεις) τις οποίες επιχειρούν να εφαρμόσουν τώρα, έστω και εν μέρει, προκαλώντας αντιδράσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι γεγονός, ότι αν δεν «φούσκωναν» τα νούμερα λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και παράλληλα, αν εφαρμόζονταν οι περιοριστικού χαρακτήρα δημοσιονομικές εξαγγελίες του κου. Καραμανλή, το έλλειμμα θα ήταν χαμηλότερο, τόσο επίσημα, όσο και πρακτικά, απ' όσο παρουσιάζεται σήμερα.

Οι κκ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου καλούνται να κοιμηθούν, καταπώς έστρωσαν - σύμφωνα με τη λαϊκή ρήση. Εμείς όλοι όμως, σε τι φταίμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: