9 Δεκ 2009

Με δραματοποιήσεις και παλινωδίες αντιμετωπίζουν και το Ασφαλιστικό

Αντίστοιχη με εκείνη της Οικονομίας, είναι και η εικόνα που επιμένει να παρουσιάζει η κυβέρνηση αναφορικά με το μείζονα τομέα του Ασφαλιστικού. Τι συμβαίνει εκεί; Το ΠαΣοΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και η ΓΣΕΕ του Πασόκου κου. Γιάννη Παναγόπουλου κατήγαγαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να αποδυναμωθεί, ή και να ματαιωθεί ακόμη, το αποτέλεσμα των σχεδιασμών της κυβέρνησης του κου. Κώστα Καραμανλή και της αρμόδιας υπουργού κας. Φάνης Πετραλιά.
Τώρα, πιεζόμενοι από τις πραγματικές ανάγκες του Ασφαλιστικού, αλλά και τις απαιτήσεις που εγείρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η παρούσα κυβέρνηση επιχειρεί να προβεί σε μία απίστευτη παλινωδία, καταπίνοντας στην κυριολεξία τις αιτιάσεις και τους ισχυρισμούς που ήγειρε πριν λίγους -μόλις- μήνες. Ο είρων ως αντιπολιτευόμενος και δραματικός ως κυβερνών κος. Ανδρέας Λοβέρδος, τώρα μας λέει ότι εκρήγνυται η βόμβα του Ασφαλιστικού, καθώς και ότι το έτος 2015 θα είναι καθοριστικό για τη βιωσιμότητα του συστήματος, ενώ ο κος. Παναγόπουλος δε γνωρίζει πως μπορεί να βρει το σημείο που είναι ιδανικό για να ισορροπήσουν ο συνδικαλιστικός του οίστρος με την κομματική του νομιμοφροσύνη.
Οι άνθρωποι που καλλιέργησαν στο πολιτικό σύστημα τον καιροσκοπισμό και στην συνδικαλιστική κοινότητα την ασυδοσία, είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν μέτρα και πολιτικές που ισχύουν ήδη στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που πρόκειται να ισχύσουν και στο υπόλοιπο, αλλά είναι ακατάλληλοι να αναλάβουν το πολιτικό κόστος αυτής της ευθύνης. Κατέβαλαν λυσσώδη αγώνα να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά δυστυχώς, δεν έχουν ιδέα πως να τα φέρουν πέρα με τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις που αντικειμενικά υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: